• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Campanya de reciclatge 'per elles'

foto 2021 per ellesLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta Alejandra Ferrer; la presidenta de la junta local de Formentera de l'AECC, Pepita Gabaldar; i el representant d'Ecovidrio Iván Tolsa han presentat avui la campanya 'Recicla vidre per elles' que impulsen juntament el Consell i Ecovidrio en col·laboració amb el Govern balear i la Fundació Sandra Ibarra amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama.

La campanya té l'objectiu de mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per tenir cura del medi ambient i contribuir així a una causa solidària: la prevenció del càncer de mama. Des d'avui i durant les pròximes setmanes, dos contenidors roses estaran ubicats a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer.

Segons les últimes dades relatives al 2020, els habitants de Formentera varen reciclar un total de 670 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant en va reciclar 56,3 kg de mitjana.

20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

Reforç de la campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha reforçat aquest mes de setembre el control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines i en els llocs on hi ha aigua dolça acumulada. En concret, s'han doblat les jornades de tractament, i han passat de les quatre previstes a nou i es perllongarà la campanya més dies a l'octubre.

L'àrea de Medi Ambient recorda que l'Administració tracta les zones humides del Parc Natural, i que a casa hem de vigilar els punts on es pot acumular aigua, que és on es desenvolupen les larves, per evitar la proliferació de moscards, com ara plats de testos, abeuradors d'animals, cisternes i basses.

30 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

IV Fòrum del Save Posidonia Project

foto 2021 SPP forumALa presidenta i consellera de Turisme del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui la quarta edició del Fòrum Save Posidonia Project que té lloc avui a la Sala de Cultura (Cinema). En el primer bloc d’aquesta jornada, la presidenta ha presentat les conclusions dels grups de feina que es varen organitzar ahir amb representació del sector empresarial, la ciutadania, ONG i experts per posar en comú la situació actual i fer un full de ruta.

Segons ha explicat la presidenta, entre les principals necessitats urgents que hi ha a l’illa, i que s’han assenyalat en aquests grups de feina, destaquen “regular els fondejos per evitar la pressió d’embarcacions que hi ha tant al Parc Natural com a tota l’illa, regular i reduir les connexions marítimes de la línia entre Eivissa i Formentera, i determinar la capacitat de càrrega de Formentera, no només de la part terrestre, sinó també de la marítima”. “A més, necessitam polítiques de caràcter global, perquè les decisions de creixement d’altres territoris tenen conseqüències en el nostre litoral, que es veu saturat”, ha afegit. "Totes aquestes decisions per ser una illa sostenible les prenem conjuntament amb la ciutadania de Formentera, però hem d’anar més enllà i involucrar tota la Mediterrània tant en la protecció de la posidònia, com de tots els recursos naturals", segons ha conclòs.

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat en la seva intervenció el creixement d'aquest fòrum des dels seus inicis, a l’any 2017, "que enllaça turisme i medi ambient" i la feina de "conscienciació i sensibilització que es fa d'un bé que, com al seu dia va recordar el biòleg Manu San Fèlix, ens aporta l'oxigen que respiram a Formentera". "En la posidònia tenim el nostre pulmó", ha subratllat el conseller, que ha enumerat els projectes finançats a través de l'apadrinament de les praderes. Així mateix, ha avançat als assistents que el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, que analitzarà l'afecció de microcomponents en la posidònia, ha guanyat la darrera convocatòria del Save Posidonia Projecte, amb un pressupost de 112.000 euros.

En el segon bloc del Fòrum hi hagut conferències sobre ‘Sostenibilitat intel·ligent: conservant la posidònia’, combinades amb taules de treball i conferències en les quals els experts aborden el present, el futur, el desenvolupament de nous models innovadors de sostenibilitat territorial i els casos d’èxit de la tecnologia aplicada a la sostenibilitat.

A la tarda, en el tercer bloc, es parlarà sobre les emissions locals i possibles solucions, i es tancarà amb una taula rodona sobre els líders del futur del turisme sostenible i l’acte de cloenda, que també correrà a càrrec de la presidenta.

Dissabte, 25 de setembre

En el marc del Fòrum, demà s’oferiran activitats voluntàries. A les 9.30 hores, s'ha organitzat la neteja de la platja de s’Estufador. Hi ha programada una sortida amb autobús a les 9 h des de l'aparcament de sa Senieta, a Sant Francesc. A més, la neteja compta amb la col·laboració de Plastic Free Formentera i Qué Celeste.

I a les 12.30 h, hi haurà un visita de les prades de posidònia: sortida amb barca, explicació de l’ecosistema de la posidònia i activitat de busseig amb l’acompanyament d’un guia.

Tota la programació del Fòrum Save Posidonia Project es pot consultar aquí.


24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dissabte, neteja de cala en Baster i es Carnatge

cartell 2021 neteja platja SPPAmb motiu de la celebració del Save Posidònia Project, les àrees de Turisme i Medi Ambient del Consell de Formentera organitzen una neteja de platja de la zona de cala en Baster i es Carnatge el dissabte 25 a les 9.30 hores. Hi ha programada una sortida amb autobús a les 9 hores des de l’aparcament de sa Senieta a Sant Francesc. A més, la neteja compta amb la col·laboració de Plastic Free Formentera i Qué Celeste.

23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell d’Entitats tracta el projecte de fondejos de s’Estany des Peix

foto 2021 consell entitats fondejosEl Consell d’Entitats de Formentera va celebrar ahir a la tarda una sessió extraordinària per tractar sobre el projecte de fondejos de s’Estany des Peix. La trobada va estar presidida per la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, i conduïda per la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada. En total hi varen assistir prop de dues-centes persones, entre particulars i representants de vint-i-quatre associacions del Consell d’Entitats, a més de representants de partits polítics.

La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat que des de fa anys la situació de s’Estany és insostenible i que el Consell de Formentera aposta per “un model de regulació que permeti trobar l’equilibri entre l’ús tradicional del fondeig i la protecció d’aquest espai singular i natural”. Alejandra Ferrer ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i confiança i ha assegurat que “la voluntat política és defensar l’interès general i que la gent pugui seguir gaudint de s’Estany des Peix d’una manera ordenada i sostenible, respectant també la tradició i el patrimoni cultural d’aquest espai”.

Per últim, la presidenta ha afegit que, a banda de la regulació de s’Estany, “és necessari treballar altres aspectes relacionats entre sí, com la ubicació d’amarraments socials al port, la creació d’una marina seca i de rampes, entre altres accions per garantir l’accés a la mar de la ciutadania de Formentera, i opcions per la part comercial nàutica, tal com hem traslladat també a l’Autoritat Portuària”.

Quinze dies per fer suggeriments al reglament d’ús

El conseller Antonio J. Sanz ha explicat els avanços que s’han donat des de març de 2019. “Ara mateix estam en el moment de fer el reglament de les normes d’ús i cal destacar que a la sessió hi ha hagut intervencions molt interessants en què els usuaris han exposat les seves inquietuds. Hem comentat com poden registrar-les tant a l’OVAC com a l’OAC i que tenen quinze dies per presentar les aportacions i suggeriments per desenvolupar aquest reglament”. Durant la sessió “també s’ha parlat dels possibles criteris d’adjudicació, que òbviament han de complir amb la normativa vigent, i que han de ser de caire mediambiental i històric. No hem d’oblidar que el projecte de s’Estany des Peix neix de la necessitat de recuperar aquest espai natural que pateix una alta degradació”. Les persones interessades poden informar-se’n a la pàgina web del Consell.

Per la seva part, Llorenç Mas s’ha mostrat confiat “en poder arribar a un acord per ordenar de manera satisfactòria aquest espai natural protegit”. En aquest sentit, ha afegit que “avançar en la regulació d’usos dels espais marins és imprescindible en temps d’emergència climàtica per poder-ne preservar els hàbitats i espècies més valuoses”.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 53

Inici
Anterior
1

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix