• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

El transport públic serà gratuït per a les persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants i per als menors d’edat

cartell 2021 transport public gratuitEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del 4 de juny el transport públic en autobús serà gratuït per als següents usuaris:

-Menors de 18 anys
-Persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants

En ambdós casos, la gratuïtat del servei s’aplicarà tant als residents com als visitants.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha mostrat la seva satisfacció per poder posar en marxa aquesta iniciativa amb la qual per una banda es vol “fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible entre els infants i joves de l’illa perquè en el present, però també en el futur, tinguin l’hàbit, coneguin les avantatges i siguin usuaris del transport públic”, ha declarat. I per altra banda, ha afegit, “es vol facilitar l’autonomia i la mobilitat per a les amb discapacitat o amb dependència i els seus acompanyants”. Amb aquesta iniciativa es dona resposta a una petició feta en el Consell d’Entitats per l’Associació Pau Mayans per la Integració de les Persones amb TEA.

Gratuïtat del servei sense tràmits administratius
Els documents acreditatius per poder accedir de manera gratuïta seran: en el cas dels menors d’edat el carnet d’identitat o el passaport, i en el cas de les persones discapacitades o dependents i els seus acompanyants serà la targeta acreditativa del grau de discapacitat, el certificat de discapacitat o el certificat de dependència. “Hem volgut simplificar la manera de poder accedir a la gratuïtat del servei, així evitam que s’hagi de fer cap tràmit, només amb el DNI o les targetes que els dependents o discapacitats ja tenen, basta per fer-lo servir com acreditació als autobusos”, ha destacat Rafael González.

formentera.eco 2021
Aquesta mesura està inclosa en el programa de mesures de potenciació de la mobilitat sostenible del projecte formentera.eco per a l’any 2021, i en paraules del conseller, “és una passa més en el camí cap a la mobilitat sostenible en el que fa anys treballa el Consell de Formentera”.


27 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aplicarà la taxa de formentera.eco durant l’estiu 2021

L’any passat es va suspendre el cobrament de la taxa per la incertesa de la temporada. Per als residents de les illes l’acreditació és gratuïta

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest estiu es tornarà a aplicar la taxa per obtenir les acreditacions per circular per Formentera, durant el període de regulació, entre el 24 de juny al 7 de setembre d’aquest 2021. L’import que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents, de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “atesa l’evolució favorable de la pandèmia i la creixent demanda per portar vehicles de visitants a l’illa, hem cregut convenient tornar a aplicar la taxa”. Recordem que l’any passat, i de manera excepcional davant la incertesa de la temporada turística, no es va cobrar aquest gravamen.

Tot i això, “la temporada passada va haver-hi una gran demanda, fins al punt que alguns dies d’agost es va arribar a esgotar la quota de vehicles de visitants”, segons ha concretat.

A més, des del Consell de Formentera també hem detectat interès per part del món empresarial en la línia entre les Pitiüses, “una naviliera ha presentat al·legacions al projecte formentera.eco per evitar que es limiti l’entrada de vehicles, i una altra vol incorporar-se a la línia marítima de Formentera i Eivissa”, ha explicat el conseller. “Aquests fets ens demostren novament la necessitat del projecte formentera.eco, que va néixer per evitar la saturació de la xarxa viària en temporada alta i així poder garantir la satisfacció de residents i visitants i la sostenibilitat de l’illa”, en paraules de Rafael González.

Formalització reserves
Al web formentera.eco estan actives les prereserves des del passat 15 de març. Aquestes prereserves es podran formalitzar durant la primera quinzena de juny. Els usuaris rebran un correu electrònic per realitzar la confirmació de la reserva i el pagament. Sobre la taxa, el conseller ha destacat que “tal com l’hem plantejat, està pensada per beneficiar les estades llargues, un fet d’interès per Formentera a nivell turístic”.

Prereserves
En darrer lloc, el conseller ha explicat que les prereserves al web www.formentera.eco han augmentat més d’un 50 % una vegada finalitzat l’estat d’alarma: entre el 15 de març i el 9 de maig (56 dies) s’havien fet 1.783 prereserves, amb una mitjana de 32 prereserves per dia. Entre el 10 de maig i el 19 de maig (10 dies) s’han fet 491 preserves, amb una mitjana de 49 prereserves per dia. Aquesta tendència de reserves a l’alça va en la línia de l’exposada en Fitur per la presidenta Alejandra Ferrer i els representants del sector empresarial de l’illa.

Consell d’Entitats
Per últim, el conseller ha recordat que aquesta taxa ha estat validada pel Consell d’Entitats al febrer de 2020. La decisió presa pel Consell d’aplicar la taxa aquest estiu serà comunicada en els pròxims dies a totes les associacions que formen part del Consell d’Entitats.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els autobusos de la L1 i L2 comencen a operar de manera diària i es posa en marxa la línia bus fira

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del 15 de maig el Servei de Transport Públic en autobús començarà a operar de forma diària. Fins ara, el servei es prestava de dilluns a divendres i dissabtes al matí.

Les línies que seguiran en funcionament i que amplien el servei el cap de setmana, dissabte de tarda i diumenge, són:

La L1, línia circular que fa la volta a l’estany Pudent i connecta les poblacions de la Savina, es Pujols, Sant Ferran, Sant Francesc i torna a la Savina. Horari de 7.30-20.00h.

La L2, línia que va de la Savina a la Mola i connecta les poblacions de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran, es Caló i el Pilar. Horari de 7.25-21.10h.

A causa de l’inici de la fira de la Mola el pròxim diumenge 16 de maig, als serveis anteriors s’afegirà la línia bus fira. Aquesta línia es presta els dimecres i diumenges, coincidint amb els dies del mercat, i permet arribar a la fira des de les zones turístiques de sa Roqueta, es Pujols i es Copinar.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “el servei d’autobusos s’anirà augmentant a mesura que es vagi incrementant l’activitat turística a l’illa”.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Línies L1 i L2:

cartell 2021 bus A

Línia bus fira:

cartell 2021 bus B

Formentera aplica la nova limitació de velocitat dins els pobles

foto 2021 velocitat 30El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui 11 de maig entra en vigor la nova limitació de velocitat a totes les vies urbanes dictaminada per la Direcció General de Trànsit (DGT). “El Consell de Formentera està instal·lant durant aquesta setmana una quarantena de senyals amb la nova limitació de velocitat perquè els conductors coneguin la normativa aplicada a cada via”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

En el cas de Formentera, amb la nova limitació, en la majoria dels carrers dels pobles es podrà circular a un màxim de 30km/hora, tot i que hi ha excepcions. Concretament les limitacions queden de la següent manera:

20km/hora: Carrers dels pobles amb una única plataforma (és a dir on tot el paviment està al mateix nivell, la vorera no està aixecada). Per exemple: passeig de la Marina (passeig marítim) al port de la Savina, carrer de Guillem de Montgrí de Sant Ferran, carrer d’Àngela Ferrer del Pilar, entre d’altres.
30km/hora: La resta de carrers dels pobles. Per exemple: avinguda des Pla del Rei a Sant Francesc, carrer de s’Espalmador as Pujols, entre d’altres.

Les travessies, és a dir quan la carretera passa per dins les poblacions, també queden limitades a 30km/hora. Per exemple, l’avinguda de la Mediterrània de la Savina, l’avinguda de Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran, l’avinguda de la Mola al Pilar, entre d’altres.

Totes les rotondes també queden limitades a 30km/hora, 50km/hora les circumval·lacions de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols, per estar situades als afores dels nuclis urbans.

Aquesta era una mesura ja recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera aprovat a final de 2018. “De fet, en les darreres actuacions de reforma de carrers ja s’estava aplicant aquesta limitació de velocitat”, segons ha concretat el conseller.

11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l’horari d’estiu a les zones d’aparcament regulat de Formentera

foto 2021 parquing regulatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà dissabte 1 de maig s'inicia l'horari d'estiu a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. L’horari de regulació serà de dilluns a diumenge de 9 h a 21 h, segons ha destacat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa, els vehicles no bonificats hauran de pagar 1,20 € per hora. Els vehicles dels residents que tinguin les bonificacions en regla podran treure els tiquets de manera gratuïta.

Recordem que amb l’horari d’estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d’1 dia, en lloc de 3 dies com succeeix a l’hivern. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d’1 dia a l’estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'hivern.

Nova app
D’altra banda, el conseller ha recordat que “des de finals del mes de març està en funcionament l’app Flowbird Parking” i ha animat a la població que encara no l’hagi fet servir a descarregar-la. Aquesta app és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada s’ha descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Bons turístics
D’altra banda, el conseller Rafael González també ha volgut destacar que el Consell ha creat uns bons per a allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava. Aquests bons són d’un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Places de 15 minuts
Les places de 15 minuts segueixen en funcionament. Aquestes places de 15 minuts, habilitades a Sant Francesc, Sant Ferran i al Port de la Savina, tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament.

Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com.

30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 33

9

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica