• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

L’Escola de Vela de Formentera amplia la seva oferta d’embarcacions amb dos nous vaixells d’aprenentatge

foto 2021 Escola VelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ha ampliat la seva oferta d’embarcacions de l’Escola de Vela, ubicada al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, amb l’adquisició de dos nous vaixells destinats a l’aprenentatge dels usuaris de l’escola. Aquests vaixells han tingut un cost de 6.171 euros cadascun i s’han finançat gràcies al conveni signat entre el Consell, Marina de Formentera i Trasmapi.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix les competències d’Esports de manera temporal, va presentar les embarcacions acompanyada del gerent de Marina de Formentera, Juanjo Costa, del director comercial de Trasmapi, Alex Marí, i del director de l’Escola de Vela de Formentera, Alex Figueiras.

Ana Juan va agrair la col·laboració d’aquestes empreses “que ens ajuden molt a la renovació de material i el creixement de l’escola quant a equipament d’esports nàutics” i va destacar que “el Consell aposta per l’impuls del foment de l’esport base i la potenciació d’activitats nàutiques”.

Alex Figueiras va destacar que aquests nous vaixells van dirigits a tot tipus de públic "tant a nens a partir dels set anys o adults que tenguin uns mínims coneixements de vela i ja siguin autònoms pel que fa a la navegació individual". Els vaixells compten amb tres veles, una de major i floc per a la navegació normal i un ‘gennaker’ amb botaló per vents favorables. “Aquesta última vela, requereix de major nivell del navegant per al seu domini”, va assenyalar el director de l’Escola de Vela. Pel que fa a la capacitat del vaixell, poden anar-hi tant de forma individual adult o nen, per parelles, o un adult amb dos infants o dos adults amb un infant.

Cal recordar que per a menors a partir dels cinc anys, l’Escola de Vela disposa de vuit embarcacions model Open Bic individuals per a la iniciació i perfeccionament de la vela.

Oferta de l’Escola de Vela
En l’actualitat, en època hivernal hi ha prop d’un centenar d’alumnes a l’escola i, fins que comencin els cursos d’estiu, a més s’organitzen classes de vela i surf de vela de dilluns a divendres de 9.30 h a 11.30 h, d’11.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h.

Es realitzen cursos de dos hores en qualsevol de les franges horàries tant en vela com en surf de vela que tenen un cost de 10 € les dos hores, per a adults i menors.

A més, en les escoles municipals de vela i surf de vela, hi ha dos grups de preregates i un grup de regates, que naveguen dos dies a la setmana de dilluns a divendres, i el dissabte al matí en horaris intercalats per no coincidir en les instal·lacions.

L’Escola de Vela disposa de vestits de neoprè per als usuaris així com de les armilles salvavides per facilitar la pràctica esportiva als usuaris, sempre sota les més estrictes mesures de seguretat sanitàries que s’apliquen en totes les instal·lacions arran de la covid-19.


24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tornen les escoles esportives municipals

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’ha reprès l’activitat de les escoles esportives municipals per a menors de 12 anys. L’àrea d’Esports s’ha posat en contacte amb els clubs de l’illa per informar de la nova situació i per recordar que es poden iniciar els entrenaments sense contacte, continuant amb la normativa de nivell 4 en risc extrem en què es troba Formentera.

Des de l’àrea d’Esports es recorda que, malgrat que la situació sanitària ha millorat a Formentera, es recomana no baixar la guàrdia i que encara s’ha d’anar molt amb compte i ser molt seriosos amb les normatives. A més, es recomana que les activitats que es puguin traslladar a l’exterior es facin fora de les instal·lacions esportives.

22 de febrer 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XII Mitja Marató Illa de Formentera se celebrarà el pròxim 9 d’octubre

foto 2021 mitja maratoEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Promoció Turística i Esports, informa que la XII Mitja Marató i la Cursa 8 km se celebraran el pròxim 9 d’octubre. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i també consellera de Turisme, ha explicat que de manera consensuada amb l’àrea d’Esports del Consell, els representants del sector empresarial de l’illa i els partits polítics, s’ha acordat aquesta nova data per a la celebració de la Mitja Marató.

"La situació sanitària es preveu que sigui millor a l’octubre que al maig, ja que la vacunació estarà més avançada; a més, a principi de temporada esperam començar amb l’organització dels esdeveniments de petit format per reforçar la campanya ‘Descobreix Formentera al maig’, que aquest any s’allargarà al juny, i els més multitudinaris esperem poder fer-los ja a final de temporada”, ha declarat Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la presidenta ha volgut agrair la fidelitat dels participants inscrits que esperen des de maig de 2020 a poder venir a la nostra illa a córrer la Mitja Marató. “A més, les noves dates de la cursa s’han fet coincidir amb un pont festiu en l’àmbit nacional, amb la qual cosa aprofitarem per fer una campanya de reclam per als visitants amb l’organització d’altres esdeveniments de caràcter cultural i gastronòmic inclosos dins la campanya ‘Descobreix Formentera a l’octubre’, i els oferirem altres valors afegits com a reclam per allargar la temporada”, segons ha concretat Alejandra Ferrer.

Des de l’empresa organitzadora de la prova, es valora la nova data escollida, la comprensió dels atletes inscrits i s’ofereixen diferents opcions als corredors, com ara transferir automàticament la seva inscripció al 9 d’octubre i sense necessitat de completar cap formulari. A més, fins al 25 d’abril, aquells atletes que estiguin inscrits i no puguin participar en aquest cas, tenen la possibilitat de transferir la inscripció per a l’edició 2022 que se celebrarà en maig la possibilitat de transferir el seu dorsal a un altre atleta o la baixa i devolució de l’import de la inscripció abonat en el cas d’haver contractat l’assegurança de cancel·lació. Els inscrits rebran un correu electrònic per part d’Unisport, informant amb detall de totes les opcions i poden consultar la pàgina web www.unisportconsulting.com.

Octubre, ple de proves esportives
Per la seva part, la vicepresidenta, Ana Juan, que temporalment assumeix les competències d’Esports a causa de la baixa per maternitat de Paula Ferrer, ha destacat “el consens per part de tots els agents implicats en l’organització de l’esdeveniment per poder celebrar aquesta prova, que és tot un referent esportiu en el calendari nacional”. A més, la vicepresidenta ha assenyalat que “l’àrea d’Esports està treballant en la coordinació i organització d’esdeveniments esportius durant tots els caps de setmana d’octubre per poder celebrar proves tan destacades com el triatló, la marnató i la volta cicloturista i BTT la Mola”.

19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell millora la climatització de la piscina municipal amb una nova màquina deshumidificadora

foto 2021 obres piscina 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’estan portant a terme diferents obres de reforma a la piscina municipal per millorar la climatització de la instal·lació esportiva. Els treballs que es fan aquestes setmanes són la substitució de la màquina deshumidificadora, una màquina que es va instal·lar fa ja 15 anys, quan es va cobrir la piscina, i que havia esgotat la seva vida útil i la renovació de la coberta en la zona de vestuaris i sala de la caldera per arreglar les filtracions i millorar la impermeabilització.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, assenyala que la substitució de l’aparell era “necessària des de fa un temps, perquè la màquina funcionava al 50% i provocava problemes de condensació i de temperatura, amb molta diferència entre la temperatura de l’aigua i de l’interior”. “Ens varen a comprometre amb els usuaris a millorar la instal·lació i hem aprofitat que per mor de la covid-19 la piscina té menys activitat per fer aquesta substitució”, comenta la consellera d’Esports. La tramitació administrativa es va iniciar l’any passat i es va aturar arran de l’estat d’alarma. Ara, una vegada resolta, es pot començar la seva instal·lació. El cost d’aquesta nova màquina és de 102.850 euros.

Arran de l’inici d’aquesta obra, s’ha aprofitat per fer una altra obra, que comença aquesta setmana, que és la reparació de la coberta dels vestidors i de la sala de la maquinària de la piscina. Els treballs consisteixen en la retirada de l’actual coberta que es substitueix per una altra que permetrà millorar la impermeabilització i l’aïllament d’aquesta zona de la piscina. Aquests treballs tenen un cost de 26.880 euros. Aquesta setmana s’ha començat pels treballs previs de desconnexió de l’antiga instal·lació i la demolició de la coberta plana per arreglar les filtracions.

“Una piscina coberta amb totes les garanties”

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha lamentat “les molèsties que es puguin ocasionar als usuaris de la piscina pel tancament provisional i ha destacat que “s’obrirà quan estiguin tots els treballs finalitzats”, perquè “amb la nova deshumidificadora i altres feines de millora que s’estan desenvolupant, els usuaris, des dels mes petits als més grans, podran gaudir d’una piscina coberta amb totes les garanties i comoditats”. La previsió és que els treballs tenguin una durada de tres setmanes aproximadament.

Al marge d’aquestes obres, en les darreres setmanes també s’estan fent diferents treballs de manteniment, com és la renovació de la il·luminació, que s’ha substituït pels focus led, el canvi de tubs dels filtres de la piscina, o el manteniment de les calderes.

28 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Classes del poliesportiu de manera telemàtica

L’àrea d’Esports del Consell de Formentera informa que partir de demà, 26 de gener, es començaran a fer les classes dirigides del poliesportiu Antoni Blanc de manera telemàtica al canal de YouTube ‘Esport a Casa a Formentera’, a causa del tancament de la instal·lació esportiva per les noves restriccions del nivell 4 d’alerta sanitària. Les classes s’ofereixen en directe des del poliesportiu i seran impartides pels monitors i monitores habituals. A més, des d’avui es paralitzen tots els pagaments fins que es torni a desenvolupar l’activitat presencial. Per qualsevol dubte es pot contactar via correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o trucar al telèfon 971 32 12 40 des de les 8.00 fins a les 21.00 hores de dilluns a divendres.

Vegeu aquí sota els horaris de les activitats.

25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1a

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1b

Més articles...

Pàgina 8 de 38

8

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo