• Català
  • Castellano
  • English
Areas Urbanism & territory, Tourism and Economic activities Agriculture, Livestock, Fishing & Hunting

El Consell Insular de Formentera organitza cursos gratuïts de formació agrària

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, ha organitzat un total de quatre cursos gratuïts relacionats amb l'agricultura i ramaderia per a la temporada 2023-2024.

El primer d'ells, sota el títol ‘Gestió de cultius arboris en ecològic: Fruiters, Oliveras, Vinyes i Figueres. Gestió del sòl, fertilització, poda i reg’ es durà a terme del 6 a l'11 de novembre en horari de 15 a 20 hores a excepció del dia 11, que serà de 9 a 14 hores.

El segon dels cursos gratuïts oferts pel Consell Insular de Formentera serà el corresponent a ‘Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris’, que tendrà una durada de 25 hores. Es realitzarà entre l'11 i el 16 de desembre, data aquesta última en la qual es farà la prova del curs.

Del 4 al 14 de març està previst dur a terme el ‘Curs pont bàsic-qualificat de manipulador professional de productes fitosanitaris’, amb una durada de 35 hores i la prova final del qual es farà el 14 de març.

Tancarà aquest cicle de cursos gratuïts del sector primari el ‘Curs bàsic d'apicultura’, que tendrà una durada de 15 hores entre el 15 i el 17 de març.

Les inscripcions es podran fer en les diferents Oficines d'Atenció Ciutadana de l'illa (OVAC) o a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El Consell Insular de Formentera organitza cursos gratuïts de formació agrària

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, ha organitzat un total de quatre cursos gratuïts relacionats amb l'agricultura i ramaderia per a la temporada 2023-2024.

El primer d'ells, sota el títol ‘Gestió de cultius arboris en ecològic: Fruiters, Oliveras, Vinyes i Figueres. Gestió del sòl, fertilització, poda i reg’ es durà a terme del 6 a l'11 de novembre en horari de 15 a 20 hores a excepció del dia 11, que serà de 9 a 14 hores.

El segon dels cursos gratuïts oferts pel Consell Insular de Formentera serà el corresponent a ‘Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris’, que tendrà una durada de 25 hores. Es realitzarà entre l'11 i el 16 de desembre, data aquesta última en la qual es farà la prova del curs.

Del 4 al 14 de març està previst dur a terme el ‘Curs pont bàsic-qualificat de manipulador professional de productes fitosanitaris’, amb una durada de 35 hores i la prova final del qual es farà el 14 de març.

Tancarà aquest cicle de cursos gratuïts del sector primari el ‘Curs bàsic d'apicultura’, que tendrà una durada de 15 hores entre el 15 i el 17 de març.

Les inscripcions es podran fer en les diferents Oficines d'Atenció Ciutadana de l'illa (OVAC) o a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El president del Consell destaca la importància d'adaptar les ajudes als petits agricultors de Formentera durant la visita del conseller balear d'agricultura

El president del Consell de Formentera i conseller de Sector Primari, Llorenç Córdoba, ha destacat la importància de totes les actuacions que cal dur a terme a l'illa relacionades amb el sector primari no tan sols pel relacionat amb aquest sector, sinó també en l’àmbit de turisme i d'illa. “Li volem donar la importància que realment té al sector primari”, una importància que a Formentera va més enllà del merament relacionat amb el camp i la mar i que està molt lligada també al turisme. “És evident que la imatge turística són les platges, però també són les parets de pedra seca, les figueres, veure els animals en el camp… És molt important per al sector primari, però també és molt important per a l'illa i el turisme”.

Per això el president de Formentera ha destacat la importància de poder adaptar les ajudes europees a la realitat de Formentera. “Moltes de les explotacions són d'autoconsum, són explotacions amb molt pocs animals que, quan es demana un nombre mínim d'animals per a arribar a aquestes ajudes, la majoria no arriben. I no podem deixar desaparèixer aquestes explotacions d'autoconsum, que són les més habituals a l'illa des de sempre. Més que parlar de sector primari és un tema de cultura, de tradició i de patrimoni que hem de conservar d'alguna manera, perquè en els últims anys cada vegada n’hi ha menys”.

Córdoba ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a l'illa de Formentera del Conseller balear d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, que entre altres coses ha visitat la Cooperativa del Camp de Formentera i la bassa de reg per conèixer, de primera mà, la problemàtica del sector primari de l'illa. En aquest sentit, el president insular ha manifestat que la bassa de reg és una infraestructura que ha costat més de 10 milions d'euros però que mai ha funcionat bé, especialment per culpa de la fallada d'una altra infraestructura com la depuradora. “Tenim dos problemes molt greus, un és la bassa de reg i un altre tots els abocaments d'aigua mal depurada que estam realitzant al parc natural. Hem d'aconseguir que l'aigua que surti de la depuradora ho faci amb una certa qualitat per poder tancar el cicle de l'aigua en la mesura del possible, i si no és possible tancar tot el cicle de l'aigua i hem de fer abocaments, que almenys aquesta aigua tengui una qualitat que no danyi les praderies de posidònia i el parc natural”.

El conseller balear d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha destacat les dificultats que tenen els agricultors de Formentera per desenvolupar la seva tasca bàsicament per la triple insularitat que sofreixen i la dificultat de treure rendibilitat a les seves explotacions. “Hem de buscar mesures específiques per a l'illa de Formentera”, ha assegurat, “que poden anar per la línia d'ajudes amb particularitats que poden tenir els pagesos d'aquí”, a més d'aprofundir per buscar solucions administratives per a facilitar l'activitat agrària per via normativa, el que passa per la reforma de la Llei Agrària.

Així mateix, ha anunciat una inversió de 200.000 euros per a posar uns sistemes de prefiltrat de les aigües de la depuradora que posteriorment alimentaran la bassa de reg i la connexió d'aquesta bassa de reg amb la dessaladora per a rebaixar el nivell de salinitat de l'aigua que es vagi a utilitzar per al regadiu.

Formentera signs agreement to support local livestock sector

foto 2023v conveni ramadersToday Ana Juan, president of the Consell de Formentera, and Juan Antonio Yern, president of the Association of Livestock Farmers (Associació de Ramaders), signed an annual collaboration agreement to support the island's livestock sector around animal health and improved production systems in 2023. Josep Marí, rural environment councillor, and Carlós Marí, manager of the Country Cooperative (Cooperativa del Camp), attended the signing as well.

The Consell de Formentera will finance activities to benefit animal production and health to the tune of €37,000. Under this agreement, the Association of Livestock Farmers undertakes to support the Consell de Formentera around animal production and health as well as actions related to animal welfare and identifying animals on Agrupación de Defensa Sanitaria-member farms and in performing the sanitary actions agreed in the yearly common Health Programme. Likewise, the association will continue engaging with and educating its member farmers about individual actions.


11 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

Formentera gives hospitality and gastronomy students local produce

foto 2023v producte localThe Office of Rural Environment of the Consell de Formentera is pleased to announce a collaborative initiative with Forment, the restaurant at IES Marc Ferrer, during the third quarter of the 2022-2023 school year. This initiative is part of "From Formentera with Pleasure and Flavour" (De Formentera amb molt de gust), a push to promote local products.

Josep Marí, rural environment councillor, hailed the budding collaboration and shared his hope that it continue and expand in the years ahead. To students of the medium-level training courses in hospitality, cooking and gastronomy, the Consell de Formentera makes available local products like wine, olive oil and flour, which students use to make their own bread.

Every Thursday during the school year, students of these vocational training courses offer a reduced-price menu at the school's restaurant––a chance to practise what could be their professional future.


10 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023v amb molt de gust

More Articles...

Page 1 of 22

Start
Prev
1

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1