• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Bienestar Social

Els usuaris del Centre de Dia, de la Residència de Majors i del Centre de Dia per a persones amb Discapacitat visiten el centre de Sant Francesc

Usuaris del Centre de Dia de Formentera, de la Residència de Majors i del Centre de Dia per a persones amb Discapacitat, a més dels seus familiars i personal d'aquestes instal·lacions, han realitzat una excursió en el matí d'avui al centre de la localitat de Sant Francesc per a gaudir d'una jornada nadalenca. Una jornada que ha inclòs un cafè en un bar de la localitat i nadales, la qual cosa ha fet les delícies dels excursionistes. L'excursió, programada en el programa d'esdeveniments nadalencs del Centre de Dia, ha set possible gràcies a l'ajuda de familiars i estudiants del grau de Dependència de Formació Professional de l'Institut Mar Ferrer, que han ajudat a transportar als majors en cadira de rodes. A l'excursió han assistit així mateix els auxiliars del Centre de Dia, els tècnics de Benestar Social, la directora de la Residència de Majors i la Consellera Cristina Costa.

El president del Consell Insular de Formentera i la consellera balear de Sanitat visiten la reforma de l'àrea de radiologia de l'Hospital de Formentera

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba; la consellera balear de Salut, Manuela García; la consellera insular de Benestar Social, Cristina Costa; el director general del Servei de Salut, Javier Ureña, i el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Enrique Garcerán, han visitat aquest matí el servei de radiologia de l'Hospital de Formentera, reformat recentment.

El subdirector de Gestió de l'Hospital de Formentera, Gonzalo Espí, ha rebut la comitiva a l'entrada del centre hospitalari, i ha mostrat, al costat del cap del servei de radiologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, el Dr. Francisco Cuesta, el nou equipament d'alta tecnologia amb el qual compta l'Hospital formenterer.

Córdoba ha agraït la nova visita de la consellera a l'illa de Formentera, la segona des de principi de legislatura, i ha apuntat que, d'aquesta manera, “estan demostrant el que deien en campanya i el que varen dir des del primer dia en el Govern, que a Formentera se li donarà la importància que té”.

El president insular ha destacat les polítiques sanitàries que està duent a terme el Govern balear, com la declaració de zona de molt difícil cobertura les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, i l'eliminació del requisit del català per deixar-lo només com a mèrit per accedir a les places sanitàries. “El que no havíem aconseguit en els últims temps s'està aconseguint en un període molt breu; veim una acció, que és una cosa a celebrar, almenys aquí a Formentera, ja que sempre hem set els últims i ara mateix no ens sentim els últims, ens sentim una illa més”.

La consellera balear de Sanitat, Manuela García, ha destacat per la seva part que des del Govern s'està treballant “perquè l'accessibilitat de tots els pacients, independentment del lloc on resideixin, sigui igual i perquè l'assistència sanitària sigui equitativa”.

Quant a la reforma feta en l'àrea de radiologia, ha destacat que “augmenta la seguretat dels pacients, perquè disminueix l'emissió de radiació en tractar-se d'equips d'última generació que augmenten i milloren la capacitat diagnòstica”.

Ha destacat també que “des de Formentera rebem una imatge de qualitat i de benestar per part del pacient i per part dels professionals, que són molt importants”.

La inversió feta per a la renovació tecnològica de radiologia de l'Hospital de Formentera supera el mig milió d'euros; exactament és de 585.220 €. Als 75.000 € de l'aparell portàtil de radiologia se sumen 125.682,70 € del nou mamògraf, 47.069,00 € d'un nou ortopantomògraf, 117.370,00 € del nou arc quirúrgic i 220.099,00 € de la nova sala de radiologia convencional.

D'aquesta manera, l'Hospital de Formentera ha completat el procés de renovació integral de l'equipament tecnològic de radiologia, que es va iniciar al maig d'enguany amb l'adquisició d'un nou aparell portàtil de radiologia, i que ha finalitzat amb l'obra d'adequació de l'espai i la dotació corresponent de la sala de radiologia convencional i l'arc quirúrgic. A això se suma l'adquisició d'un mamògraf i d'un nou ortopantomògraf d'última generació.

L'Hospital de Formentera ha fet més de dos mil proves radiològiques el 2023.

El Consell Insular de Formentera posa en marxa la cinquena edició de les ‘Xerrades per a famílies i docents’

La Conselleria de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera (CEP) i els centres educatius CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer, posa en marxa la cinquena edició de les “Xerrades per a famílies i docents”.

L’objectiu d’aquestes xerrades és formar famílies i docents en l’enfortiment de les seves habilitats, a fi de prevenir conductes problemàtiques (com ara assetjament escolar, consum de drogues, entre d’altres), i donar suport en les respectives tasques.

         

Aquestes xerrades són espais d'informació i formació, on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants.

                   

Totes les sessions es portaran a terme a la sala de plens del Consell (venda des Brolls, s/n, a l’edifici del Centre de Dia) a les 17 h i es comptarà amb un servei d’acollida

per a infants durant les xerrades. La primera serà el 5 d’octubre de 17 h a 19 h.

Cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaci osocial@conselldeformentera.cat.

El Consell de Formentera organitza unes jornades adreçades a mares i pares per compartir experiències sobre la criança dels fills

A partir del pròxim 29 de setembre l'àrea de Benestar Social de Formentera ha organitzat unes jornades dirigides a mares d’infants entre 0 i 7 anys per compartir experiències de la criança, a més de reforçar les funcions de les cures, les autocures i les xarxes de suport. Es tracta d'un espai viu i vivencial de suport mutu dirigit per Helena Pérez.

Les trobades se celebraran mensualment a les 17 hores a la sala de formació del Centre de Dia. Hi haurà servei de guarderia amb reserva prèvia a través del telèfon 971 32 12 71 o del correu educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Les reunions seran el 29 de setembre, el 27 d'octubre, el 24 de novembre, el 22 de desembre, el 26 de gener, el 16 de febrer, el 15 de març, el 26 d'abril, el 24 de maig i el 21 de juny.

Aquestes mateixes jornades s'organitzaran per a homes, pares d’infants d’edats compreses entre 0 i 7 anys, en les quals s'aprofundirà en una paternitat conscient, present, activa i responsable sota la direcció de Rubén Rodríguez.

Les reunions, en les quals també hi haurà servei de guarderia, seran el 28 de setembre, el 26 d'octubre, el 23 de novembre, el 21 de desembre, el 25 de gener, el 15 de febrer, el 14 de març, el 25 d'abril, el 23 de maig i el 20 de juny.

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia reparteixen més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de Formentera

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia de Formentera han repartit més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de l'illa des que va començar l’estiu.

Els usuaris d'aquesta àrea fa anys que reciclen botelles de plàstic i les converteixen en cendrers, que posteriorment reparteixen per totes les platges de Formentera. Així, aquestes botelles, que els establiments acabarien tirant, finalment eviten que l’arena de les nostres platges s'ompli de llosques.

La distribució d'aquests més de sis-cents cendrers es duu a terme de dues formes: d'una banda, el Consell Insular de Formentera els reparteix en els punts d'informació turística com a part de la campanya ‘Formentera necessita el teu costat verd’; d'altra banda, els usuaris del Centre de Dia destinen una jornada a repartir aquests cendrers per les platges i a conscienciar els banyistes sobre les platges lliures de fum.

Más artículos...

Página 1 de 61

Inicio
Anterior
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1