• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

La segona edició del Formentera Astronòmica mostra el millor del cel nocturn de l'illa a turistes i residents

foto 2022 fa CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona edició del Formentera Astronòmica. Devers 100 persones adultes, entre residents i turistes, han participat en alguna de les activitats organitzades dins el festival i han descobert part de l'apassionant món de les estrelles.

També ha tengut una gran afluència de públic les activitats infantils, al llarg del cap de setmana 500 nens han fet manualitats o han visitat el planetari instal·lat a la plaça de la Constitució de Sant Francesc on un astrofísic expert en didàctica de l'astronomia ha explicat als infants interessats el nostre cosmos.

foto 2022 fa A

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció per l'organització d'aquest esdeveniment, que ha tengut molt bona acollida tant per part dels nostres visitants com dels formenterers amants de les estrelles. A més, ha assenyalat que la poca contaminació lumínica de Formentera converteix l'illa en un escenari ideal per gaudir del cel nocturn. Per aquest motiu, Alejandra Ferrer ha destacat que Formentera ha iniciat els tràmits per ser destinació "Starlight" que reuneix els llocs del món on millor es poden observar les estrelles.

Programa

La part diürna de l'esdeveniment ha tengut lloc a Sant Francesc. Les xerrades s'han fet a un hotel i els tallers, a la plaça de la Constitució. La part nocturna s'ha fet en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i s'ha fusionat amb la gastronomia, hi ha hagut dos sopars temàtics amb observació d'estrelles, els participants han viatjat a l'espai a través dels telescopis i han participat en un taller de fotografia nocturna. Cal destacar que Javier Aranda, un xef distingit amb estrella Michelin, va cuinar amb el xef local Juan Exojo, en un sopar amb periodistes i ponents.

foto 2022 fa B

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d'INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l'espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB.

L'Associació Astronòmica de Formentera ha tornat a col·laborar en l'esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis s'han fet dos sessions nocturnes d'observació del cosmos.

9 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera20 ha celebrat el dècim aniversari ajudant a posicionar Formentera en l'entorn digital

foto 2022 f20 AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana s'ha celebrat la desena edició del Formentera20. Durant quatre dies, experts en cultura digital, comunicació i creativitat han compartit idees i talent en diferents espais de l'illa, ho han fet en un format reduït en una cita a la qual s'han inscrit cinquanta amants de l'entorn digital.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció per haver celebrat els deu anys d'aquest esdeveniment que reuneix experts en comunicació i màrqueting a Formentera i que, a més, "ha portat cinquanta participants que a través de les xarxes socials ajuden a posicionar Formentera com a referent a les xarxes socials i a la premsa", segons ha afegit.

La directora del Formentera20, Rosa Castells, ha destacat que per celebrar el dècim aniversari del festival "hem reunit per primera vegada experts de les plataformes més importants del moment com Netflix, Meta (Facebook), Twitter, Prisa, TikTok… juntament amb grans professionals com ara el publicista Toni Segarra, Bruno Sellés, cofundador de Vasava, i Isabelita Virtual".

La proximitat entre tots els participants ha fet que hi hagi hagut una xarxa real i un intercanvi d'idees que serveixen com a punt de partida de nous projectes en un esdeveniment que, un any més, es resumeix sota el lema #DesconnectarPerConnectar.


9 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un planetari per acostar les estrelles als infants de Formentera dins la segona edició del Formentera Astronòmica

foto 2022 planetarium CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, recorda que entre el 6 i el 8 de maig se celebra la segona edició del Formentera Astronòmica. Entre les activitats que organitzen des del certamen, que podeu trobar a la seua web https://www.formenteraastronomica.com/ca, destaca una activitat gratuïta i adreçada al públic infantil i juvenil.

Entre divendres, dissabte i diumenge de 10 a 14 h i divendres i dissabte de 17.30 a 21.30 h es faran 20 sessions en el Planetari. La durada de les sessions és de 40 minuts, durant els quals un astrofísic expert en didàctica de l'astromomia explicarà als infants interessats el nostre cosmos. No fa falta reserva prèvia, però sí que és una activitat amb aforament limitat.

