• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Exposició dels alumnes de taller de fusta impartit per Aaron Keydar

cartell 2021 si buscasteEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 29 de març obre les portes l’exposició dels alumnes del taller de fusta impartit per l’escultor Aaron Keydar Si buscaste, encontraste. Un total dotze obres seran presentades a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” fins dissabte 3 d’abril.

Enguany, s’exposaran les peces dels alumnes que han realitzat durant aquest curs, i les obres dels alumnes que varen realitzar el taller de talla de fusta el 2020, les quals no es varen poder exposar per motius de la pandèmia. Cal destacar que Keydar porta des de l’any 2014 impartint aquest taller de talla de fusta.

L’exposició es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Diumenge i dilluns al matí, la sala estarà tancada.


25 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signat un conveni amb Espai Frumentària per reforçar l’oferta cultural

foto 2021 conveni espai fLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president d’Espai Frumentària, Miquel Costa, han signat avui un conveni de col·laboració entre la institució insular i l’associació, per contribuir a reforçar el ventall d’oferta cultural de Formentera durant l’any 2021. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura.

Les activitats que subvenciona el Consell perquè Espai Frumentària pugui organitzar són produccions escèniques, cicles d’arts escèniques, edició gràfica, exposicions i programació cultural en general. Tenint en compte el cost econòmic que suposa a Espai Frumentària la realització d’aquestes activitats el Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació màxima de 7.000 euros.

22 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Color cubano”, mostra fotogràfica sobre la identitat cubana a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 joaquim seguiEl pròxim dilluns 15 de març a les 18 h obri portes la mostra Color cubano a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. L’autor de la mostra és Joaquim Seguí, mallorquí, establert a Eivissa, cardiòleg de professió però amb una intensa trajectòria com a fotògraf des de l’any 2011. L’exposició està formada per quaranta instantànies preses a l’illa caribenya amb els seus habitants com a protagonistes absoluts. L’exposició és el reflex i la conseqüència del llibre que porta el mateix nom “Color cubano”, editat el 2017, llibre de fotografia acompanyat de poesies de Nicolás Guillén i altres poetes cubans i textos de Leonardo Padura amb pròlegs d’Omar de León, Carmen Alemany i Fanny Tur.

Les fotografies de Cuba que es poden veure en aquesta exposició són un exercici d’aproximació, discret i respectuós, per prendre el pols a la complexa actualitat d’una societat que, després d’anys de revolució i de bloqueig comercial, lluita per trobar una nova identitat sense renunciar als seus orígens, a les seves creences, a la seva cultura... a les seves conquestes.

L’exposició es podrà visitar del 16 al 27 de març de 2021, horari d’11 a 14 h i de 18 a 20 h. Excepte diumenge i dilluns matí que la sala roman tancada.

12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera “El Mawi de Cádiz”, un espectacle de fusió flamenca

foto 2021 el mawi eEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 20 de març a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l’espectacle de fusió flamenca El Mawi de Cádiz. L’espectacle musical està compost per tres intèrprets i una artista convidada que ens delectaran amb la música, el cant i el ball propi d’aquest gènere musical. L’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat, i es pot reservar entrada a reserves@conselldeformentera.cat fins divendres 19 de març a les 10 h.

Segons expliquen, és un projecte molt innovador, però amb tints anyencs, fresc i alhora recognoscible que esdevindrà un reg continu de sang al cor. Una fusió elaborada de manera magistral entre l’harmonia musical d’Alejandro Suárez, el bategar de la percussió de Cani Huertas i la força del ball i el cant del Mawi.

El Mawi comença el seu aprenentatge en el món del flamenc a Cadis, la seva ciutat natal, cantant i ballant des de molt primerenca edat pels teatres i festivals més prestigiosos de la ciutat. Amplia els seus estudis en dansa clàssica, contemporània i interpretació a l’escola de Charo Cruz, de la mà de primeres figures com Javier Latorre, Antonio Canales, Farruquito i Rocío Molina entre altres. Posteriorment recorre els festivals de flamenc de les ciutats europees més importants al costat del Patronat de Turisme d’Andalusia, al mateix temps que obre les seves fronteres per a impartir cursos com a professor de ball flamenc en diferents països com el Japó, Alemanya o França. Actualment s’estableix a Madrid on continua la seva formació en el centre Amor de Dios, mentre continua viatjant amb el seu espectacle fusió flamenc per tot el món.

Alejandro Suárez, guitarrista gadità de gran versatilitat que toca diferents estils musicals com el flamenc, el latino, el folk o la bossanova. Va començar a tocar amb diferents grups de flamenc fusió ja des dels 18 anys i ha acompanyat artistes com Mara Rey o Joaquín Ruiz. Actualment, és membre habitual de la banda internacional Rico Sánchez & the Gypsies així com La Chirigota del Selu. Ha recorregut diferents països d’arreu del món amb la seva música actuant en llocs tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu o el Barbican Centre de Londres.

Joaquín Huertas “Cani”, percussionista establert a Formentera des de fa 7 anys, va estudiar a Madrid amb mestres de la percussió com Luky Losada o Kike Terrón. Va produir la seva primera obra al costat d’Esther Esteban (ballarina solista de Ballet Nacional d’Espanya) Memorias de un Olvido amb artistes de primera línia com Oscar Lago o Thomas Poitron, entre d’altres. En l’actualitat, treballa formant part de diferents formacions i col·laborant amb artistes de la talla de Maribel la Canija i ha acompanyat en escena al mestre de la guitarra Rafael Riqueni, que el 2017 va rebre el premi XXXI Compás del Cante (considerat el premi Nobel del flamenc).

Esther Esteban serà l’artista convidada de l’espectacle. De vocació primerenca, Esther comença a prendre classes amb la mestra granadina Carmen Romero a l’edat de 8 anys i estudia la seva carrera al Real Conservatorio Profesional de Danza de Madrid. El seu afany per continuar creixent com a artista l’impulsa a ingressar en el Ballet Nacional d’Espanya com a ballarina solista representant obres emblemàtiques com a Ángeles Caídos o Suite Sevilla entre altres. La seva qualitat com a ballarina unida al magnetisme de la seva imatge, provoquen participacions importants també en la pantalla gran participant en el rodatge de la pel·lícula Salomé sota la direcció de Carlos Saura. Actualment, Esther Esteban és professora de flamenc de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

12 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest diumenge tornen els aperitius musicals

cartell 2021 aperitius musicalsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que a partir del pròxim diumenge tornen els “Aperitius musicals”. Aquest diumenge es reinicia el cicle de música, i cada diumenge fins al 25 d’abril entre les 12 i les 14h actuarà un grup musical de l’illa de Formentera al pati del Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Com sempre, l’aforament és limitat, amb un màxim de 20 persones, que hauran d’estar assegudes en cadires, guardant la distància de seguretat i l’ús de mascareta serà obligatori en tot moment. Recordem que aquesta iniciativa es va fer i es repren per donar suport als músics locals de l’illa i per poder oferir programació cultural sempre amb totes les mesures sanitàries establertes.

10 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 84

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera