• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

III Festival Folklòric Illa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 25 de març a les 12 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, tendrà lloc el III Festival Folklòric Illa de Formentera. Quatre colles de ball, les dos amfitriones de Formentera, Es Pastorells i Es Xacoters, i l'Agrupació de Ball de Bot Ben Ballat i Ben Sonat Xeremiers (Llucmajor, Mallorca) i el Grup Folklòric les Camaraes (Vinaròs, Castelló) faran una representació dels balls típics.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha celebrat que després dels anys d'aturada a causa de la pandèmia "les colles de ball es puguin tornar a ajuntar per fer aquesta demostració del folklore típic de les illes i també de Castelló". En aquest sentit, Parellada ha destacat "la il·lusió de les colles de ball de l'illa" i els ha agraït l'organització del festival, al qual ha convidat tota la població de l'illa a assistir-hi.

18 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii festi colles ball

Arriba a Formentera "¿Cuando viene Samuel?" l'obra de teatre Premi FETEN al millor espectacle de 2022 adreçada a públic familiar

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 25 de març, a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema), es representarà l'obra de teatre familiar ¿Cuándo viene Samuel?

Dos homes esperen al costat d'un gronxador l'arribada de Samuel per celebrar una festa. Per a vèncer a l'avorriment, inventen jocs, imaginen. Apareix el Senyor Professor, els dona la lliçó i marxa. El temps passa, no deixa de passar, no acaba mai de passar, mai... Jugant, esperen un altre dia més. I si avui ja fos demà? Pujats al gronxador, tal vegada poden escapar.

Companyia Ultramarinos de Lucas
La companyia, fundada l'any 1994 i Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la infància, fa ja més de vint-i-cinc anys que juga sobre l'escenari amb els nens i nenes. Els agrada pensar que encara no han perdut la innocència i la capacitat de sorprendre's. Mantenen un projecte estable de recerca en les arts escèniques, sense imposar-se cap límit, sense prejudicis, amb passió.

El públic és el seu horitzó: per a ell treballen, parlant-li de tu a tu, sense certeses, apel·lant a la seua imaginació per compartir amb ell emocions, pensaments, dubtes, inquietuds, descobriments i aventures. I continuaran insistint, resistint, persistint, lluitant i jugant.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.


17 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii cuando viene samuel

'Migrants a Formentera', a l''Ajuntament Vell', una mostra que repassa els moviments poblacionals dels formenterers dels últims dos segles

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que dilluns 20 de març, a les 18 h, se celebrarà l'acte inaugural de l'exposició "Migrants a Formentera", que es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" fins al dissabte 1 d'abril de 2023.

Aquesta mostra és el tret de sortida de les activitats que integren la programació de Formentera Intercultural, el projecte sociocultural impulsat i organitzat des de l'àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera.

L'exposició fa un recorregut per la història de l'illa de Formentera, partint de les emigracions originades per motius econòmics i polítics de finals del segle XIX i el començament del XX, fins a arribar al punt d'inflexió dels anys seixanta amb el desenvolupament de la indústria turística, quan Formentera es torna un lloc d'acollida d'immigrants com a terra d'oportunitats o de model de vida.

El material exposat consisteix en un recull de fotos, objectes i documents que han set cedits per a la mostra per famílies de l'illa, així com una altra part important procedent de l'Arxiu del Consell Insular i de l'Arxiu d'Imatge i So de Formentera. A la vegada, un text escrit per l'historiador formenterer Santiago Colomar ens dona detalls sobre aquests moviments migratoris.

També integren l'exposició obres d'artistes que han residit o resideixen a l'illa, fonamentalment retrats fotogràfics (d'Helga Sittl, Melba Levick i Pilar Aldea) amb els quals ens feim una idea de la diversitat d'orígens presents en el poble de Formentera; així com es tracta el tema de la mobilitat i els documents d'identitat com a claus d'accés a una instal·lació de vídeo (Juan González Fornes); o la constant arribada de pasteres procedents d'Algèria en els darrers anys a les nostres costes (Franco Giomi).

La mostra està comissariada per Manolo Oya en col·laboració amb les tècniques del Servei d'Immigració de Formentera: Cristina Mayans, Iris Palomo i Noelia González. La mostra es podrà visitar fins a l'1 d'abril de dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 20 h, festius, diumenges i dilluns al matí la sala roman tancada.

16 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii migrants a formentera

L'Espai Cultural de Sant Ferran acull una gran diversitat d'activitats

foto 2023iii espai cultural vidEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha editat un vídeo sobre activitats que es duen a terme a l'Espai Cultural de Sant Ferran. "Des que el passat curs escolar 2021-2022 que el CEIP de Sant Ferran es va traslladar a les dependències de la nova escola, aquest espai s'ha anat omplint de vida i d'activitats, i s'ha convertit en un punt neuràlgic del teixit associatiu, cultural i educatiu de l'illa", segons ha destacat la consellera de Cultura, Vanessa Parellada.

En el vídeo es poden veure des d'activitats de dinamització que es fan al Punt de Lectura, fins a classes de dibuix i pintura amb petits i grans artistes i les creacions dels escultors del taller de talla en fusta. A més d'aquestes activitats organitzades pel Consell, la música també ocupa una part important dins l'Espai Cultural, al vídeo es poden escoltar diferents melodies dels alumnes del Conservatori.

El reglament d'usos de l'Espai Cultural preveu que el teixit associatiu de l'illa pugui fer ús de les seues instal·lacions. Associacions de músics, d'artesans, d'arts escèniques i del ball pagès, entre d'altres, ja disposen d'espais per fer les seues activitats. El centre també acull classes de català, àrab, fotografia, i de l'escola d'adults. Així mateix es duen endavant activitats del projecte Formentera Marxa, d'oci i temps lliure per joves.

L'objectiu final és crear un Centre Cultural i de les Arts de Sant Ferran en aquest espai, segons ha explicat la consellera, "de moment, però, ja veim la gran riquesa associativa, cultural i artística que té Formentera, i la necessitat que hi havia de comptar amb un espai de creació on es puguin gestar projectes individuals i conjunts".

14 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb el recital "Dones al piano"

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i d'Igualtat, informa que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà el recital anomenat Dones al piano. Aquest és el concert dedicat al 8M, Dia Internacional de les Dones a Formentera, tendrà lloc el dissabte 18 de març a les 20.00 h i serà gratuït amb aforament limitat.

La pianista i professora valenciana establerta a Formentera Anabel Márquez ens oferirà un recital d'obres per a piano de dones compositores i farà un recorregut al llarg de la història de la música.

Anabel Márquez va cursar els seus estudis de piano a València de la mà de M. Enriqueta Navarro als estudis professionals i amb el concertista Mario Monreal als estudis superiors, així com estudis de flauta travessera amb Miguel Llopis i Joaquín Gericó. Més endavant, ha ampliat els estudis amb Guillermo González, Brenno Ambrossinni i Stanislav Pochekin, entre d'altres.

Des de 2001 resideix a Formentera, on ha exercit com a professora de piano i cap d'estudis a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera al llarg de setze anys, i com a professora a l'aula d'extensió del Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera "Catalina Bufí", on va guanyar la plaça de funcionària de carrera el 2006 i continua exercint en l'actualitat.

Al llarg d'aquests anys la seva activitat ha set majoritàriament pedagògica, però també ha fet concerts de cambra a Eivissa i Formentera i ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa.

En el recital s'interpretaran peces de compositores com Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marianne Von Martínez, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Teresa Carreño, Cécile Chaminade, Lili Boulanger i Mercè Pons.


10 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii dones al piano

Més articles...

Pàgina 1 de 122

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera