• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Seguretat Ciutadana

El Consell de Formentera es reuneix amb propietaris de concessions de platges i socorristes reactius per informar-los sobre les exigències normatives relatives a material de salvament i titulacions

El Consell Insular de Formentera ha realitzat al llarg de la jornada d'avui, en torn de matí i de tarda, una reunió informativa amb els propietaris i els socorristes de les diferents concessions de platges de l'illa per recordar-los el material que els exigeix tenir la legislació vigent, les titulacions que han de tenir aquests treballadors, ajudar-los en els dubtes que puguin tenir i recordar-los el protocol d'actuació dels socorristes davant una emergència, bé sigui en una platja amb servei de vigilància de la institució o en una que no en tengui.

El Consell ha pres aquesta mesura, després d'haver realitzat una sèrie d'inspeccions per aquestes concessions i haver comprovat que algunes d'elles no comptaven amb el material obligatori exigit i que en d’altres, dit material estava incomplet.

Segons dicta la llei, les concessions de platja han de tenir un socorrista reactiu, és a dir, una persona que en cas d'emergència ha d'estar localitzada i el material necessari per poder realitzar una primera intervenció fins que arribin els serveis d'emergència. Aquests socorristes reactius estan inclosos dins del Pla d'emergències del Consell, per la qual cosa el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme, Marco Antonio Lage, ha optat per convocar aquesta xerrada informativa per deixar clares totes les exigències normatives, unificar criteris i resoldre dubtes.

La Policia Local de Formentera paralitza una festa il·legal que s'estava desenvolupant en una casa llogada de cala Saona

La Policia Local de Formentera, en col·laboració amb tècnics de l'àrea d'Activitats i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, varen realitzar, a la tarda d'ahir dimecres, un operatiu especial contra les festes il·legals a l'illa Formentera.

Aquest operatiu es va dissenyar i es va preparar des de la Prefectura del Cos de la Policia Local de Formentera, al costat dels responsables polítics i tècnics de les àrees d'Activitats i de Seguretat Ciutadana, i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera.

Tot va sorgir d'una informació que havia arribat a la Policia Local, a partir de la qual se sospitava que s’estava organitzant una festa il·legal. Davant aquests indicis, es va iniciar de manera immediata i diligent una recerca per esbrinar i verificar aquestes sospites, de la qual es va confirmar la preparació i organització d'un esdeveniment en una casa a l'illa de Formentera.

La Policia Local va poder constatar que hi havia una perfecta organització de venda d'entrades, però faltava concretar el lloc de la celebració de la festa, dada que guardaven amb recel els organitzadors. Una vegada esbrinada la localització d'aquesta festa il·legal, una casa de lloguer turístic de la zona de cala Saona, es va iniciar l'operatiu, que va comprovar que realment es tractava d'una festa il·legal i procedí a aturar l'activitat.

A la casa hi havia unes seixanta-cinc persones amb begudes de diferents tipus, diverses barres de bar repartides per tota la casa amb cambrers, equips de música professionals, personal de control d'accés i un autobús per a trasllats. Per accedir a la festa, s'havia d'haver adquirit prèviament una entrada, que costava uns 80 € per persona, la qual incloïa diverses consumicions i el sopar (de torrada). En accedir-hi, a la porta lliuraven als clients els tiquets per a les consumicions incloses en l’entrada.

Per part de la tècnica d'Activitats i auxiliada per la lletrada del Consell Insular de Formentera es va procedir a estendre la corresponent acta de denúncia, on va deixar constància de l'ànim de lucre per part dels organitzadors en un lloc que no té la consideració d'establiment públic i que no compta amb el mínim de les mesures legalment exigibles per garantir la seguretat de les persones. Es va finalitzar aquest operatiu especial, amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal.

Aquest tipus d'infraccions i deficiències greus venen tipificats en la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, com a infraccions greus o molt greus que poden implicar multes que arribarien, en el cas de ser catalogades aquestes infraccions com a greus, a 30.000 €, i en el cas de ser classificades com a molt greus, podrien arribar als 300.000 €.

Així mateix, la responsabilitat d'aquestes infraccions poden recaure tant en els organitzadors com en els propietaris de l'habitatge turístic, els quals podrien arribar a perdre la llicència turística, així com també contempla possibles infraccions per als professionals o empreses que col·laborin en l'organització o celebració d'aquestes festes il·legals, bé a través de la prestació de serveis artístics o d'entreteniment, o bé subministrant infraestructures i equipaments com per exemple carpes, transport, equips de so, etc...

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Policia local 2023

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Es tracta d'una prioritat de l'equip de Govern, que estudia aplicar les sancions màximes permeses en aquests casos

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Seguretat Ciutadana, informa que el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, i el vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, s'han reunit aquest matí amb el cap de la Policia Local, Félix Ramos, per conèixer de primera mà les mancances que té el cos i buscar solucions per millorar el servei.

Una d'aquestes primeres solucions serà el reforç policial per controlar la venda ambulant i l'intrusisme a Formentera, especialment a les platges de l'illa. Segons ha explicat Portas, “és una prioritat per a aquest equip de Govern lluitar contra l'intrusisme”, el 90 % del qual es concentra en la zona de ses Illetes amb la venda ambulant de begudes, menjar i roba. “Es reforçarà el servei immediatament”, ha insistit Portas, “som conscients que comptam amb una plantilla molt ajustada de Policia Local”. La plantilla està formada per tretze agents, dos més en segona activitat, i des d'ahir compta amb tres nous efectius en pràctiques, dos homes i una dona, que estaran dos mesos a l'illa.

A més d'aquest reforç policial per lluitar contra la venda ambulant, que consistirà en quatre hores més al dia, el conseller de Seguretat Ciutadana també ha expressat la seva intenció de començar a aplicar els trams més alts de les sancions per venda ambulant, que segons l'ordenança fiscal poden arribar als 1.600 euros.

La Policia Local de Formentera ha procedit a realitzar un total de noranta-dos denúncies per venda ambulant durant el mes de juny.

4 de juliol de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reforç de vigilància de les forces de seguretat durant el cap de setmana

foto 2020 socorrista mascaretaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que aquest cap de setmana hi haurà un reforç especial de les forces de seguretat per garantir que es compleixen les normes derivades de l'estat d'alarma a l'illa de Formentera en aquest primer cap de setmana en fase 2. El conseller d'Interior ha recordat que des d'ahir dia 21 de maig hi ha una nova obligatorietat d'ús de mascaretes tant a la via pública, espais a l'aire lliure, com als espais tancats d'ús públic o oberts al públic, sempre que no es pugui mantenir la distància interpersonal de 2 metres.

A més, el Servei de Socorrisme iniciarà demà la vigilància a les platges de Llevant i Arenals, que se sumen a la vigilància de la platja de Ses Illetes que ja es feia des del passat dilluns. Siete socorristes i un coordinador de platges controlaran la seguretat dels banyistes i també que es compleixin les normes. Josep Marí ha destacat que “a les platges també s'ha de respectar la distància de seguretat i mesures d'higiene i no es poden superar els grups de 15 persones”.

22 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segueixen les feines de control de la Policia Local de Formentera a les obres

foto 2020 inspeccions PLFLa Policia Local de Formentera, en coordinació amb la Guàrdia Civil de l'illa, està realitzant un pla d'inspeccions per controlar que es compleixen les mesures de seguretat a les obres. El pla ha estat confeccionat per l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) depenent de la conselleria de Treball del Govern balear.

Entre els darrers dos dies la Policia Local de Formentera ha inspeccionat 10 obres. Els pròxims dies continuaran amb aquestes feines. Els agents locals aixequen actes quan fan les inspeccions, aquestes actes d'inspecció les tramitarà l'IBASSAL, que contactarà amb les obres que consideri han de millorar les seves condicions de seguretat. Tot amb l'objectiu d'evitar el risc d'exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

Els constructors han d'adoptar mesures preventives de caràcter sanitari, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres. Els policies estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s'han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre altres indicacions.

Controls de les mesures de confinament

D'altra banda, la Policia Local segueix efectuant controls als pobles, carreteres, camins i espais naturals per assegurar que la població compleix les normes de confinament. Des que es va iniciar el confinament i fins ahir s'han interposat 80 denúncies a ciutadans de Formentera per no haver respectat les restriccions. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat a la població que “les normes de confinament segueixen vigents i que hem de respectar-les reduint al màxim les sortides de casa, i fer-les només en els supòsits que permet l'estat d'alarma”.

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 5

2

Ens trobareu a:

Policia Local
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administració de dilluns a divendres
de 9.00h a 14.00h
Emergències 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policia Tutor
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bombers i Protecció Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Dipòsit Municipal de Vehicles
ctra. la Savina, km 2,5
(enfront de la Guàrdia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE