• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Arriba a les Pitiüses “Soñando a Pinocho”, un espectacle de titelles per tota la família

Arriba a les Pitiüses “Soñando a Pinocho”, un espectacle de titelles per tota la família

foto 2020 sonando a Pinocho2Els més petits gaudiran de valent amb l’espectacle familiar Soñando a Pinocho, la nova creació de la companyia La Tartana Teatro, que narra la imaginada història abans de la història del conte clàssic de Pinotxo. El naixement de Pinotxo abans que el mateix Gepetto pugui descobrir-lo. Una màgica història a l’entorn de la solitud i la perseverança a aconseguir un somni. Candidata al Premi Max al millor espectacle infantil 2018.

La història de com es va crear Pinotxo
Gepetto és fogoner en un vell vaixell de vapor. Un treball dur i solitari amb l’única companyia dels troncs i el foc.

Les calderes estan plenes de troncs que esperen ser engolits pel foc. Bé... tots no! Perquè Gepetto, hàbil amb la navalla, talla tot tipus de figures en la fusta.

Ara Gepetto està tallant una capseta que ja té destinatari, perquè ja no està sol, s’escolta un incessant cricri... és un grill, un nou amic.

És la sala de calderes un espai màgic o és la solitud del fogoner qui dona màgia a tot el que l’envolta…? Gepetto i el seu amic grill viuran l’aventura de trobar un company a l’interior d’un simple tronc de fusta.

La companyia. La Tartana
En 1977 s’estrena el primer espectacle de la companyia de teatre La Tartana, Polichinela. Aquest clàssic de les titelles de guant anunciava ja des del començament l’interès d’aquesta companyia pel món de les marionetes.

Des de llavors, la companyia dirigida per Juan Muñoz ha estrenat gairebé 40 espectacles que han viatjat per mig món, rebut multitud de premis i conegut grans festivals. El 1998 rep per Frankenstein el Premi Max de les Arts Escèniques. Referent per a diverses generacions, La Tartana ha experimentat amb tota mena de marionetes en peces caracteritzades per la qualitat tècnica, la cuidada estètica i la intenció pedagògica i educativa. El resultat han estat obres que ja han quedat en la història del teatre, a més d’en la memòria de molts.

Soñando a Pinocho es podrà veure dissabte 14 de novembre a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 5 euros per infants, adults entrada gratuïta. Aquest espectacle infantil és per infants a partir de 3 anys. Serà necessària la reserva prèvia d’entrada fins al 13 d’octubre a les 10.00h al correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat.

La peça teatral arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d’espectacles nacionals de gran qualitat.

La Tartana representa aquest mateix espectacle el dia següent, diumenge 15 de novembre, a les 12.30 hores al Centre de Cultura Can Jeroni de Sant Josep, en una representació per a la què ja s’han exhaurit les invitacions. Tot i que l’entrada al teatre és gratuïta, cal reserva prèvia per a tots els espectacles a través de cultura.santjosep.org.

9 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera