• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Nova edició del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

cartell 2021 curs integracioBEl Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 20 d'octubre fins al dia 29 romandran obertes les inscripcions per al XVI Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa. El curs es desenvoluparà del 2 al 25 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera i és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de Nacionalitat. El curs és gratuït, té una durada de 20 hores repartides en dos sessions setmanals.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que "facilitar la integració de la població estrangera és un compromís de l'administració i el curs és una eina que ajuda aquesta població, tant a la seua integració com a la seua regulació".

Les persones interessades han de contactar amb l'àrea de Benestar Social al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigració@conselldeformentera.cat.

13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Usuaris del Centre de Dia col·laboren en difondre la prevenció del consum d’alcohol en menors

foto 2021 centre dia no t ofeguisUn grup d’usuaris del Centre de Dia de Formentera s’ha posat la camiseta de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per ajudar en la difusió d’aquest missatge entre la població de l’illa. La campanya és una iniciativa impulsada des de l’àrea de Benestar Social del Consell i té com a principal objectiu prevenir i retardar l’edat d’inici de consum d’alcohol entre els menors de l’illa, així com combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques. La campanya va començar el passat mes de maig i continuarà aquest hivern amb noves accions de conscienciació. A més, compta amb la col·laboració d’altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies, clubs esportius... amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats i portar a terme iniciatives preventives dirigides als joves i als empresaris.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Les persones sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a 65 anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen entre d’altres, a l’adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari o tractaments professionals sociosanitaris com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes, i l’import individual màxim i per tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Les despeses realitzades (factures originals) han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2020 i el 31 de maig de 2021.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, al tauler d’anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 30 de setembre de 2021 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, OAC.


3 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comptarà amb una llar residencial per a menors de 12 anys en situació de desprotecció

foto 2021 centre de diaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, està treballant en la posada en marxa d’una llar residencial per a menors de 12 anys en situació de desprotecció. Aquesta llar estarà ubicada a l’àrea sociosanitària de Formentera, al costat del Centre de Dia, i tendrà capacitat per a 10 menors. El projecte presentat pel Consell de Formentera té un pressupost de 370.000 euros i ha rebut una subvenció dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica de 150.000 euros. El termini d’execució és de tres anys.

Segons destaca el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, “aquesta llar ens permetrà comptar amb un recurs que garanteixi una millor atenció als nens i nenes de la nostra illa en situació de desprotecció familiar”. En l’actualitat, Formentera no disposa de cap recurs d’acolliment residencial per a menors en aquesta situació i es depèn de la disponibilitat de recursos a les illes veïnes per poder oferir aquest servei, amb els inconvenients que això suposa. “Ara, amb aquesta llar, s’afavorirà l’atenció individualitzada i familiar dels i les menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d’atenció psicosocial”, ha assenyalat el conseller de Benestar Social.

Actualment, al voltant d’un 30 % de les persones menors usuàries del servei de protecció de menors a Formentera són susceptibles de poder fer servir aquest espai. Així, la creació d’una llar d’atenció residencial proporcionaria, als nens i nenes de Formentera, un recurs que milloraria substancialment la qualitat de la intervenció. És a dir, el centre garantirà la permanència de les persones menors d’edat desprotegides al seu entorn més proper, que podran continuar a Formentera.

“A més, es crea un recurs d’atenció a famílies vulnerables, una problemàtica que afecta específicament les dones en ser majoritàriament les responsables de la cura i l’atenció a la infància”, ha assegurat el conseller Rafael Ramírez.


16 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Material de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per repartir a les escoles d’estiu

foto 2021 no t ofeguisL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ja ha rebut el material que repartirà entre els i les joves que participen a les escoles d’estiu a Formentera. Amb la imatge de la campanya, s’han elaborat camisetes, botelles, motxilles i xapes. També es va encarregar una pancarta que ja s’està mostrant en esdeveniments esportius. La implicació dels joves de l’illa ha estat fonamental en la elaboració de la campanya, ja que han fet el disseny de la imatge, el eslògan, han participat en el repartiment de cartells pels establiments i continuaran fent difusió el proper curs escolar i en altres tipus d’esdeveniments.

30 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 42

Inici
Anterior
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1