El Planetari s'instal·larà a la plaça de la Constitució. El matí de divendres hi aniran escolars a visitar-lo. Durant l'horari del matí també es faran tallers infantils. D'altra banda, es tornarà a fer el concurs de dibuix per a infants de fins a 14 anys titulat "El turista de les estrelles". Els dibuixos es poden presentar fins al 6 de maig a concurso@formenteraastronomica.com.

4 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta accions promocionals a Roma i Bilbao

foto 2022 discover F in MEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa sobre les accions promocionals que està duent a terme aquesta setmana. Formentera participarà entre el 6 i el 8 de maig en dos fires: la Roma Travel Show 2022, a Itàlia, i Expovacaciones, a Bilbao.

A la fira italiana Formentera comptarà amb un estand de la mà de Tourespaña on es promocionarà l'illa entre el segon mercat més important pel que fa al nombre de turistes. A Bilbao també es comptarà amb material promocional en un estand propi de l'illa.

"Les dos fires són de públic finalista, entre el qual Formentera desperta gran interès, tant en el públic nacional com l'italià, i també hi ha presència de premsa especialitzada", segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús. En aquest sentit, Bernús ha destacat que aquestes dos ciutats "tenen molt bones connexions amb l'aeroport d'Eivissa".

Programa de promoció

A més, durant aquesta setmana segueixen les accions promocionals. Demà dimecres 4 de maig, a les 12.30 h es farà en directe des de la sala d'actes del Consell de Formentera el programa d'Onda Cero "Más de Uno Mallorca" amb Elka Dimitrova i Agustín El Casta. Amb aquesta col·laboració es pretén atraure turisme de les illes a Formentera durant la temporada baixa. Les persones interessades poden assistir de públic.

Gastronomia

Així mateix, aprofitant la celebració dels caps de setmana gastronòmics, el cap de setmana passat i el pròxim l'àrea de promoció dona suport a la visita d'un total de quinze influenciadors gastronòmics que arriben a uns tres milions de seguidors, segons ha destacat Bernús.

Recordam que la promoció de Formentera se centra a atreure un turisme de qualitat, sobretot en els extrems de temporada, que sigui respectuós amb l'ecosistema, estigui interessat en l'oferta esportiva o cultural i que vulgui conèixer el patrimoni de l'illa.


3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els mercats artesans i artístics a Formentera comencen la temporada amb la normalitat d'abans de la pandèmia

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim diumenge 1 de maig, comença l'obertura dels mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. L'1 de maig s'inicia l'activitat als mercats de la Mola, Sant Francesc i es Pujols; el dia 16 de maig obrirà el de la Savina i el 28 de maig, els mercats artesans i artístics de Sant Ferran.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha celebrat que enguany, després de dos anys de pandèmia, ja puguin obrir els mercats "amb normalitat i sense restriccions d'aforament". Ana Juan ha assenyalat que "és una bona notícia per als artesans de Formentera, un sector que també necessita recobrar la normalitat; per als residents, que també en gaudim, i per als turistes que ens visiten, ja que els mercats formen part de la nostra oferta turística diferenciada".

Cal recordar que els dos darrers anys, les restriccions varen impedir el funcionament amb normalitat dels mercats i que el Consell de Formentera va bonificar el cent per cent de la taxa de l'ocupació de la via pública de totes les parades que estiguin en sòl públic depenent de l'administració local, com ha recordat Ana Juan.

Els horaris seran els mateixos que abans de la pandèmia:

Mercat artesà de la Mola. Dimecres i diumenges, de 16.30 a 22 hores. De l'1 de maig al 12 d'octubre.
Mercat de Sant Francesc. Cada dia de 10 a 14 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat de la Savina. Cada dia d'11 a 14 hores i de 17 a 24 hores. Del 16 de maig al 30 de setembre.
Mercat des Pujols. Cada dia de 19 a 24 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat artístic i artesà de Sant Ferran. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 24 hores. Del 28 de maig a l'1 d'octubre.
Mercat de segona mà de Sant Francesc. Dimarts i dissabte, d'11 a 14 hores. Tot l'any.


26 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 mercats

Més articles...

Pàgina 9 de 67

9

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)