• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

L'Escola de Música i Dansa obri avui el període de matrícula per als antics alumnes i el pròxim dilluns 13 de juny obrirà el període de preinscripció per als nous

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que entre avui 6 de juny i el dia 12 estarà obert el període de matrícula per als antics alumnes de l'Escola de Música i Dansa. Per als nous alumnes, el període de preinscripció serà entre el 13 i el 17 de juny. Es poden presentar les sol·licituds telemàticament a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Al mes de setembre des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés, segons el cas.

Per aclarir dubtes o obtenir més informació, els interessats es poden adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat, al web escolamusica.conselldeformentera.cat o escriure un whatsapp al telèfon 627 642 093.

La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha animat la població a apuntar-se a aquesta oferta formativa i d'oci del món de la dansa i la música "que tan bona acollida té entre infants i adults de l'illa, i amb la qual el Consell ofereix opcions de formació musical i de ball, però també d'entreteniment i esbarjo".

En concret, s'ofereixen els següents estudis:
- Estudis reglats de música (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.
- Estudis no reglats (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, flautí, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.
- Taller de música tradicional (a partir de quatre anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta.
Quatre nivells: Iniciació I i II, i Continuació I i II.
- Iniciació a la música (de cinc a vuit anys)
Aproximació als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs... orientat a infants de cinc a vuit anys.
- Ensenyaments professionals lliures
Adequats a les necessitats de l'alumnat (és requisit la titulació d'Ensenyaments Elementals de qualsevol escola reglada o conservatori de l'àmbit estatal).

- Taller de percussió
Assignatura en què s'aprenen els ritmes i diferents instruments de percussió.
- Coral polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.
- Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.
- Estudis reglats de dansa (a partir de vuit anys)
Els ensenyaments elementals de dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
Dansa clàssica
Dansa espanyola
Música aplicada a la dansa
- Estudis no reglats de dansa
Dansa moderna (per a totes les edats)
Iniciació a la dansa (de tres a set anys)
Taller de flamenc per a adults
Taller de ballet per a adults

L'oferta formativa pot ser modificada depenent de la demanda existent.

6 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 emdf

Formentera destina 95.500 € en ajudes a estudiants i centres educatius

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que ja s'ha obert el termini de presentació d'ajudes i beques de llibres, de compensació de la doble i triple insularitat i d'estudis superiors. Des d'avui divendres 3 de juny i fins al 14 de juliol els estudiants i centres educatius poden presentar les sol·licituds a l'OAC o a l'OVAC. A la pàgina web del Consell hi ha els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix, els interessats poden demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

Amb aquestes ajudes, segons ha destacat la consellera d'Educació, Susana Labrador, "volem ajudar a corregir les desigualtats i els desequilibris entre els estudiants de la nostra illa i els de la resta de la comunitat o de l'Estat, ajudar les persones que cursen estudis superiors fora de Formentera i ajudar els centre educatius de Formentera i les famílies que més ho necessiten per adquirir els llibres o el material necessari per a l'educació dels infants i joves".

Ajudes per compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis fora de l'illa de Formentera per al curs 2021-2022

L'import que es destina a aquestes ajudes és de 38.000 € i es divideix en:

-Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a Universitats a distància (150 €).
-Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les illes Pitiüses (500 €).
-Ajudes a estudiants que cursin estudis dels ensenyaments elementals o professionals reglats de música o dansa, fora de l'illa, sempre que aquests no es puguin fer a Formentera (100 €).

Ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa digitalització per al curs 2021-2022

L'import total que es destina a aquest ajut és de 45.000 € i es divideix en:

-Ajuts econòmics als centres educatius de primària i secundària de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa de digitalització per al curs 2021-2022.

o 50 € per a alumnat adscrit de primària
o 70 € per a alumnat adscrit de secundària

-En el cas de les famílies nombroses o monoparentals residents a l'illa hi ha ajuts individuals als estudiants que cursin estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text i material didàctic (es finança el 100 % de la despesa), o de secundària i que formin part del programa de digitalització (es financen 200 € del cost de l'equip informàtic).

Ajudes econòmiques de beques d'estudis superiors per a estudiants de Formentera per al curs 2021-2022

L'import que es destina a aquest ajut és de 12.500 €. Es convoquen deu beques, la quantia de cada beca serà de 1.250 €.

Els estudis que es cursin han de tenir com a principal interès una titulació de caràcter oficial i amb validesa a tot l'Estat espanyol. Les beques d'estudis superiors seran concedides per estudis que siguin presencials a centres oficials reconeguts per l'administració educativa i que s'encaminin a l'obtenció d'un títol oficial amb validesa acadèmica o professional.

3 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 beques ajuts

Formació afectivosexual per a l'alumnat de 5è i 6è de primària i famílies

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ofereix del 6 al 8 de juny una formació afectivosexual per a l'alumnat de cinquè i sisè de primària de l'illa i les seues famílies. Durant aquestes sessions es podrà conèixer les bases per establir relacions respectuoses i saludables amb els altres i amb un mateix, així com repassar els canvis hormonals, emocionals i físics en l'adolescència.

Els mateixos dies que s'imparteixen els tallers a les escoles, també s'ofereix una formació per als pares i mares amb l'objectiu de donar recursos per acompanyar i guiar els seus fills en l'adolescència i tractar amb ells temes afectivosexuals. Així, els pares i mares de cinquè i sisè de primària del CEIP Sant Ferran estan convocats el dia 6 de juny a les 17 hores de la tarda a la mateixa escola; els de la Mola, el dia 7 de juny a les 17 hores a la seva escola, i les famílies del CEIP Mestre Lluís Andreu, el dia 8 de juny també a les 17 hores.

La formació l'oferirà l'educadora social i sexòloga Teresa Ramos, que imparteix diverses formacions als centres educatius de les Illes Balears.

31 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entrega de diplomes als assistents a la UOM de Formentera

foto 2022 diplomes UOMLa presidenta del Consell i consellera de Majors, Ana Juan, va entregar el divendres els diplomes als assistents a les conferències que ha impartit enguany la Universitat Oberta per a Majors a Formentera. L'acte també va comptar amb el doctor Antoni Gamundí, director de la Universitat Oberta per a Majors, i un representant de Caixabank, entitat patrocinadora.

En total, es van lliurar cinquanta-sis diplomes a assistents a les conferències. A més, als quatre participants que han assistit al 80 % de les conferències, també se'ls va lliurar un obsequi que consisteix en una làmina il·lustrada d'edició limitada.

Enguany, des del mes de febrer, s'han celebrat set conferències amb una mitja de vint assistents per xerrada. La presidenta, Ana Juan, va agrair la participació dels assistents i vga destacar el nivell i l'interès de les conferències que ha organitzat la UOM.

23 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle de l'UOM es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec de Joan Albert Ribas

El cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) a Formentera d'enguany es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec del filòleg Joan Albert Ribas que es farà a les 17 hores en el centre social dels majors de Sant Ferran. Organitzat per l'àrea de Majors del Consell de Formentera i l'UOM, el cicle de set conferències va començar el passat 7 de febrer i està obert a persones majors de 50 anys.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v UOM

Més articles...

Pàgina 8 de 39

8

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1