• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

El Consell comunica a Red Eléctrica de España l'obligatorietat d'aturar les obres a la carretera des Ca Marí i restablir el trànsit

El Consell de Formentera ha comunicat a Red Eléctrica de España (REE) que a partir del pròxim diumenge 1 de maig no pot continuar amb les obres de construcció del tercer cable elèctric a la carretera des Ca Marí. Les obres, iniciades al mes d'octubre i que havien de finalitzar el 30 d'abril, han patit retards en els últims mesos a causa de la climatologia i de la falta de materials pels problemes de distribució que hi ha a nivell mundial.

Tenint en compte que s'inicia la temporada turística, el Consell de Formentera ha comunicat a Red Eléctrica de España que aturi les obres que actualment tenen tallada la carretera des Ca Marí i que les reiniciïn a partir del 15 d'octubre. En concret, es demana que a partir del pròxim diumenge 1 de maig no iniciïn feines noves i que, en el menor temps possible, tapin les sèquies que hi ha a la carretera i restableixin totalment la circulació. La Policia Local vigilarà el compliment d'aquesta comunicació.

Pel que fa a la carretera general, des del Consell també es demana a REE que es torni a asfaltar la via tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, cal destacar que s'han patit retards en els últims mesos a causa de la climatologia. Mentre es facin les feines no es tallarà el trànsit, sinó que es regularà el pas per minimitzar les molèsties.

Recordam que les obres de construcció del tercer cable, que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí a Formentera, inclouen el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV) i permetran cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de REE. La infraestructura té un pressupost de 96 milions d'euros.

27 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comunica a tres empreses de lloguer de vehicles i una de VTC que no poden operar-hi aquest estiu

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que en les darreres setmanes ha comunicat a tres empreses de lloguer de vehicles que no poden augmentar les seues flotes de vehicles o iniciar la seua activitat a l'illa de Formentera durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest estiu va del 15 de juny al 15 de setembre.

Una empresa de lloguer de vehicles amb autorització per llogar únicament turismes ha sol·licitat incrementar la seua flota amb 200 turismes i incorporar 1.000 motos.

Una nova empresa ha sol·licitat iniciar la seua activitat per al lloguer de motos.

Una tercera empresa, que lloga vehicles a Eivissa, ha sol·licitat autoritzacions perquè aquests puguin accedir a Formentera.

"En aplicació de la normativa de formentera.eco, totes les empreses de lloguer de vehicles amb autorització per aquest estiu han de disminuir la seua flota en un 12 %, respecte al 2019, tal com s'ha comunicat durant aquest mes a les empreses del sector", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. "Així mateix, la regulació tampoc permet que noves empreses de lloguer iniciïn la seua activitat, ni que vehicles de lloguer de fora de l'illa puguin accedir a Formentera durant el període de regulació", ha afegit el conseller.

A més, l'àrea de Mobilitat també ha comunicat a una empresa de vehicles de transport amb conductor (VTC) que tampoc poden operar durant el període de regulació. El Consell recorda que del 15 de juny al 15 de setembre els 49 taxis (25 ordinaris i 24 estacionals) seran els que disposin d'autorització per transportar passatgers amb vehicles tipus turisme.


25 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ampliació del servei de transport públic d'autobusos de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà dijous 14 d'abril el servei de transport públic d'autobusos s'incrementa a tots els dies de la setmana. La línia 1 circular (que connecta el port de la Savina amb la zona de platges del Parc Natural, i amb es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc) i la línia 2 (que connecta el port de la Savina amb Sant Francesc, Sant Ferran, es Caló i la Mola) oferiran serveis diariament entre les 8 h i les 20 o 21 h.

Així mateix, des de l'àrea de Mobilitat s'ha recordat que des del passat mes de juny el servei d'autobusos és gratuït per als menors d'edat i per a persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants.

13 d'abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 transport gratuit CAT

Demà s'obri el termini per presentar sol·licituds per obtenir un amarrament a s'Estany des Peix

foto 2022 termini estany BAvui s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l'aprovació inicial del projecte del Reglament pel qual es regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges a s'Estany des Peix. D'aquesta manera, els interessats a obtenir un amarrament tenen trenta dies hàbils, des de demà 9 de març, per presentar sol·licituds, és a dir, fins al 22 d'abril a les 24.00 hores. Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

A més, a la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera, ubicada al carrer de Mallorca, 15, de Sant Ferran, s'atendran els interessats de manera presencial, al telèfon 971 321 210 i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.


8 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

A partir d'avui s'inicien les reserves per circular amb vehicle aquest estiu a Formentera

foto 2022 for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ja es poden realitzar les reserves al web formentera.eco per accedir, circular i estacionar a Formentera durant el període de regulació d'aquest 2022, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. El nombre màxim de vehicles que podran circular a la vegada aquest estiu a l'illa és de 19.696.

Els turistes que ho desitgin ja poden realitzar la seva reserva amb un senzill tràmit en el motor de reserves de la web. La nova taxa s'ha aprovat inicialment al ple, ara fins a la seva entrada en vigor al mes d'abril o maig, s'aplicarà la taxa de 2021 fixada per cotxe en: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €; i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Quan entri en vigor la nova taxa els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €.

Recordem que per als residents de Formentera i la resta d'illes i per als vehicles elèctrics, l'acreditació és gratuïta. Els residents de Formentera que tenguin l'acreditació per aparcar a la zona blava en regla seran acreditats automàticament per circular per Formentera durant el període de regulació. Si no la tenen també han de fer el tràmit al web formentera.eco de manera gratuïta.

El conseller de Mobilitat, Rafael González ha recomanat que "una vegada hagin fet el tràmit, es comprovi, introduint la matrícula del vehicle en un apartat específic de la web, si es té l'autorització en regla". Cal destacar que, les persones que amb data anterior al 8 de febrer (dia de publicació al BOIB de la regulació) que tenguin reserves d'allotjaments o d'embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l'autorització assegurada.

Reforç del control i noves campanyes informatives

D'altra banda, per assegurar el compliment de la regulació el conseller ha destacat que aquest estiu "es reforçaran els sistemes de control". Actualment hi ha càmeres de control a la Savina i una càmera mòbil. El 2022 se n'instal·laran a la rotonda de l'hospital; així mateix, els controladors verificaran els vehicles estacionats, i a la Savina els vehicles de lloguer estacionats hauran de mostrar informació sobre el contracte de lloguer en vigor.

"L'objectiu és que a l'inici del període de regulació tots els vehicles, inclosos els dels residents, disposin de la seva autorització, per això al mes de maig des del Consell realitzarem una campanya informativa específica amb aquesta finalitat", ha conclòs el conseller.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 33

4

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica