• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera es torna a omplir de teatre el 2022 amb la Mostra d'Espectacles Infantils

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui la XV edició de la Mostra d'Espectacles Infantils. La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell de Formentera. Aquest certamen de teatre infantil i juvenil portarà a Formentera quatre espectacles entre el 14 i el 16 de gener.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha assenyalat que "amb la Mostra volem seguir fent arribar una bona oferta teatral i culturals pels infants i les seves famílies de l'illa, a la vegada que donem suport a la industria cultural teatral."

El tret de sortida serà divendres 14 de gener amb dos contacontes: Contes per volar ben amunt i El vaixell vermell. Les dos obres són de la companyia Lletra encantada, i Raquel de Manuel Mur, cocreadora, dinamitzarà les dos narracions. Contes per volar ben amunt és un espectacle de narració oral i corporal de relats i cants antics, i reinventats. Aquesta obra, que té una durada de 45 minuts, és per als usuaris del Centre de Dia, els quals podran gaudir-ne al mateix centre a les 11.00 h.

El vaixell vermell és un viatge per un oceà i una illa màgica, una foguera vora el foc per compartir cant, històries, humor i àlbums il·lustrats. Un taller de cocreació d'històries entre tothom. La sessió compta amb una capitana i un grup de mariners que van pujar a un vaixell i van començar a navegar, buscant noves terres on viure. Aquest espectacle és per a tots els públics, l'entrada és gratuïta i tendrà lloc al Punt de Lectura de Sant Ferran a les 17.00 h, amb una durada de 45 minuts.

La Mostra continuarà dissabte 15 de gener amb la companyia L'Estaquirot Teatre, que presenta L'aventura d'avorrir-se. Aquest espectacle de titelles té com a protagonista na Rita, una nena que tot i tenir molts jugarois, sempre s'avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa de l'àvia, amb un simple aneguet de goma comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors, i descobrirà personatges sorprenents... Recomanat per a tots els públics, es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 50 minuts.

El diumenge 16 de gener finalitzarà la Mostra d'Espectacles amb l'exitosa obra de dansa i circ Volen Volen de la companyia Mariantònia Oliver. Dansa i circ s'uneixen per a desenvolupar un llenguatge sense paraules, basat en la manipulació d'objectes i el moviment. Un joc coreogràfic càlid que busca estimular les emocions dels infants i potenciar-ne la creativitat a través dels globus, que evoquen els moments més importants de la infantesa. L'espectacle està recomanat a partir de 3 anys, i es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 35 minuts.

Entrades

Les funcions del dissabte i diumenge tenen un preu de 4 €. Les entrades es podran adquirir al web entradesformentera.cat on s'informarà a partir del divendres 7 de gener.

Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, en aquesta edició l'entrada serà gratuïta per a persones en situació d'atur i autònoms sense activitat.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Depenent de la situació epidemiològica es podran posposar les actuacions.

Sa Xerxa

"La cultura és un dret essencial de les persones". Aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa prop de vint anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou.

Sa Xerxa és una entitat sense ànim de lucre de dinamització cultural basada en el voluntariat que té com a objectiu vertebrar una bona oferta teatral per als nens, nenes i joves, per aconseguir que participin de la cultura a través de las arts escèniques. El seu àmbit és el teatre per a tots els públics, fomentar que els espectacles de qualitat arribin a tots els racons de les Illes Balears i, al mateix temps, contribuir de manera decidida al reforç de la industria cultural, promovent activitats i festivals de teatre familiar a totes les illes.

Companyies de teatre d'enguany

Lletra encantada
La companyia Lletra encantada son cocreadores d'històries i encanteris, de nous camins i aventures. Realitzen tallers per infants de 0-12 anys. Raquel de Manuel Mur i Helena Maba son les fundadores, elles dues organitzen diferents tallers i actuacions al voltant de les històries i els llibres. Raquel de Manuel es dinamitzadora infantil i juvenil a grups de lectura i teatre de Menorca, porta més de 13 anys d'experiència narrant a Catalunya i Menorca.

L'Estaquirot Teatre
La companyia L'Estaquirot Teatre fundada l'any 1973, es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els que es barregen la comicitat i l'expressivitat que ofereix el llenguatge d'actors amb la màgia i l'espontaneïtat del llenguatge de titelles. Durant aquests anys ha estat investigant constantment les tècniques dels titelles amb els 41 muntatges diferents que han creat. A l'any 1981 la companyia va crear el Teatre Ambulant de Titelles i també ha creat una sèrie per televisió amb titelles, 13 capítols amb col·laboració amb TV3, "La cuina dels titelles"

Mariantònia Oliver
D'ençà de la seva creació, el 1989, la Cia. Mariantònia Oliver ha desenvolupat un treball ingent de projectes pedagògics i de creació a les escoles i diferents iniciatives d'un fort compromís social. En l'any 2000 s'instal·la a Mallorca i emprèn un treball amb un fort compromís social. Gestiona des de 2016 EiMa ,un festival d'àmbit europeu en context rural, i iniciant projectes pedagògics en el Centre de Creació d'arts escèniques a Maria de la Salut (Mallorca). Mariantònia Oliver, és directora i coreògrafa de Cia. Mariantònia Oliver i professora al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.


7 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell mostra 2022

La cavalcada dels Reis Mags recorrerà Formentera el pròxim 5 de gener

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i conjuntament amb l'Associació Reis Mags, informa que igual que l'any passat Ses Majestats Reials han confirmat que aquest any també faran una cavalcada itinerant que recorrerà les principals carreteres i carrers de l'illa el pròxim 5 de gener. La visita torna a estar adaptada a la normativa sanitària i es farà respectant les mesures de seguretat.

Els Reis Mags d'Orient faran un recorregut itinerant per tota l'illa sense aturades, per assegurar el manteniment de les normes de seguretat sanitària. Començaran el recorregut al far de la Mola a les 16.00 h i continuaran a través de la PM 820-2. El primer poble que visitaran serà el Pilar de la Mola a través de l'avinguda de la Mola a les 16.20 h. Tot seguit es passarà per davant des Caló de Sant Agustí devers les 16.40 h fins a arribar a Sant Ferran de ses Roques, on els ciutadans d'aquest poble podran veure els Reis pel carrer de Joan Castelló i Guasch cap a les 17.15 h. Seguidament, es reprendrà el recorregut per la circumval·lació cap al carrer de la Universitat. Des d'allí, es continuarà per la PM 820-2 en direcció a Sant Francesc, on s'endinsaran pel poble a través del carrer del Pla del Rei cap a les 17.40 h aproximadament per després continuar per la carretera des Cap fins a la pista municipal a les 18.00 h. Tornaran a Sant Francesc a través del carrer de sa Tanca Vella al voltant de les 18.20 h. Finalment, es dirigiran cap a la Savina, on tenen previst arribar cap a les 19.00 h. Els Reis entraran per l'avinguda de la Mediterrània, continuaran pel passeig de la Marina i el carrer de s'Almadrava.

Es recomana que els nens i nenes vagin a veure Ses Majestats Reials al punt més pròxim a casa seua per evitar aglomeracions. El Consell de Formentera ha editat un plànol amb el recorregut per facilitar-hi l'assistència a les persones interessades, es pot consultar a agendaformentera.cat.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha agraït a l'Associació Reis Mags "tota la seva implicació i enfeinada per fer possible un any més l'arribada de Ses Majestats i la seva màgia a la nostra illa".

Per últim, ha apel·lat "a la responsabilitat de la ciutadania perquè igual que ja va succeir l'any passat els infants puguin gaudir de la màgia dels Reis d'Orient de manera el més segura possible".

27 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 cavalcada

El Consell de Formentera dedica el calendari de 2022 al català

foto 2021 calendariEl Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, ha presentat el calendari de 2022, dedicat a la llengua catalana i al conjunt de les llengües romàniques.

En els darrers calendaris, tots de temàtiques diferents, s'han exposat les varietats més comunes de figues de l'illa, les vendes o els ormejos del camp i de la mar, entre d'altres. De la mateixa manera, “enguany el calendari proposa veure alguns aspectes de la llengua com un altre bé del nostre patrimoni, i que potser no són del tot coneguts”, segons ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

Així, al llarg dels 12 mesos el calendari situa el català entre les altres llengües romàniques; se n'esbossa el procés de formació; se citen el primers textos escrits en català; o, per exemple, mostra els diferents dialectes parlats arreu del domini lingüístic. Una altra dada a destacar és quan el català arriba a les Pitiüses, l'any 1235, amb l'expansió de la Corona d'Aragó cap a la Mediterrània.

S'han editat 2.000 calendaris i es poden recollir en els punts habituals d'atenció ciutadana del Consell de Formentera.

23 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Pare Noel viatja de Lapònia a Formentera per oferir un espectacle als infants i recollir les seves cartes

foto 2021 Pare noelEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el proper dimarts 21 de desembre arriba un dels esdeveniments més esperats pels infants de Formentera: la visita del Pare Noel. Els més petits de la casa podran gaudir de l'espectacle d'animació infantil a càrrec de ShowsIbiza.com i de la posterior visita del Pare Noel.

L'acte tendrà lloc dimarts 21 en dos sessions per escollir, la primera a les 17.00 h i la segona a les 19.00 h, a la Sala de Cultura (Cinema). Serà necessària la reserva prèvia d'entrada a través de la web www.entradesformentera.cat i serà imprescindible presentar el codi QR que es facilita en aquesta web per accedir a la sala. L'espectacle serà gratuït.

La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha convidat tota la població infantil a gaudir d'aquesta trobada, "que enguany és encara més especial després que el passat Nadal aquest espectacle s'hagués de celebrar de manera telemàtica a causa de la covid-19", segons ha assenyalat.

A l'espectacle es respectaran les mesures d'higiene i seguretat, i és per això que els infants no podran pujar a l'escenari per asseure's damunt del Pare Noel, però sí que podran fer-li arribar les seues cartes a través d'una bústia que s'instal·larà a l'entrada de la sala.


14 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cartell 2021 Pare Noel

El XV Concurs d'Aparadorisme Nadalenc premia quatre establiments de l'illa

foto 2021 aparadorisme 3La Cambra de Comerç i el Consell de Formentera han lliurat avui els premis del XV Concurs d'Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera que animen i fomenten Nadal entre els comerços de l'illa. Enguany, la Cambra ha ampliat a quatre les categories de premiats i el jurat ha reconegut els següents establiments entre els dotze comerços participants:

Premi a la millor ambientació nadalenca: Pescaderia Ntra Sra del Carmen.
Premi al millor aparador comercial: Atelier de Kentia.
Premi a l'originalitat: Pinturas Cabezuelo.
Premi a l'ecocreativitat Wecobol.

El lliurament dels premis s'ha fet a cadascun dels establiments guanyadors de mans de la presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, i la representant de la Cambra de Comerç, Lina Tur. Els guardonats han rebut una placa de reconeixement i un premi en metàl·lic de 150 euros.

La presidenta Ana Juan ha felicitat "a tots els comerços participants en una iniciativa que ajuda a dinamitzar aquestes festes", i també ha destacat "l'originalitat, imaginació i creativitat" dels guanyadors. "Juntament amb les associacions de comerciants, continuam treballant per millorar les competències del nostre comerç i reforçar la seva identitat", ha assenyalat Ana Juan.

El jurat estava compost pels artistes Enric Riera i Álvaro Mendoza, i dos tècnics del Consell, Santi Mampel i José Manuel Alcaraz.


13 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 92

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera