• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

La Passarel·la de Moda s'inspira enguany en la cultura marinera de Formentera

foto 2022 passarella El Consell de Formentera ha presentat avui la XIV Passarel·la de Moda de Formentera que se celebrarà aquest divendres 1 de juliol a les 22 hores a la Savina. Sota el títol 'Salitre', l'edició d'enguany comptarà amb la participació de vint-i-dos firmes de dissenyadors locals, quatre més que l'any passat.

La presidenta i consellera de Comerç del Consell, Ana Juan, ha destacat que per escollir l'escenari "ens va moure la idea de conservar el nostre patrimoni, la nostra cultura marinera i la moda, de la qual han viscut moltes dones de l'illa". La presidenta ha afegit que precisament l'ONU va declarar 2022 com l'Any Internacional de la Pesca Artesanal, sota el lema: 'Petita escala, gran valor', un eslògan que quadra perfectament amb la nostra activitat pesquera i també amb la moda i al disseny artesanal que es fa Formentera".

Ana Juan ha assenyalat que la Passarel·la de Moda "ja és tot un referent a l'illa i que, any rere any, intentam millorar-la per fomentar i promocionar els comerciants tèxtils i dissenyadors locals; són un actiu molt important del nostre teixit comercial i formen part de la Formentera que ens agrada mostrar als nostres visitants".

A l'edició d'enguany es mostraran joies, sabates, bosses, vestits de núvia i, sobretot, l'estil tan característic de l'illa amb creacions avantguardistes d'alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar, els colors i la vida de Formentera.

Aquesta edició comptarà amb les següents firmes connectades a l'illa: Hippie Shop Formentera, Atzavara, Janne bikinis, Marziposa Lingerie & Passepartoi, Equilibre Formentera, Simona Colzi & Le voyeur Vintage, Macramé & Espardenyes Torres, Molly Mallones & Es Pelegri, Ishvara Kavra de Formentera, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe "Obi", Michelle Crocitto, Eva Cardona, Laura López & Ginkgo Creations, Vintage Ibiza i Formentera, Ur Joies i Majoral.

Música en directe i servei d'autobús gratuït des de Sant Francesc

Una de les novetats de la passarel·la d'enguany serà que cada desfilada anirà acompanyada d'una peça musical en directe que seran interpretades pels músics José Asunción al violí i Anastasia McQueen al saxofon.

A més, per a tothom que vulgui anar a l'esdeveniment, el Consell ha habilitat un servei d'autobús gratuït. La sortida serà a les 21.15 h i 21.30 h des de l'aparcament de sa Senieta, i la tornada a les 23.30 hores des del final del passeig de la Marina, al costat del moll de pescadors.

En total, dotze models professionals de l'empresa Deva Models desfilaran en una vetlada presentada per la periodista Elena Gregori i Gonzalo Polo.

Finalment, la presidenta ha agraït la col·laboració de les empreses i entitats que fan possible aquesta passarel·la, com ara la Pimef i Autoritat Portuària, Confraria de Pescadors, Trasmapi, Ràdio Illa i Carbòniques Tur.


27 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ha celebrat el dia internacional del ioga amb una classe magistral de Verónica Blume

foto 2022 dia ioga AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ahir 21 de juny es va celebrar a Formentera el Dia Internacional del Ioga de la mà de la model i iogui Verónica Blume.

Amb motiu d'aquesta celebració, el Consell Insular de Formentera i Puro Bienestar varen organitzar una classe magistral al port de la Savina a la qual varen assistir 60 persones i que va estar impartida per una professional de primer nivell i amb projecció internacional, la model Verónica Blume.

El 21 de juny és la data promulgada per l'ONU per conscienciar la població sobre els beneficis de practicar aquesta disciplina holística de benestar, que treballa d'una manera integral, harmoniosa i equilibrada totes les àrees de l'ésser humà i respectant els cicles de la naturalesa.

L'esdeveniment va ser de caràcter solidari i sostenible. Tots els fons recaptats amb el preu de les inscripcions es destinaran al projecte Save Posidonia Project.

22 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa a disposició dels propietaris d'habitatges turístics un document per evitar festes a les cases i donar més seguretat jurídica

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Ordenació Turística i Interior, posa a disposició dels propietaris d'habitatges turístics una clàusula de prohibició d'activitats molestes, festes i excés d'ocupació en immobles.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que hem creat aquest document "amb l'objectiu d'aconseguir eines contra les festes il·legals i una bona convivència en què es respecti el descans de residents i visitants". La clàusula que es posa a disposició dels propietaris assenyala que "es prohibeixen expressament totes les activitats que causen molèsties, perjudicis o danys a tercers o vesins de l'immoble, especialment la celebració de festes multitudinàries".

En concret queda prohibit:

- Celebrar tota mena d'esdeveniments o festes en l'habitatge llogat, sense autorització prèvia i per escrit del comercialitzador.
- En cap cas, organitzar festes com a activitat econòmica sense les autoritzacions pertinents.
- L'ocupació o pernoctació a l'allotjament de més persones de les que estableix la seua capacitat màxima i les relacionades en aquest document com a hostes convivents de la casa/apartament.

Els turistes signen aquesta clàusula en la qual s'assenyala que "el seu incompliment donarà lloc a la resolució automàtica del contracte i els hostes hauran d'abandonar immediatament l'habitatge". A més, en cas de no complir amb el desallotjament, s'informarà les forces i cossos de seguretat d'aquesta circumstància i es demanarà el seu suport. El document recull les dades de totes les persones que conviuran a l'immoble i que seran responsables de les sancions que puguin recaure.

Aquest document se signa i se n'envia una còpia a la Policia Local de Formentera, que, en cas que hi hagi algun problema, pot actuar d'una manera més eficaç. "Pretenem conscienciar els visitants en el moment de l'arribada, perquè coneguin les seues obligacions, a la vegada que donam suport jurídic als propietaris i facilitam la feina als cossos de seguretat", segons ha detallat Alejandra Ferrer.

L'any passat es va fer un document similar que recollia les restriccions arran de la covid-19. Després que el seu ús fos valorat positivament, enguany s'ha adaptat la clàusula a la normativa actual. Aquest document es farà arribar a les patronals turístiques, les immobiliàries i els explotadors turístics, i també es pot descarregar a la web del Consell, a l'apartat d'Ordenació Turística, on es troba en tres idiomes, català, castellà i anglès.


16 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui comença la vuitena edició del Formentera Jazz Festival

foto 2022 FJFEl director del FJF, Maxwell Wright, juntament amb dos representants de la banda local de Jazz Tony Gartell i Gustavo Rojo han fet aquest matí la presentació oficial del festival que comença avui i es perllongarà fins al diumenge.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i la consellera de Cultura, Susana Labrador els han agraït l'organització d'aquest festival que acosta la música i cultura tant a turistes com residents.

A la web del festival podeu consultar tota la programació aquí o en el cartell a continuació.

A banda de classes magistrals, presentacions i connexions sonores que es fan en línia, cada nit hi ha actuacions musicals gratuïtes i obertes al públic general en un festival que torna al format prepandèmia. Aquesta nit la sessió d'inauguració serà al Blue bar, la nit de divendres i dissabte la música omplirà la plaça de la Constitució i el tancament serà diumenge al Chezz Gerdi.

2 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 fjf

Formentera celebra el Dia Internacional del Ioga de la mà de Verónica Blume

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que el pròxim dimarts 21 de juny se celebrarà a Formentera el Dia Internacional del Ioga de la mà de la model i iogui Verónica Blume.

Amb motiu d’aquesta celebració, el Consell Insular de Formentera i Puro Bienestar celebraran, novament, una classe magistral única al port de la Savina amb una professional de primer nivell i amb projecció internacional, la model Verónica Blume.

El 21 de juny és la data promulgada per l’ONU per conscienciar la població sobre els beneficis de practicar aquesta disciplina holística de benestar, que treballa d’una manera integral, harmoniosa i equilibrada totes les àrees de l’ésser humà i respectant els cicles de la naturalesa.

En aquest esdeveniment, titulat “El camí de tornada a tu”, es durà a terme una pràctica especial, íntima i molt personal. Es farà una classe magistral de ioga des de la consciència, que des de l’organització esperen que porti a l’assistent a iniciar, recordar o reprendre aquest camí que el porta de tornada a si mateix.

La classe tendrà lloc el 21 de juny a les 20.00 hores a la terrassa de la Confraria de Pescadors, a la Savina (port de Formentera).

Aquest esdeveniment és de caràcter solidari i sostenible, per la qual cosa els fons es destinaran a la conservació de la posidònia. El preu de la inscripció és de 25 euros. L’aforament és limitat i no cal portar estoreta, però sí roba d’abric per a la relaxació final.

Els interessats s’hi poden inscriure aquí.


1 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ioga

Més articles...

Pàgina 7 de 67

7

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)