• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Nova app de la zona blava i verda per ‘aparcar sense paper i cuidar el medi ambient’

Nova app de la zona blava i verda per ‘aparcar sense paper i cuidar el medi ambient’

foto 2021 aparca sense paperLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat avui una nova app per obtenir el tiquet del servei d’estacionament regulat de l’illa de Formentera (zona blava i verda).

Alejandra Ferrer ha explicat que “esperam que els formenterers i formentereres comencin a fer servir aquesta app que tendrà beneficis mediambientals, ja que no haurem d’imprimir el paper per aparcar, i també significarà un estalvi de temps a l’hora de treure el tiquet per poder estacionar a la zona blava i verda”.

Funcionament
Funcionament de l’app: l’aplicació Flowbird Parking és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada ens l’hem descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Segons el conseller de Mobilitat aquesta app significarà tres grans beneficis: “no haurem d’imprimir el tiquet ni tampoc haurem de tornar a deixar-lo en el vehicle, per la qual cosa també estalviarem temps. A més, rebrem un avís al mòbil de quan caduca el tiquet”.

Tot i això, el conseller ha afegit que “la gent que prefereixi no descarregar l’app podran treure el tiquet en paper com havien fet fins ara. L’única diferència és que tampoc farà falta anar a deixar-lo al vehicle”.

Campanya de comunicació
La presidenta ha recordat que “la zona blava va començar a funcionar a la Savina l’any 2015, on teníem un problema d’aparcament, i que després a poc a poc es va fer extensiu als nuclis urbans de l’illa per regular i ordenar la situació dels aparcaments”.

Precisament des del Consell de Formentera s’ha fet un vídeo per recordar el perquè de la zona blava i les novetats que significa la nova app. I que podeu veure en aquest enllaç.

També s’ha editat un tutorial per saber com fer servir l’aplicació Flowbird Parking, que podeu veure aquí.
Des de la institució, s’ha agraït la col·laboració d’IB3 que ha cedit les imatges antigues per il·lustrar els problemes d’aparcament que hi havia a la Savina abans de la zona blava.

Web renovada: zonablava.com
Tota la informació de la campanya “Amb l’app aparca sense paper i cuida el medi ambient” es pot trobar a la web zonablava.com en quatre idiomes: català, castellà, anglès i italià. Els turistes també podran fer servir aquesta app i pagar mitjançant targeta. Per als formenterers, la zona blava segueix sent gratuïta.

La campanya es podrà veure a les principals cartelleres de l’illa, als OPIS de les parades d’autobusos, a més que els controladors de la zona blava també n’informaran a peu de carrer amb uns fulletons explicatius que s’han editat.

A la web, s’ha creat un apartat informatiu sobre els bons d’allotjaments turístics, ja que el Consell de Formentera posa a disposició dels allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava uns bons amb un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Comprovació de l’autorització per aparcar
A la web de zona blava s’ha creat un nou apartat per poder introduir les matrícules dels vehicles i comprovar si les autoritzacions per aparcar estan en regla i quin dia caduquen per fer la renovació. Recordem que el tràmit de renovació es pot fer a través de l’OVAC o presencialment (amb cita prèvia) a l’OAC.

24 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica