• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Nova app de la zona blava i verda per ‘aparcar sense paper i cuidar el medi ambient’

foto 2021 aparca sense paperLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat avui una nova app per obtenir el tiquet del servei d’estacionament regulat de l’illa de Formentera (zona blava i verda).

Alejandra Ferrer ha explicat que “esperam que els formenterers i formentereres comencin a fer servir aquesta app que tendrà beneficis mediambientals, ja que no haurem d’imprimir el paper per aparcar, i també significarà un estalvi de temps a l’hora de treure el tiquet per poder estacionar a la zona blava i verda”.

Funcionament
Funcionament de l’app: l’aplicació Flowbird Parking és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada ens l’hem descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Segons el conseller de Mobilitat aquesta app significarà tres grans beneficis: “no haurem d’imprimir el tiquet ni tampoc haurem de tornar a deixar-lo en el vehicle, per la qual cosa també estalviarem temps. A més, rebrem un avís al mòbil de quan caduca el tiquet”.

Tot i això, el conseller ha afegit que “la gent que prefereixi no descarregar l’app podran treure el tiquet en paper com havien fet fins ara. L’única diferència és que tampoc farà falta anar a deixar-lo al vehicle”.

Campanya de comunicació
La presidenta ha recordat que “la zona blava va començar a funcionar a la Savina l’any 2015, on teníem un problema d’aparcament, i que després a poc a poc es va fer extensiu als nuclis urbans de l’illa per regular i ordenar la situació dels aparcaments”.

Precisament des del Consell de Formentera s’ha fet un vídeo per recordar el perquè de la zona blava i les novetats que significa la nova app. I que podeu veure en aquest enllaç.

També s’ha editat un tutorial per saber com fer servir l’aplicació Flowbird Parking, que podeu veure aquí.
Des de la institució, s’ha agraït la col·laboració d’IB3 que ha cedit les imatges antigues per il·lustrar els problemes d’aparcament que hi havia a la Savina abans de la zona blava.

Web renovada: zonablava.com
Tota la informació de la campanya “Amb l’app aparca sense paper i cuida el medi ambient” es pot trobar a la web zonablava.com en quatre idiomes: català, castellà, anglès i italià. Els turistes també podran fer servir aquesta app i pagar mitjançant targeta. Per als formenterers, la zona blava segueix sent gratuïta.

La campanya es podrà veure a les principals cartelleres de l’illa, als OPIS de les parades d’autobusos, a més que els controladors de la zona blava també n’informaran a peu de carrer amb uns fulletons explicatius que s’han editat.

A la web, s’ha creat un apartat informatiu sobre els bons d’allotjaments turístics, ja que el Consell de Formentera posa a disposició dels allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava uns bons amb un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Comprovació de l’autorització per aparcar
A la web de zona blava s’ha creat un nou apartat per poder introduir les matrícules dels vehicles i comprovar si les autoritzacions per aparcar estan en regla i quin dia caduquen per fer la renovació. Recordem que el tràmit de renovació es pot fer a través de l’OVAC o presencialment (amb cita prèvia) a l’OAC.

24 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els turistes poden fer les prereserves al web formentera.eco a partir del 15 de març

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que “el pròxim dilluns 15 de març s’activen les prereserves al web formentera.eco per obtenir l’autorització per circular a Formentera des del 24 de juny al 7 de setembre de 2021”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. “Des del pròxim dilluns els turistes podran fer les prereserves de manera gratuïta. Pel que fa a les reserves es formalitzaran a partir del mes de maig. Els visitants rebran un email per acabar de fer el tràmit i tenir la seva autorització”, ha afegit.

Durant aquestes dates, des de la darrera setmana de juny fins a la primera de setembre, s’ha establert un límit de nombre de vehicles que poden circular a la vegada a Formentera, el número màxim serà de 20.591 vehicles, sent un 4 % inferior al nombre màxim del 2020. Per això, els vehicles que vulguin circular hauran de demanar una autorització a través del web formentera.eco.

“El tràmit per demanar l’autorització és senzill, funciona com una web de reserves”, segons ha destacat el conseller. Al mes de maig es coneixerà si aquest any finalment les reserves per als turistes són gratis, com es va fer l’any passat a causa de la crisi de la covid, o són de pagament. En cas que siguin de pagament el preu serà per turisme 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors) 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €.

Acreditació per residents
Per als residents l’acreditació serà gratuïta. De fet, tots els vehicles que tenguin l’acreditació per aparcar en la zona blava en regla passaran a estar automàticament acreditats per circular. Això sí, ho hauran de comprovar a partir del mes de maig al web formentera.eco en un apartat on introduint la matrícula del vehicle es veu si té l’autorització en regla. Si no la tenen hauran de fer el tràmit a la mateixa web de manera gratuïta.

Cal destacar que, les persones que amb data anterior al 15 de març tenguin reserves d’allotjaments o d’embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l’autorització assegurada.

12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera destina 35.000€ a ajudes a empreses i autònoms de transport terrestres

foto 2021 transport terrestreEl conseller de Mobilitat, Rafael González, ha participat avui a la reunió el Consell Balear de Transports Terrestres que ha estat presidida per Francina Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas. També han estat presents representants dels altres consells de les illes, així com del sector.

A la trobada, el Consell de Formentera i el Govern balear han acordat destinar 35.000€ (amb una aportació del 50 % per part de cada administració) a empreses i autònoms: de transport del servei discrecional (autobusos), de transport terrestre de mercaderies, taxistes i empreses de lloguer de vehicles.

“En aquests moments de pandèmia i de molta dificultat per al sector de transport terrestre, hem considerat que aquestes ajudes són molt necessàries i valoram molt positivament que aquest acord també compti amb el vistiplau del sector. Ara treballarem perquè arribin de manera àgil”, ha declarat el conseller Rafael González.


3 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Renovades 2.000 autoritzacions d’aparcament a la zona blava i verda en 15 dies

foto 2021 zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que durant els primers 15 dies de febrer s’han renovat devers 2.000 autoritzacions per aparcar a la zona blava i verda de Formentera per part dels residents, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. “Sumades a les renovacions fetes des de l'estiu, en total hi ha actives 4.000 autoritzacions d'aparcament gratuït a la zona blava i verda”, ha concretat.

Des del passat 1 de febrer els controladors de l’aparcament regulat han tengut com a prioritat fer una campanya informativa entre els conductors sobre la necessitat de fer aquestes renovacions perquè tots els formenterers i formentereres tenguessin les autoritzacions en vigor, el pròxim dilluns 22 de febrer finalitza aquesta campanya i el servei torna a la normalitat.

Renovacions
Les renovacions es poden seguir tramitant a través de la OVAC: https://ovac.conselldeformentera.cat > tràmits i gestions > llicències i permisos > Sol·licitud d'autorització / renovació d'autorització de zona blava – verda. També es poden tramitar de manera presencial a l’OAC, Oficina d’Atenció Ciutadana. En cas de dubte o per a més informació es pot trucar al telèfon del Consell 971 32 10 87.

Recordam que durant la declaració del primer estat d’alarma, el passat mes de març, la zona d’aparcament regulat va quedar suspesa i es va reactivar al mes de juliol. El Consell va decidir prorrogar les autoritzacions per evitar que gran part de les renovacions es produïssin durant els mesos d’estiu, coincidint amb els mesos de major activitat econòmica i major demanda d’aparcament. La renovació automàtica de les autoritzacions finalitzava amb l’inici del mes febrer.


19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya informativa de renovació de les autoritzacions per aparcar a la zona blava i verda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, recorda que l’autorització d’aparcament gratuït a les zones blava i verda habitualment s’han de renovar de forma anual. “Durant la declaració del primer estat d’alarma, el passat mes de març, la zona d’aparcament regulat va quedar suspesa i es va reactivar al mes de juliol. El Consell va decidir prorrogar les autoritzacions per evitar que gran part de les renovacions es produïssin durant els mesos d’estiu, coincidint amb els mesos de major activitat econòmica i major demanda d’aparcament”, segons ha aclarit el conseller de Mobilitat, Rafael González.

La renovació automàtica de les autoritzacions finalitza el pròxim dilluns amb l’inici del mes febrer. Tots els conductors que no hagin renovat l’autorització en l’últim any hauran de realitzar aquest tràmit. La renovació de les autoritzacions es produirà el següent dia laborable després de la petició.

El Consell recomana realitzar la renovació a través de la OVAC per evitar desplaçaments i gestions presencials, es pot fer en aquest link:
https://ovac.conselldeformentera.cat > Tràmits i gestions > Llicències i permisos > Sol•licitud d’autorització / renovació d’autorització de zona blava - verda. En cas de dubte o per a més informació es pot trucar al telèfon del Consell 971 32 10 87.

“Durant els primers 15 dies de febrer els controladors de l’aparcament regulat tindran com a prioritat fer una campanya informativa entre els conductors sobre la necessitat de fer aquestes renovacions perquè tots els formenterers i formentereres puguin tenir les autoritzacions en vigor”, segons ha destacat el conseller.

30 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 33

10

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica