• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

'Formentera per menjar-se-la' arriba al congrés gastronòmic de Madrid Fusión

foto 2023i madrid fusion 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 23 i el 25 de gener cinc restaurants de l'illa i sis productors locals participen en el congrés gastronòmic Madrid Fusión que se celebra al recinte firal Ifema de Madrid. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer assistirà a la fira i ha agraït als restauradors i productors de Formentera la seua participació.

"El món gastronòmic s'ha convertit en un reclam turístic, i tant la cuina de Formentera, com els productors, estan fent una gran aposta per oferir un producte de qualitat, que no perd els orígens de Formentera però genera noves sensacions i s'adapta a les necessitats d'avui dia. Això és el que es podrà degustar a Madrid Fusión com un atractiu més de la nostra illa", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Formentera disposarà d'un estand de 6 metres per exposar informació relativa a la destinació Formentera, fent especial incidència en el món gastronòmic, com el llibre "Sabors de Formentera". Així mateix, hi haurà informació de la campanya "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local, així com del mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa. D'altra banda, hi haurà un apartat amb projecció de vídeos i taules i cadires per realitzar entrevistes amb agents de viatge o premsa.

Mostres de cuina i degustacions de producte local
Sota l'eslògan "Formentera per menjar-se-la", el dilluns 23 i dimarts 24 de gener els restaurants Can Pasqual, Tanga, Capri, Capritxos i Quimera faran mostres de cuina en directe ajuntant la cuina tradicional de Formentera amb productes de la terra, sempre amb un toc de modernitat per innovar en els plats. Així mateix, es faran degustacions de productes locals com ara vi (bodega Terramoll i bodega Es Cap), oli (Sa Tanca des Clot), pa (can Manolo), peix sec (Peix Sec Formentera), sobrassada (Carnisseria San Francisco) i sal líquida (Salines de Formentera). Els alumnes del mòdul de restauració de l'IES Marc Ferrer ajudaran a servir les creacions culinàries i els productes locals.


20 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ven l'experiència única de visitar l'illa mentre es cuida d'ella

foto 2023i fitur ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assisteixen en representació de Formentera aquests dies a la fira internacional turística, Fitur, que se celebra a Madrid.

La presidenta Ana Juan ha assenyalat que Formentera es mostra a Fitur com un destí "consolidat" i que a la fira s'està "treballant intensament des de l'àrea de Promoció Turística per potenciar el turisme tranquil i respectuós amb la nostra illa que volem" i per això "és mostra aquí a Fitur la Formentera de sol i platja que es combina amb la nostra riquesa natural, patrimonial, cultural, gastronòmica, esportiva...". Ana Juan també ha destacat, "amb prudència", les "bones previsions del turisme nacional per a 2023, un mercat líder per a Formentera", segons ha apuntat la presidenta.

Presentació
Avui, a l'estand de les Illes Balears, la vicepresidenta i responsable de Turisme ha fet una presentació de la destinació de Formentera davant la premsa i públic especialitzat. Alejandra Ferrer ha recordat els inicis del turisme a Formentera que va significar una millora de la qualitat de vida dels residents, però que a la vegada ha suposat molts reptes per aconseguir protegir-la i que segueixi sent una illa tranquil·la. "Aquest procés ha fet que hores d'ara l'illa tengui una identitat única, familiar, senzilla i amable on els seus amfitrions, que som els formenterers i formentereres, volem rebre als nostres convidats, que són els visitants, perquè gaudeixen de la seua singularitat, però cuidant-la". En aquest sentit, s'ha projectat un vídeo titulat: Formentera, una illa per cuidar.

Dins les activitats promocionals, s'estan celebrant reunions amb portals webs especialitzats en dades i reserves, revistes, agents de viatges i operadors turístics, entre d'altres. "D'aquesta manera volem reforçar la promoció en el que des del 2022 s'ha convertit en el principal mercat per a Formentera, per poder incrementar l'arribada de turistes nacionals en els extrems de temporada o directament en la temporada baixa, ja que per proximitat aquestes visites poden ser més fàcils", segons ha declarat Alejandra Ferrer.

'Blue Islands, illes blaves i circulars'
Després de la presentació, la presidenta del Consell ha participat en el esdeveniment 'Blue Islands, illes blaves i circulars' juntament amb representants d'altres illes espanyoles i de la Mediterrània. Ana Juan ha participat en la taula rodona 'Dones liderant el canvi' i ha parlat dels "efectes de la triple insularitat en una illa que a l'hivern pateix la falta de connectivitat, qüestió que per fi ja s'està garantint i d'altra, l'excés d'embarcacions que patim al nostre litoral, uns del més massificats de la Mediterrània". Juan ha insistit que "és necessari posar límits, i com exemples de treball que s'està fent per part de les administracions ha destacat el control dels fondejos al parc natural, la regulació d'entrada de vehicles a l'illa o la pionera regulació i protecció de s'Estany des Peix". "Treballam per aconseguir l'equilibri entre l'activitat turística i la qualitat de vida dels nostres residents", ha afegit Ana Juan.

Enguany, l'estand de les Illes Balears està inspirat en la posidònia oceànica i Formentera té un apartat específic amb divers material promocional sobre les opcions de fer turisme principalment familiar fora de la temporada alta.

El mercat nacional a l'any 2019 (any precovid) representava el 29 %, sent el segon darrere de l'italià (37,2 %). Aquest any 2022 ha superat a l'italià per 11,17 punts, ha representat el 39,28 % dels visitants, mentre que l'italià ha representant el 28,01 %. Al 2021 va representar el 50,68 % i al 2020 el 75,56 %. però varen ser dos anys marcats per la pandèmia en què el mercat de proximitat es va incrementar per aquest motiu.


19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera cerca seguir fidelitzant al turisme nacional a Fitur mentre destaca la necessitat de preservar l'illa

foto 2023i fitur BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 18 i el 22 de gener se celebra Fitur al recinte firal d'Ifema a Madrid. Les Illes Balears presentaran en la fira un nou estand inspirat en la posidònia, "hi haurà un mostrador específic dins l'estand amb material promocional sobre la destinació de Formentera fent especial incidència en totes les activitats i possibilitats que ofereix l'illa fora de temporada alta".

Així ho ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, que assistirà a la fira acompanyada de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús que té previstes celebrar diverses reunions amb premsa especialitzada, operadors turístics i agents de viatge mentre se celebra la fira.

"Aquesta és una de les principals fires nacionals, i precisament des de fa tres anys el mercat espanyol s'ha convertit en el prioritari a la nostra illa", segons ha declarat Alejandra Ferrer. "Com no podia ser d'altra manera, destacarem el vessant sostenible de l'illa tant pel que fa al medi ambient, com a la sostenibilitat turística, social, econòmica i cultural així com temes de circularitat. Convidarem els visitants a venir a gaudir de la singularitat de la nostra illa, mentre ens ajuden a seguir preservant-la", segons ha concretat.

Dades sobre el mercat nacional
El mercat nacional a l'any 2019 (any precovid) representava el 29 %, sent el segon darrere de l'italià (37,2 %). Aquest any 2022 ha superat a l'italià per 11,17 punts, ha representat el 39,28 % dels visitants, mentre que l'italià ha representant el 28,01 %. Al 2021 va representar el 50,68 % i al 2020 el 75,56 %. però varen ser dos anys marcats per la pandèmia en què el mercat de proximitat es va incrementar per aquest motiu.

Per comunitats autònomes, les que han tengut més representació han estat per aquest ordre, Catalunya amb un 33,47 %, Comunitat Valenciana amb un 17 %, Madrid amb un 16 %, Illes Balears amb un 11 % i Andalusia amb un 8 %. El comportament del mercat nacional es diferencia perquè: coneixen l'illa per referències familiars o amics, el temps de reserva torna a ser com l'any 2019, amb una antelació de més de tres mesos. Els motius de visita i el que més valoren són les platges, el paisatge i el contacte amb la natura, segons es desprèn del baròmetre del turista fet per l'Observatori de Dades de Formentera.

Agenda
El dijous 19 de gener, a les 11.00 h, tendrà lloc la presentació de la destinació Illes Balears, la vicepresidenta Alejandra Ferrer presentarà les novetats turístiques de la destinació Formentera davant premsa i públic especialitzats. També el dijous a les 13.00 h, la presidenta Ana Juan participarà en la presentació "Islas Azules y circulares". El dissabte 21 i diumenge 22 de gener la fira s'obrirà al gran públic per anar a conèixer de manera directa les diferents destinacions.

16 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comença les accions promocionals del mes de gener

foto 2023i vakantiebeursEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que amb l'arribada del mes de gener ha iniciat diverses activitats promocionals adreçades al públic professional i directe per atreure visitants en els extrems de la pròxima temporada 2023.

Entre el 10 i el 19 de gener s'està realitzant una missió de vendes a la costa oest dels Estats Units, concretament a Los Angeles, San Diego i La Joya. Un representant de Formentera està mantenint trobades amb una trentena d'agències de viatges per mostrar al públic americà les activitats i experiències de gastronomia, cultura, patrimoni, esports que es poden fer a Formentera.

D'altra banda, entre el 12 i el 15 de gener el Consell de Formentera participa en la fira turística de Vakantiebeurs, a Utrecht (Holanda). Un representant de l'illa mostra els encants de Formentera fora de temporada alta al públic dels Països Baixos i sota el paraigua de Tourespaña que té un estand propi en aquesta fira on destaca la presència de Formentera.

La pròxima setmana, Formentera també estarà present a Fitur (Madrid), "on es destacarà davant el públic nacional el seu vessant sostenible no només pel que fa al medi ambient, sinó també a la sostenibilitat turística, social, econòmica i cultural", segons ha avançat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Del 20 al 23 de gener Formentera també participarà en el Saló Internacional de Turisme de Nantes, per promocionar-se en zones de França que tenen bones connexions amb l'aeroport d'Eivissa. Paral·lelament, la destinació també serà present a la fira Matka de Hèlsinki entre el 20 i el 22 de gener per cercar públic nòrdic. Formentera assistirà a aquesta fira de la mà de Tourespaña, que hi tendrà un estand propi.

En darrer lloc, cal destacar que entre el 23 i el 25 de gener també hi haurà presència de quatre restaurants de l'illa a la fira Madrid Fusión 2023.

13 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

'Compra a Casa' entrega el premi de Nadal

foto 2023 compra a casaEl Consell de Formentera i la Pimef han lliurat avui el premi de la targeta regal que es va sortejar amb motiu de la campanya "Al Nadal, Compra a Casa". La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha entregat la targeta regal de 500 euros a l'afortunada guanyadora, Gemma Pradas Ferrer, en presència de la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez.

Gemma Pradas té la targeta des de l'any 2018 i la compra guanyadora en el sorteig la va fer a Muebles Carlos. La guanyadora ha comentat que la quantitat del premi li vendrà molt bé per fer compres pendents que té per al seu nou habitatge.

Durant l'any passat amb la targeta "Compra a Casa" es varen fer compres als comerços locals per valor de prop d'1,5 milions d'euros. En l'actualitat hi ha 3.118 targetes i 36 establiments adherits a la campanya.

12 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 75

8

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)