• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El Consell imparteix cursos de català per agents de la Guàrdia Civil de Formentera

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic depenent de l'àrea de Política Lingüística, ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, per impartir un primer curs de català als agents de la Guàrdia Civil de Formentera.

El curs, que s'inicia aquest mateix dijous 12 de març, s'impartirà en una aula de les dependències de la caserna en horari de tarda. El nivell, en aquesta primera oferta, és l'inicial, el que es coneix com nivell A2, i tendrà una durada de tres mesos. Hi ha cinc agents inscrits per realitzar aquest curs.

La consellera de Política Lingüística del Consell, Raquel Guasch, ha destacat el conveni signat amb la Guàrdia Civil per fer aquests cursos “que promouen el coneixement i l'ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a Formentera”. Aquest primer acord de col·laboració entre el Consell i la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera pretén facilitar l'aprenentatge de la llengua catalana i aproximar-la als membres de la Guàrdia Civil a Formentera.

“Aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2”, ha assenyalat la consellera.

10 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta al·legacions a l’avantprojecte de llei d’educació del Govern balear

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que la institució ha presentat 18 al·legacions a l’avantprojecte de la llei d’educació del Govern balear. La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha destacat que aquestes al·legacions s’han presentat dins del termini d’informació pública “per enriquir el text i transmetre la importància i la responsabilitat que tenim tots els agents implicats en l’educació”. A més, d’aquesta manera el Consell de Formentera vetlla perquè es tenguin en compte les necessitats i realitats de cadascuna de les illes.

“En el cas de Formentera, la nostra realitat implica el fet de que tenim una insularitat doble i triple”, segons ha destacat la consellera. El text proposat des del Govern no feia cap referència a la insularitat de Formentera, que en matèria educativa implica “unes repercussions gravíssimes per manca d’oferta educativa, d’infraestructures, d’equipaments, de béns, de recursos i de serveis que s’ubiquen o a Eivissa o a Mallorca, però en absolut a Formentera. Els dèficits, les mancances i les necessitats existeixen i seguiran existint”, segons recull el text i per això des de la institució insular es considera que la futura llei d’educació ha de contemplar mesures per pal·liar aquesta insularitat i “ha d’establir una política de beques addicional i complementària i suplementària a la política general autonòmica i estatal, a favor dels estudiants amb residència administrativa a Formentera i que cursin estudis a qualsevol banda de fora de Formentera”, segons ha destacat Susana Labrador.

Una altra de les al·legacions a l’avantprojecte de llei és la que fa referència al tema de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. Des del Consell es reclama que es contempli que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament d’acord amb el que es recull a la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística a les Illes Balears.

A les al·legacions també es demana que s’ha de recollir la possibilitat de poder subscriure convenis de col·laboració amb consells insulars i/o ajuntaments no sols en l’etapa de primer cicle d’educació infantil o en l’educació permanent de persones adultes, si no també en els estudis de formació professional i d’ensenyaments de règim especial que no es contemplen.

Gratuïtat de 0-3 anys
Pel que fa referència a l’etapa de 0-3 anys, des de la institució insular es considera que el text ha de recollir l’objectiu de treballar cap a la gratuïtat de l’etapa 0-3 anys i en aquest punt es considera que ha de quedar especificat amb més concreció com ha de ser aquest finançament i com ha de ser assumit aquest finançament per part de consells insulars i/o ajuntaments.

El document d’al·legacions també recull propostes de millora al text en temes com la formació professional, la dotació de recursos humans i econòmics, sobre el desplegament de la llei, sobre els ajuts a l’alumnat, entre d’altres.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera convoca una nova oferta de cursos de català per persones adultes, que s’iniciaran el pròxim 11 de març

foto curs catala2El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha realitzat una nova oferta de cursos de català per a persones adultes. En total són set cursos, en horari de matí o tarda, que s’iniciaran el pròxim 11 de març. Els cursos amb horari de matí s’impartiran en una aula de l’Escola d’Adults, i els que tenen horari de tarda, en una aula de l’IES Marc Ferrer. Els nivells que s’imparteixen són A2, B1, B2, C1 i C2.

El període d’inscripció als cursos va del 2 al 10 de març, i es pot realitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, de 9.00 a 14.00 hores. La inscripció és totalment gratuïta.

Aquesta oferta de cursos complementa la que es va realitzar en el primer mòdul, d’octubre a febrer i, de fet, l’acabament d’aquests coincidirà amb les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears previstes per al juny d’enguany.

Per a més informació, podeu adreçar-vos a l’OAC o enviar un correu electrònic a sal@conselldeformentera.cat.

3 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer i Francina Armengol posen la primera pedra de l’escola i escoleta de Sant Ferran

foto-primera-pedra-1-La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, juntament amb el conseller d’Educació del Govern, Martí March, i la consellera d’Educació del Consell, Susana Labrador, han posat avui migdia la primera pedra de l’escola i escoleta de Sant Ferran.

A l’acte també ha assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa, la diputada Sílvia Tur, els vicepresidents del Consell Ana Juan i Rafael Ramírez i la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, així com representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre, entre altres autoritats.

La presidenta del Consell ha assenyalat que avui “és un gran dia perquè hem posat la primera pedra d’una escola i escoleta que és una demanda històrica de l’illa; que a més serà una escola d’una única planta, que tindrà poc impacte visual, adaptada a Formentera i a les necessitats educatives de l’illa”.

Per la seva banda, Francina Armengol ha destacat la col·laboració entre Consell i Govern. “D’aquesta col·laboració surten també les millors idees com aquesta infraestructura, amb què cobrim així les ràtios per donar la millor educació a les nostres nenes i nens”, ha dit la presidenta del Govern.

La consellera d’Educació de Formentera s’ha mostrat satisfeta per l’acte simbòlic d’avui de posada de la primera pedra i ha destacat que “encara que arribar fins aquest punt no ha estat fàcil ara ja sí es veiem clar que l’escoleta i l’escola es podran estrenar ben aviat”. En aquest sentit, Susana Labrador, hi ha agraït “a tota la comunitat educativa de Formentera que des de sempre hagin reclamat aquest equipament educatiu tan necessari per a la nostra illa i especialment a la direcció de l’escola i a l’Apima per la seva paciència”.

L’acte ha consistit en la introducció d’una urna metàl·lica o càpsula del temps en els fonaments de l’obra, amb una acta signada per Francina Armengol i Alejandra Ferrer així com Martí March i Susana Labrador, i amb una col·lecció de monedes de curs legal i diaris editats a l’illa.

Noves infraestructures: per 450 alumnes d’educació Infantil i Primària i 74 alumnes de l’escoleta

El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’Ibisec i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubicarà a una parcel·la d’11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

El centre d’Educació Infantil i Primària (3 a 12) suposarà una inversió de 5.800.000€, que finança la conselleria d’Educació i Universitat, i l’escola d’Educació Infantil municipal té un cost d’1.118.000€, inversió que finança el Consell de Formentera. L’Ibisec s’encarrega de la licitació i execució de les obres, que tenen un període d’execució de 14 mesos. La construcció es va iniciar a final d’agost i segons ha explicat el conseller Martí March estarà finalitzat el pròxim any, “i que s’acabi el curs 2020/21 en aquest centre educatiu”.

La UTE Tecopsa Hermanos Parrot és l’empresa encarregada de les obres que s’han adjudicat per un import de 6.708.234€.

El Govern ha sol·licitat el cofinançament d’aquesta actuació per part del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.

20 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’inicien les classes de Dansa Teràpia adreçades als usuaris del Centre de Dia de Formentera

curs-dansa-tera--pia-foto-cent1Avui han començat les classes de Dansa Teràpia adreçades als 36 usuaris del Centre de Dia de Formentera, tant gent gran com discapacitats. Els usuaris del Centre de Dia faran una sessió setmanal adaptada al seu nivell de funcionament.

Les classes estaran impartides pels professors de l’Escola de Música i Dansa i comptaran amb l’ajuda de la fisioterapeuta del centre per treballar la millora de la mobilitat i l’enriquiment sensorial a través de la música, entre altres aspectes. Cada dijous els professionals es reuniran durant una hora amb el grup de persones amb discapacitat, i els divendres amb el grup de gent gran.

El passat mes de maig i juny es va fer una prova pilot d’aquest projecte i després dels bons resultats s’ha decidit continuar amb la iniciativa, que s’ha introduït dins la programació de l’escola i es farà durant tot el curs escolar. Les classes es duen endavant gràcies a la col·laboració entre l’Escola de Música i Dansa i el Centre de Dia, ambdos depenents del Consell de Formentera.

16 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 28

10

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1