• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Campanya informativa perquè els vehicles de lloguer tenguin visible informació del contracte quan aparquin a la Savina

Campanya informativa perquè els vehicles de lloguer tenguin visible informació del contracte quan aparquin a la Savina

foto 2022 zona blava vehicles lloguerEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que tots els vehicles de lloguer que estiguin estacionats a la zona regulada de la Savina (zona blava, zona verda i aparcament dissuasori) entre els mesos de maig i octubre han de tenir visible el contracte de lloguer. En cas contrari, poden ser sancionats. Els controladors de la zona blava han iniciat avui una campanya d'informació sobre aquesta mesura, que s'ha pres per evitar problemes d'aparcament a la Savina.

"El passat estiu es va detectar que hi havia vehicles de lloguer aparcats a la Savina que no estaven llogats, i aquest fet saturava la zona", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. "Ara, amb la modificació de l'ordenança i el canvi normatiu que s'està realitzant, queda prohibit estacionar en el nucli de la Savina vehicles de lloguer que no tenguin visible informació del contracte, signat per l'empresa propietària del vehicle i una persona física o jurídica aliena a l'empresa", ha afegit.

El Consell de Formentera ha repartit entre les empreses de lloguer de vehicles de Formentera un document que l'empresa ha d'omplir i el conductor ha de deixar en una zona visible de la part davantera del cotxe per poder aparcar. Així mateix, aquests dies els controladors de la zona blava repartiran avisos entre els vehicles de lloguer aparcats a la Savina per recordar que han de complir aquesta mesura si no volen ser sancionats en el futur.

L'estiu passat la Policia Local va interposar cent cinquanta multes a vehicles de lloguer aparcats en la zona regulada de la Savina sense estar llogats. Amb la modificació de l'ordenança, els controladors de la zona blava també poden sancionar els vehicles que no respectin aquesta norma. "Aquest canvi normatiu va ser comunicat i consensuat amb l'Associació de Veïns de la Savina i les empreses de lloguer de vehicles amb l'objectiu de millorar la situació de manca d'aparcament al nucli de la Savina viscut els mesos de juliol i agost de l'any passat", segons ha recordat el conseller de Mobilitat.

27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica