• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Setmana de portes obertes a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

L'Escola de Música i Dansa de Formentera celebrarà la pròxima setmana, del dilluns 22 al divendres 26 de maig, jornades de portes obertes perquè la població infantil i adulta pugui anar-hi i participar directament en les classes.

La consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "amb aquesta proposta pretenem obrir l'Escola de Música i Dansa a la ciutadania perquè puguin conèixer de primera mà les propostes de dansa i música que s'hi ofereixen i així decidir si s'hi volen inscriure, ja que el procés de matriculació s'iniciarà el pròxim mes de juny".

Activitats i horaris:
Dansa clàssica: dimarts 23 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa espanyola: dijous 25 a les 17 h al Cinema.
Iniciació a la dansa: dimecres 24 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa moderna: dimecres 24 a les 18 h al Cinema.

Piano: dimarts 23 a les 18 h a l'aula 6.
Metall (trompeta, trompa, trombó i tuba): dimecres 24 a les 17 h a l'aula 7.
Música tradicional: dilluns 22 a les 18 h a l'aula de música tradicional.
Guitarra: dijous 25 a les 17 h a l'aula 3.
Flauta: dilluns 22 a les 18 h a l'aula 2.
Clarinet: dimarts 23 a les 17 h a l'aula 7.

Per assistir no fa falta reserva prèvia.

17 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v portes obertes

Formentera acull el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica el pròxim dilluns 1 de maig, en què es presentarà el volum 'La toponímia de Formentera'

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que el pròxim dilluns 1 de maig tendrà lloc a la sala de plens el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica i la presentació del llibre "La toponímia de Formentera" a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí.

La jornada començarà a les 9.00 h amb una comunicació d'Ángel Custodio Navarro sobre les lleis lingüístiques i l'empara i protecció de la toponímia. A les 9.20 h, Mar Batlle parlarà sobre la toponímia de Formentera al DECat. Després, és el torn de Vicent Ferrer i Mayans, que tractarà sobre propostes per a la divulgació i la reinserció de topònims. A les 10.00 h, Enric Ribes tractarà la toponímia de Formentera com a indicador per a l'estudi diacrònic de l'eivissenc. Després, Marc Roses, parlarà sobre la solució informàtica per a la recollida i inventari de toponímia. A les 11.20 h, Antoni Ferrer Abárzuza tractarà sobre els topònims de la colonització de la Mola (s. XVII-XVIII). Jesús Bernat Agut tractarà la toponímia de la costa de restinga entre Almenara i Alcanar. Després, Josep Miquel Ribés i Andreu Beltrán tractaran la talassonímia dels marineres del Grau de Castelló de la Plana.

A les 12.00 h, també a la sala de plens, tendrà lloc la presentació del llibre "La toponímia de Formentera", a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí. Aquest llibre, que recull tota toponímia de l'illa, és una coedició de la Societat d'Onomàstica i amb la col·laboració de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans. Aquesta obra agrupa al llarg de quasi nou-centes pàgines els topònims i microtopònims de l'illa, els quals, fins ara, estaven recollits en publicacions esparses o, fins i tot, inèdites. L'obra, publicada pel Consell Insular de Formentera, a més, presenta un mapa toponímic que permet recórrer nom a nom tot el territori i la costa de l'illa, amb racons, puntes, coves, passos, pujols o camins.

Les comunicacions tenen una durada de vint minuts i són obertes al públic.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim curs escolar el CEIP Mestre Lluís Andreu i el CEIP el Pilar de la Mola disposaran de servei de menjador

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, s'han reunit avui de manera telemàtica amb la delegada d'Educació del Govern balear d'Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i responsables de l'Ibisec (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius) per tractar la posada en funcionament del servei de menjador al CEIP El Pilar i el CEIP Mestre Lluís Andreu.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat "la bona coordinació entre el Consell i la Conselleria d'Educació del Govern balear per avançar en la conciliació de la vida laboral i familiar a Formentera", després d'estrenar aquest curs escolar el menjador de Sant Ferran, un servei "que el curs vinent podrem fer extensiu als centres de Sant Francesc i la Mola".

Per la seua part, Alejandra Ferrer, ha agraït "la paciència i col·laboració dels centres educatius i les apimas durant aquest curs" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "per fi el servei pugui arribar a aquests centres, i així millorar la situació de moltes famílies de l'illa que ho necessitin".

Conveni amb el Consell
La consellera ha recordat que el Consell va signar un conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional per fer-se càrrec de la gestió del servei escolar de menjador al CEIP Sant Ferran de ses Roques, que ara actuarà com a cuina centralitzada des d'on es traslladaran els menús als altres centres.

Segons han informat a la trobada, durant aquest estiu l'Ibisec realitzarà obres d'adequació al gimnàs de l'edifici de Migjorn del CEIP Mestre Lluís Andreu perquè es pugui fer servir com a menjador.

Al CEIP El Pilar el servei de menjador es començarà a oferir de manera temporal a la Casa del Poble de la Mola, en aquest cas el Consell de Formentera es farà càrrec de l'adequació d'aquest espai fins que el Govern balear faci les obres de millora i ampliació a l'escola de la Mola, amb les quals es crearà un menjador dins del mateix recinte.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gala d'entrega dels premis de Sant Jordi i exposició de punts de llibre i de relats literaris

foto 2023iv sj gala expo BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que des d'ahir dilluns fins al dissabte 29 d'abril el Centre Antoni Tur "Gabrielet" acull l'exposició de la XXIII edició del Concurs de punts de llibre Antoni Tur "Gabrielet" i del Concurs literari infantil Robert Lewis Baldon. L'horari de visita és de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores. Aquesta mostra recull les obres dels alumnes dels centres educatius d'infantil i primària CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP El Pilar, CEI Virgen Milagrosa i les escoletes.

Precisament, aquests alumnes i les seues famílies varen assistir ahir a la gala d'entrega dels premis de Sant Jordi que es poden veure en aquesta exposició. La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha mostrat la seua satisfacció "per la tarda que vàrem viure ahir, amb el cinema completament ple de famílies i alumnes que han participat en aquests concursos que fomenten la pintura i l'escriptura, i que ja estan arrelats a la nostra illa i a les nostres escoles". Per la seua part, la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha felicitat a tots els participants pel gran nivell de les obres presentades i ha agraït a les escoles la seua col·laboració.

Des de l'àrea d'Educació i Cultura s'han fet regals conjunts per a les classes premiades, i individuals per als alumnes guardonats. Aquests regals contenen llibres i elements relacionats amb la pintura i la música. La gala d'entrega de premis va tenir lloc ahir a les 17.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema) i va ser amenitzada per la companyia Anakrònica, amb l'espectacle La rosa i el drac.


25 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Festival del Dia Internacional de la Dansa

El pròxim dissabte 29 d'abril a les 12 h tendrà lloc la celebració del Dia Internacional de la Dansa de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Hi participarà tot l'alumnat de dansa de l'escola d'entre 3 i 18 anys, és a dir, uns setanta ballarins, així com dos antics alumnes, Lur Silbera i Hugo Zaragoza, que continuen la seua carrera com a ballarins a Mallorca.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "gaudirem de música i balls variats per celebrar aquest dia amb una demostració del que practiquen a l'escola", i ha convidat els formenterers i formentereres a assistir a l'espectacle. Hi haurà dansa clàssica, escola bolera, folklore, flamenc i dansa moderna; i música com ara fandango basc, tangos, el "Preludi núm. 1" de Bach o la banda sonora de la pel·lícula de Up.


25 d'abril de 2023
Área de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv dia dansa

Més articles...

Pàgina 2 de 39

2

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1