• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Els turistes poden fer les prereserves al web formentera.eco a partir del 15 de març

Els turistes poden fer les prereserves al web formentera.eco a partir del 15 de març

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que “el pròxim dilluns 15 de març s’activen les prereserves al web formentera.eco per obtenir l’autorització per circular a Formentera des del 24 de juny al 7 de setembre de 2021”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. “Des del pròxim dilluns els turistes podran fer les prereserves de manera gratuïta. Pel que fa a les reserves es formalitzaran a partir del mes de maig. Els visitants rebran un email per acabar de fer el tràmit i tenir la seva autorització”, ha afegit.

Durant aquestes dates, des de la darrera setmana de juny fins a la primera de setembre, s’ha establert un límit de nombre de vehicles que poden circular a la vegada a Formentera, el número màxim serà de 20.591 vehicles, sent un 4 % inferior al nombre màxim del 2020. Per això, els vehicles que vulguin circular hauran de demanar una autorització a través del web formentera.eco.

“El tràmit per demanar l’autorització és senzill, funciona com una web de reserves”, segons ha destacat el conseller. Al mes de maig es coneixerà si aquest any finalment les reserves per als turistes són gratis, com es va fer l’any passat a causa de la crisi de la covid, o són de pagament. En cas que siguin de pagament el preu serà per turisme 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors) 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €.

Acreditació per residents
Per als residents l’acreditació serà gratuïta. De fet, tots els vehicles que tenguin l’acreditació per aparcar en la zona blava en regla passaran a estar automàticament acreditats per circular. Això sí, ho hauran de comprovar a partir del mes de maig al web formentera.eco en un apartat on introduint la matrícula del vehicle es veu si té l’autorització en regla. Si no la tenen hauran de fer el tràmit a la mateixa web de manera gratuïta.

Cal destacar que, les persones que amb data anterior al 15 de març tenguin reserves d’allotjaments o d’embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l’autorització assegurada.

12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica