• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera suspèn temporalment el cobrament de les quotes del servei d’escoleta

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha acordat suspendre temporalment el cobrament de la quota del servei d’escoleta de quatre hores a les famílies de l'alumnat matriculat en el primer cicle d'educació infantil del curs 2023-2024, amb efecte retroactiu des de l'1 de setembre.

S'ha adoptat aquesta mesura en aplicació del Decret llei de mesures urgents aprovat el mes d'agost pel Govern balear per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats en el primer cicle d'educació infantil en centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la xarxa complementària a partir del mes de setembre.

Amb aquesta mesura es confirma l'inici de la gratuïtat total de l'escolarització dels nens de 0 a 3 anys en aquest curs 2023-2024, tal com es va anunciar a principis del mes d'agost en una reunió amb representants del sector. La gratuïtat serà de l'1 setembre al 30 de juny durant quatre hores diàries d'escolarització, la qual cosa equival a 168 € al mes per infant. Els mesos de juliol i agost es continuarà cobrant com fins avui. Avui dia a les escoletes hi ha 124 infants matriculats per al curs 2023-2024, i encara queden deu vacants disponibles.

S'ha eliminat també la quota de 70 € per a material. La despesa corrent anual de les escoletes és d'aproximadament 1.200.000 euros.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha aprovat, així mateix, la suspensió temporal de l'aplicació de l'article 5 de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes únicament referent al cobrament de la quota del servei a aquestes famílies fins que s'aprovi en el ple de la Corporació una modificació de la mateixa en aquest sentit.

El Consell també ha aprovat iniciar els tràmits des de la Conselleria de Cultura i Educació amb el Govern balear per aprovar i signar el conveni que indica el decret de mesures urgents en l'àmbit educatiu per establir la gratuïtat i finançar la prestació del servei educatiu dels alumnes matriculats en els diferents nivells d'educació infantil.

A més, la Junta de Govern ha acordat iniciar els tràmits per modificar l'Ordenança fiscal del Consell reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes durant el curs 2023-2024.

Festival fi de curs de l’Escola de Música i Dansa de Formentera

El pròxim dijous 22 de juny l'Escola de Música i Dansa de Formentera ofereix el festival de fi de curs a la Sala de Cultura (Cinema) a les 17.00 h. Els alumnes faran una mostra de totes les especialitats, tant de música com de dansa, que es cursen a l'Escola amb actuacions que més de seixanta estudiants porten mesos treballant. També hi participaran la Coral Polifònica i la Banda de Música de Formentera, que acompanyaran les veus més joves dels alumnes d'Iniciació a la Música.

13 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi fi de curs

Dilluns s'obri el període de preinscripció i matrícula a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que des del pròxim dilluns 29 de maig i fins al diumenge 4 de juny estarà obert el període de matrícula per als antics alumnes de l'Escola de Música i Dansa i de preinscripció per als nous alumnes per al curs 2023-2024. Es poden presentar les sol·licituds telemàticament a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Al mes de setembre, des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés, segons el cas.

Per aclarir dubtes o obtenir més informació, els interessats es poden adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat, al web escolamusica.conselldeformentera.cat o escriure un whatsapp al telèfon 627 642 093.

La vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Alejandra Ferrer, ha convidat tothom a apuntar-se a aquesta oferta formativa i d'oci del món de la dansa i la música que va adreçada a tota la població, tant infantil com adulta.

En concret, s'ofereixen els següents estudis:

- Estudis reglats de música (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

- Estudis no reglats (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

- Taller de música tradicional (a partir de quatre anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta.
Quatre nivells: Iniciació I i II, i Continuació I i II.

- Iniciació a la música (de cinc a vuit anys)
Aproximació als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs... orientat a infants de cinc a vuit anys.

- Ensenyaments professionals lliures
Adequats a les necessitats de l'alumnat (és requisit la titulació d'ensenyaments elementals de qualsevol escola reglada o conservatori de l'àmbit estatal).

- Taller de percussió
Assignatura en què s'aprenen els ritmes i diferents instruments de percussió.

- Coral polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

- Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

- Estudis reglats de dansa (a partir de vuit anys)
Els ensenyaments elementals de dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
Dansa clàssica
Dansa espanyola
Música aplicada a la dansa

- Estudis no reglats de dansa
Dansa moderna (per a totes les edats)
Iniciació a la dansa (de tres a set anys)
Taller de flamenc per a adults
Taller de ballet per a adults

L'oferta formativa pot ser modificada depenent de la demanda existent.


26 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v escola musica

Formentera destina 95.500 € en ajudes a estudiants i centres educatius

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que ja s'ha obert el termini de presentació d'ajudes i beques de llibres, de compensació de la doble i triple insularitat i d'estudis superiors. Des d'avui dilluns 22 de maig i fins al 30 de juny els estudiants i centres educatius poden presentar les sol·licituds a l'OAC o a l'OVAC. Així mateix, els interessats poden demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "des de fa anys des del Consell de Formentera atorguem aquesta ajudes per corregir les desigualtats i els desequilibris entre els estudiants de Formentera i els de la resta de la comunitat o de l'Estat". Les ajudes s'atorguen als estudiants que cursen estudis superiors fora de Formentera per compensar la insularitat i als centre educatius de Formentera i les famílies que més ho necessiten per adquirir els llibres o el material necessari per a l'educació dels infants i joves.

Ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis fora de l'illa de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquestes ajudes és de 38.000 € i es divideix en:

· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a universitats a distància. (150 €)
· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les Illes Pitiüses. (500 €)
· Ajudes a estudiants que cursin estudis dels ensenyaments elementals o professionals reglats de música o dansa fora de l'illa, sempre que aquests no es puguin fer a Formentera. (100 €)

Ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa de digitalització per al curs 2022-2023.
L'import total que es destina a aquest ajut és de 45.000 € i es divideix en:

· Ajuts econòmics als centres educatius de primària i secundaria de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa digitalització per al curs 2022-2023. (50 € per alumnat adscrit de primària / 70 € per alumnat adscrit de secundària)
· Ajuts pels alumnes de primària del 100 % de l'aportació al fons de reutilització de llibres de text per als ajuts individuals d'alumnes, en cas de famílies nombroses i monoparentals.
· Ajuts pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l'equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per als ajuts individuals, en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Ajudes econòmiques de beques d'estudis superiors per a estudiants de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquest ajut és de 12.500 €. Es convoquen deu beques, la quantia de cada beca serà de 1.250 €.

· Els estudis cursats han de tenir com a principal interès una titulació de caràcter oficial i amb validesa a tot l'estat espanyol. Les beques d'estudis superiors seran concedides per a estudis presencials a centres oficials reconeguts per l'administració educativa i que s'encaminin a l'obtenció d'un títol oficial amb validesa acadèmica o professional.

22 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v beques ajuts

Setmana de portes obertes a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

L'Escola de Música i Dansa de Formentera celebrarà la pròxima setmana, del dilluns 22 al divendres 26 de maig, jornades de portes obertes perquè la població infantil i adulta pugui anar-hi i participar directament en les classes.

La consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "amb aquesta proposta pretenem obrir l'Escola de Música i Dansa a la ciutadania perquè puguin conèixer de primera mà les propostes de dansa i música que s'hi ofereixen i així decidir si s'hi volen inscriure, ja que el procés de matriculació s'iniciarà el pròxim mes de juny".

Activitats i horaris:
Dansa clàssica: dimarts 23 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa espanyola: dijous 25 a les 17 h al Cinema.
Iniciació a la dansa: dimecres 24 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa moderna: dimecres 24 a les 18 h al Cinema.

Piano: dimarts 23 a les 18 h a l'aula 6.
Metall (trompeta, trompa, trombó i tuba): dimecres 24 a les 17 h a l'aula 7.
Música tradicional: dilluns 22 a les 18 h a l'aula de música tradicional.
Guitarra: dijous 25 a les 17 h a l'aula 3.
Flauta: dilluns 22 a les 18 h a l'aula 2.
Clarinet: dimarts 23 a les 17 h a l'aula 7.

Per assistir no fa falta reserva prèvia.

17 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v portes obertes

Més articles...

Pàgina 1 de 39

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1