• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Desescalada: s'obrin 3 nous espais culturals a Formentera

foto 2020 c.biblio oberturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobre 3 nous espais culturals entre avui i el pròxim dilluns 1 de juny. La biblioteca Marià Villangómez i la Casa del Poble de la Mola reobriran demà dijous 28 de maig i la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny. Tot es farà seguint limitacions en l'aforament i respectant les mesures de seguretat derivades de la crisi de la Covid-19.

Reobertura Biblioteca Marià Villangómez
L'horari establert serà els dilluns, dimarts i dijous de 16.30 h a 19.30 h, i dimecres i divendres de 10.30 h a 13.30 h.

-Reprografia
Es posarà a disposició de l'usuari el servei de reprografia també amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o en color.

-Consulta en sala
S'obriran al públic 8 llocs de consulta en sala amb torns de 20 minuts. Els documents consultats, s'apartaran durant almenys 14 dies.

-Telecentre
Es posaran a disposició dels usuaris 4 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta i recomanable l'ús de guants.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris no podran accedir a les col·leccions. No s'acceptaran donacions de cap mena, no s'efectuarà préstec interbibliotecari i no es durá a terme cap activitat cultural presencial. El punt de lectura de Sant Ferran romandrà tancat.

El servei de préstec, que ja es venia realitzant des del passat 14 de maig, es continuarà oferint amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 des de les 16.30 h fins a les 19.30 h, de dilluns a divendres. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es podrà consultar el catàleg a través de www.cabib.uib.es. A més, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec en el taulell de la biblioteca.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarantena.

Casa del Poble de la Mola
La Casa del Poble de la Mola tornarà a obrir portes a partir de demà dijous i oferirà el servei de punt de lectura, telecentre i bar cafeteria, es donaran els serveis respectant les mesures de seguretat i higiene corresponents. L'horari serà de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 h. De moment no hi ha autorització per fer trobades de l'Associació de Majors.

-Punt de lectura
Només servei de préstec i devolució amb cita prèvia, contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Telecentre
5 ordinadors disponibles amb cita prèvia contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Bar cafeteria
50 % de l'aforament en l'interior de la cafeteria i a la terrassa sempre que es compleixi la distància i les mesures de seguretat.
-Mínim 2 metres entre cada taula o agrupació de taules.
-Grups màxims de 15 persones per taula o agrupació de taules.

-Sala polivalent
L'aforament màxim per a esdeveniments culturals serà del 30 %, 12 persones assegudes en cadires i a dos metres de distància.

Sala d'Exposicions Ajuntament Vell
La sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell també tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny amb la mostra “L'ombra del temps”, títol de la nova exposició de l'artista Mar Ample. L'artista presenta una sèrie d'obres construïdes en volum amb paper, on l'element protagonista és el blanc del paper i les ombres que es dibuixen per l'efecte de la llum.

L'horari de visita és d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí romandrà tancada. La mostra estarà exposada fins al pròxim dissabte 13 de juny.

A la sala d'Exposicions també se seguiran mesures de seguretat i higiene i estarà limitat l'aforament amb un màxim de 5 persones al recinte. La visita serà individual (entesa no com una única persona sinó com una família o una unitat de convivència, que en aquest cas pot ser fins d'un màxim de 6 membres). No es permet la reserva de grups. Els visitants hauran d'esperar fora de la sala respectant la distància interpersonal, fins que el personal de la sala els indiqui que poden entrar. La visita a la sala es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida.

-Mesures de seguretat pels visitants a la Casa del Poble i sala d'Exposicions
És obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris.


28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura del servei de préstecs i devolucions a la Biblioteca Marià Villangómez

cartell covid biblio CATEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobrirà el servei de préstecs i devolucions de la biblioteca Marià Villangómez demà dijous 14 de maig. El servei de préstec es realitzarà amb cita prèvia a través del correu electrònic biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 de 16.15h a 19.15h, de dilluns a divendres. L’horari de préstec serà de 17.00h a 19.00h, de dilluns a divendres. En aquest correu electrònic o mitjançant el servei d’atenció telefònica també es donarà informació sobre el catàleg de llibres disponibles.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “aquesta és la primera passa de reactivació de l’àmbit cultural i educatiu que es dona a Formentera”, i ha assegurat que es continua treballant per “poder tornar a oferir el màxim de serveis possibles a la ciutadania, així com programació i esdeveniments culturals que no siguin a través de les xarxes, però que el procés requerirà d’un temps perquè s’ha de fer amb totes les garanties de seguretat per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”.

Devolucions
Per efectuar les devolucions dels llibres es posarà a disposició dels usuaris una bústia a la porta de l’edifici de la biblioteca on es podran depositar el llibres retornats des de les 11.00h fins a les 13.00h i des de les 16.00h fins a les 17.00h, de dilluns a divendres. A més, podran retornar llibres els usuaris que tenguin cita prèvia per fer un préstec. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarentena.

Tant durant el servei de préstec com de devolució, els usuaris hauran de mantenir la distancia de seguretat de 2 metres entre ells. S’hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i es recomana l’ús de mascareta.

No es podrà utilitzar la biblioteca com a lloc de consulta ni d’estudi. El telecentre romandrà tancat i no hi haurà servei de reprografia ni tampoc Wi-Fi. No es durà a terme cap activitat presencial durant les fases de desescalada.


13 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dia Internacional de la Dansa

Cartell 2020 Dia de la DansaEl Consell de Formentera celebra demà el Dia Internacional de la Dansa amb la projecció d'uns vídeos molt especials de les alumnes de l'Escola de Músíca i Dansa i de les alumnes de Dansa Urbana del Casal de Joves. En els darrers anys les ballarines feien una representació oberta al públic per commemorar aquest dia. Aquest any no s'han pogut juntar, almenys físicament, però sí han fet aquesta trobada virtual.

En el Facebook del “Formentera es queda a casa” podreu veure demà dimecres Dia de la Dansa un vídeo recordatori de les darreres edicions del festival, així com uns vídeos fets ara durant el confinament, en què les alumnes de l'Escola de Música i Dansa i de Dansa Urbana del Casal de
Joves han fet una representació en línia.


28 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera recolza la publicació de la revista còmic “ADN”, que torna 20 anys després

foto 2020 ADNEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Política Lingüística, recolza la publicació del fanzine ADN, la primera revista còmic de les Illes i que avui després de més de 20 anys torna a les llibreries de Formentera i algunes d'Eivissa.

El Col·lectiu ADN i Espai F presenten avui dia de Sant Jordi aquest primer número de la nova era, que torna amb nou material, i es beneficia de la revolució digital, que permet, especialment, l'ús del color per primera vegada en la seva història. El Consell de Formentera ha sufragat el cost de la maquetació i ha adquirit 50 exemplars per tenir a biblioteques i donar a les escoles i l'institut.

En aquest primer número apareixen col·laboracions en diferents gèneres, sobretot el còmic, però també la narrativa breu, la il·lustració, la poesia, la crítica i la divulgació històrica. Així, publiquen un total de 16 autors, alguns d'ells ja havien participat en la primera etapa de la revista (Juan Moreno, Vicent Ferrer, Jordi Soldevila, Joan Torres, Neus Costa, Santiago Colomar, Joan Francesc Ferrer i Alfredo Boto). Altres creadors que han estat incorporats per a aquesta nova etapa són Guillem Marí, Joan Escandell, Lluís Ferrer Ferrer, Paula Tikas, Jan Ribas, Pilar Mena, Xico Mayans i Cecília Lemoine.

Col·lectiu ADN va ser el nom amb què es va promocionar públicament un grup de dibuixants, guionistes, poetes, pintors, artesans, etc. a Formentera a partir de 1985 i fins a l'actualitat. Aquests artistes i escriptors, la majoria formenterers, però també de Barcelona, Eivissa i l'estranger, publicaren els seus treballs en els fanzines ADN i Cosmos Factory.

Primer còmic en català a les Illes
Les publicacions del Col·lectiu ADN nasqueren en el context del boom del còmic a Espanya, als anys 80, i de la consegüent eclosió dels fanzines. El fanzine ADN fou la primera publicació de còmic en català a les Balears (abans inclús de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística el 1986).

Entre els noms que varen aparèixer amb major assiduïtat a les publicacions del Col·lectiu ADN es troben Juan Moreno, Pep Morna, Vicent Escandell i Vicent Ferrer. Per les pàgines d'ADN i Cosmos Factory passaren autors com Vicent Roig-Francolí, Juanjo Sarto, Luis Alberto Maldonado, Alfredo Boto, Georges Bess, Enric Riera, Antoni Tur 'Gabrielet', Joan Marí de la Fuente, per citar alguns creadors dels quals, juntament amb Juan Moreno, han tengut notable projecció enllà de Formentera i han consolidat reconegudes carreres en els àmbits de la pintura, la il·lustració, l'escriptura i la comunicació.

Fa cinc anys, l'àrea de Cultura del Consell de Formentera reedità en un volum de més de 400 pàgines els 11 números de les revistes ADN i Cosmos Factory publicats entre 1985 i 1998, per commemorar els 30 anys de l'aparició del Col·lectiu ADN (1985). Aquesta edició va afavorir la retrobada entre els participants i va ser l'embrió de la nova etapa de l'ADN (2020).

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Visiblesfest”

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de LGTBI, es suma a la iniciativa organitzada pel grup de Polítiques Lèsbiques FELGTB dins la campanya V de visibles que té com a objectiu reivindicar la visibilitat lèsbica dins el confinament i ser una finestra de suport a totes les dones lesbianes.

El pròxim diumenge 26 d'abril, dia de la visibilitat lèsbica, s'ha organitzat una exposició virtual de “Lesbianes visibles”. Si hi voleu participar podeu fer-vos una foto amb un missatge de suport cap a aquest grup i enviar-la per email a lallavedelarmario@gmail.com. Es publicaran entre les 12 i les 14h del diumenge dia de la celebració a l'instagram de @FELGTB.

A més cada dia s'estan organitzant xerrades per reflexionar sobre el paper i la visibilitat de la dona lesbiana en diferents àmbits com l'entorn educatiu, l'esport, la cultura i el feminisme.

cartell visiblesfest
22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 74 de 132

74

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera