• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

L’educació dels nostres infants des del prisma d’en César Bona, a Formentera

foto-cesar-bona1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Joventut i Educació, informa que aquest divendres a les 19 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà la conferència “Mira al teu voltant”, impartida per en César Bona, professor i escriptor considerat com un dels 50 millors mestres del món, segons el Global Teacher Prize.

Aquest docent multidisciplinari promou propostes que eduquen habilitats com ara l'empatia, el treball en equip o la creativitat i aposta per implicar tots els infants, fomentant el respecte, el treball en grup i l'esforç, de manera que deixin fluir la seva imaginació. El seu mètode consisteix a impartir la matèria d'una manera pràctica, diferent, i fent partícips tots els alumnes del bon funcionament de la classe.

Propostes
César Bona està a favor de dur a terme assemblees per donar veu als nens. Demana que es fiquin menys deures, sobretot a primària, ja que entén que la infància és molt curta i que, si a més de fer-los estar a l'escola fins a les 5 de la tarda han de continuar treballant a casa, els nens poden perdre la il·lusió de tornar l’endemà a l’escola perquè amb prou feines han pogut desconnectar.

Proposa currículums més flexibles. Considera que a vegades el contingut curricular està tan pautat que amb prou feines hi ha marge perquè els mestres puguin deixar de banda els llibres i ensenyar seguint altres metodologies. Creu que hi ha d'haver més temps per educar en valors, com ara el respecte als altres o l'empatia.

Bona proposa també la comunicació oral, la gestió de les emocions, el compromís social i l'ús de les tecnologies per a assolir un millor nivell educatiu.

Tardor i hivern de cursos i tallers a Formentera

foto curs-espardenyesEl Consell de Formentera presenta l'oferta de cursos i tallers de tardor i hivern per a joves i adults. Segons la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, l'objectiu és oferir una àmplia varietat per cobrir la demanda formativa i d'oci generada des de la ciutadania. “S’organitzen una volta acabada la temporada alta per a facilitar tot el possible la participació d’aquelles i aquells que treballen durant l’estiu i que als mesos de tardor i hivern disposen de més temps per a participar d’aquests cursos i tallers”, ha destacat Labrador.

L’oferta es distribueix en les següents àrees:

Art i creació

Com cada any, s’impartiran els ja clàssics tallers de caire artístic com el de creació i pintura a càrrec de Teresa Matilla, el de talla en fusta d’Aaron Keydar i el de ceràmica impartit per Remedios Castillo. Aquests cursos s'inicien el mes de novembre i finalitzen el març.

Com a novetat dins aquesta àrea, enguany s’ofereixen tres nous tallers. Un de confecció d’espardenyes de lona, de novembre i fins al febrer, un de disseny i confecció de roba impartit per Jackie Katz que es dividirà en dos mòduls que aniran d’octubre a novembre i de gener a febrer i, finalment, un taller d’iniciació a l’aquarel·la que impartirà l’artista Fran Lucas.

Comunicació audiovisual

Donada la seva bona acollida, enguany es repeteix el curs de fotografia digital nivell 1 per aprendre les eines bàsiques d'aquesta disciplina. El curs, impartit per Jose Antonio Arribas, es realitzarà durant el mes de novembre. De la mà del mateix docent i com a novetat, també es realitzarà un taller intensiu de fotografia amb mòbil.

Arts escèniques

Pel que fa a les arts escèniques, l'associació cultural Espai_F presenta de nou l’Aula de Teatre, un taller de creació escènica per a adults que enguany engloba tres disciplines: interpretació, veu i moviment. El taller es realitzarà d’octubre a març i els docents que l’impartiran són Miquel Costa, Xènia Fuertes i Valeria del Vecchio.

Cursos de formació

L’àrea de Benestar Social organitza cursos per a persones desocupades. Enguany s’ofereix el curs d’integració social i cultural que es realitza dos cops l’any, en novembre i en març.

Cos i ment

La Casa del Poble de la Mola ofereix una sèrie de tallers dedicats a l’esport i la salut com els de tai-txí, pilates, gimnàstica de manteniment, ioga, meditació, dansa i moviment.

Com a novetat enguany, s’ofereixen quatre nous tallers: el d’iniciació als escacs, el de coral, i dos d’adreçats a infants: el de moviment i el de música. Tots els tallers començaran a l’octubre.

Per a més informació i inscripcions els interessats es poden dirigir directament a la Casa del Poble de la Mola o al correu electrònic casadelpobledelamola@gmail.com

Cursos de llengües

Pel que fa a l'aprenentatge de llengües, enguany també trobarem els cursos de català, italià i anglès. Els cursos de català gratuïts aniran a càrrec del Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell i oferiran els nivells A2, B1, B2 i C1. Les inscripcions es poden realitzar del 25 de setembre al 10 d'octubre. Els cursos s'inicien el 15 i 16 d'octubre, i el final del curs s'adaptarà a la convocatòria de les proves oficials previstes per gener i febrer de 2019.

Com cada any, s’ofereixen també els cursos d'anglès, a càrrec de Nancy McConachie, i d’italià, impartit per Rodolfo Taccheo. Ambdós cursos inicien les classes al gener en horari de tarda, i ofereixen un nivell bàsic i un nivell avançat.

Taller d’activitats tradicionals

Enguany, el Club de Jubilats de Sant Ferran oferirà també cursos i tallers centrats en activitats tradicionals. D’aquesta manera, tothom que vulgui podrà aplicar-se en els tallers de costura, o aprendre a encordar cadires, a fer cistellons o a filar llana. A més, també s’ofereix un curs de cuina i un curs pràctic per aprendre a vestir la roba tradicional adreçat principalment a les colles de ball. Aquests s’inicien en novembre i les inscripcions es faran directament al mateix Club de Jubilats.

Preinscripcions

Pel que fa a les preinscripcions es poden formalitzar a partir del 19 de setembre. Per als tallers que comencen al novembre, la matrícula es podrà realitzar fins al 19 d'octubre. Pel que fa als cursos d’anglès i italià, que comencen el gener, la matrícula restarà oberta fins al 14 de desembre.

Les escoletes de Formentera inicien curs amb 112 alumnes

foto pati-escoleta-cami vellEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que avui han iniciat curs les dues escoletes del Consell. En total 112 nens d’entre 0 i 3 anys, repartits en 9 classes i 17 professores i una vetlladora han tornat a les aules a les escoletes de sa Miranda i del Camí Vell. Ambdós centres disposen encara de places a cobrir per a infants de 2 a 3 anys, Sa Miranda 11 i el Camí Vell 5.

Durant les darreres setmanes, l’equip docent així com personal de serveis tècnics del Consell han dut a terme feines de manteniment i millora per posar les instal·lacions a punt per al nou curs escolar. Els dos centres han estat pintats per dins, s’han instal·lat mosquiteres als espais comuns, s’ha fet una neteja integral dels patis, revisat els aires condicionats i les actuacions prèvies per a evitar goteres i s’han fet alguns canvis als serveis entre d’altres actuacions.

Recordem que les dues escoletes comparteixen la mateixa línea de treball i les activitats que es porten a terme tant a sa Miranda com a Camí Vell estan organitzades pel personal dels dos centres que es reuneixen setmanalment per a programar-ho. Així mateix així els dos centres educatius conten amb el mateix servei de cuina, que està compost per una cuinera i una ajudant de cuina que son les encarregades d'elaborar el menú diari.

Horari d’hivern de les biblioteques de Formentera

foto bib mvillangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa dels horaris de la Biblioteca Marià Villangómez, així com el telecentre i la biblioteca de Sant Ferran de cara al curs 18/19. Aquests horaris tindran vigència des del proper dilluns 17 de setembre i queden de la següent manera:

Biblioteca Marià Villangómez:
De dilluns a divendres:
MATINS: 09.30 a 13.00 hores
TARDES: 16.00 a 20.00 hores

Telecentre:
TARDES: de dilluns a divendres: 16.00 a 20.00 hores

Servei de reprografia:
MATINS: de dilluns a divendres: 09.30 a 13.00 hores

*Aquest és un servei nou. Es posarà a disposició dels usuaris un ordinador per un temps determinat per a que puguin fer impressions.

Punt de biblioteca Sant Ferran:
Dilluns a divendres de 16.00 a 20.30 hores

Servei de préstec:
Dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 hores

Així mateix, l'horari de consultes de l'Arxiu d'Imatge i So serà amb Cita prèvia al telèfon de Cultura o bé al correu del mateix arxiu.

Finalitzades les feines de manteniment d’estiu per a l’inici del curs escolar

foto-millores-2018-sant ferran 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que durant aquest estiu s’han fet obres de manteniment i millora d’instal·lacions a les tres escoles públiques de l’illa; CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP de Sant Ferran i CEIP El Pilar, a més del Centre de Professorat de Formentera (Escoles Velles).

Segons ha explicat la consellera d’Educació, Susana Labrador, “com cada any, hem aprofitat el període de vacances escolars per fer diverses feines atenent a les peticions de les direccions dels centres, les APIMEs i els consells escolars. D’aquesta manera assegurem el correcte manteniment de les instal·lacions per a l’inici de curs d’aquest dimecres”.

Intervencions realitzades
Sant Francesc
Els treballadors de la brigada del Consell de Formentera han fet les següents actuacions a l’edifici de baix de l’escola Mestre Lluís Andreu: pintar edifici exterior, estesa de les rajoles als patis interiors, neteja del racó de la zona de la caldera i pintat de l’estructura metàl·lica existent així com cobrir-la per fer zona d’ombra.

A més, una empresa externa subcontractada pel Consell ha massillat el passadís per treure el gotejat i se n’ha pintat l’ala dreta i repassat l’ala esquerra. El cost d’aquesta actuació ha estat de 5.047 €.

Pel que fa a l’edifici de dalt, la brigada ha fet feines de manteniment ordinari com el pintat de varis punts tant externs com a l’interior de l’edifici.

Sant Ferran
Pel que fa a l’escola de Sant Ferran, la brigada ha muntat una nova zona d’ombra amb estructura de fusta i canyís a l'espai que queda entre les primeres aules modulars i la pista esportiva. També s’ha instal·lat un nou intèrfon i s’han revisat les goteres d’una de les aules.

En aquest centre s’han externalitzat també algunes feines, com ara la neteja, rascat i pintura de les façanes exteriors, amb una despesa de 9.922 €.

La Mola
Pel que fa al CEIP El Pilar de la Mola, els treballadors de la brigada han fet un repàs de pintura general dins i fora de l’edifici, han canviat la fusta del joc del pati que gira, s’ha revisat la finestra de l’aula modular i s’ha reparat el passador de la porta vidre de l’aula de primària. Així mateix, una empresa externa ha instal·lat dos nous aparells d’aire condicionat i cinc aixetes amb un cost de 5.552 €.

Centre de Professorat de Formentera
Dues empreses externes s’han encarregat de la reforma de la fusteria exterior i del seu pintat, amb una despesa de 18.600 €. Aquesta intervenció se suma a la reparació de teulada, recollida d’aigües i façanes que ja es va fer en aquest edifici històric.

La despesa total d’aquestes feines de manteniment i millora dels centres educatius de Formentera ascendeix a gairebé 40.000 €. La titular d’Educació ha recordat que “durant tot l’any hi ha dues persones de la brigada que s’encarreguen del manteniment de les tres escoles d’infantil i primària per a donar cobertura a qualsevol incidència que es pugui produir”.

A més de les feines fetes als centres educatius, també s'ha aprofitat el mes d'agost per reformar el vestíbul de la Biblioteca Marià Villangómez i l'Escola de Música i Dansa. Les tasques han consistit en la neteja i pintat de les parets i el canvi de ferm, amb una despesa de poc més de 9.000 €.

Més articles...

Pàgina 27 de 39

27

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1