• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Oferta de feina de socorrista per treballar a Formentera

foto 2023iii socorristaEl Consell de Formentera informa que fins al pròxim 22 de maig estarà oberta la convocatòria de 10 places de socorristes per cobrir les necessitats de personal del Servei de Socorrisme que la institució insular ofereix a les principals platges de l'illa.

La duració del contracte és de quatres mesos (juny, juliol, agost i setembre) per fer les tasques pròpies del lloc de feina de socorrista, com són la vigilància i assistència als usuaris de les platges de Formentera. Els aspirants han de tenir el Certificat de Professionalitat de Socorrisme en Espais Aquàtics Naturals o Títol de Socorrista Aquàtic (mínim 80 h).

Teniu tota la informació sobre l'oferta de feina a la web del Consell de Formentera.

Cal recordar que el Consell de Formentera assumeix amb recursos i personal propi el Servei de Socorrisme de les platges de l'illa. El servei s'inicia dia 1 de maig i finalitza el 31 d'octubre. En temporada alta la plantilla ascendeix a 26 efectius i en baixa a 12.

22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii socorrista

Mural de dones pageses de Formentera

foto 2023iii muralAvui s'ha inaugurat el mural commemoratiu a les dones pageses de l'illa que va fer l'artista Carolina Adán Caro amb motiu del 8M. El mural s'ha pintat en una paret de l'IES Marc Ferrer i és un homenatge a les dones pageses de Formentera que varen dedicar la seva vida a treballar al camp. L'acte ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta, Alejandra Ferrer; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears, Mercedes Garrido, i la directora d'Ibdona, Maria Duran.

22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell aporta 22.000 euros als clubs de majors de Sant Francesc i Sant Ferran

foto 2023iii conveni majorsLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Majors, Ana Juan, ha signat avui els convenis de col·laboració amb dos clubs de majors de Formentera per al manteniment dels centres i els serveis i activitats associatives que s'hi fan durant l'any 2023. La presidenta ha signat el conveni amb el president del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, Julián Galindo, per un valor de 12.500 euros, i amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa, per un valor de 9.500 euros. Els pròxims dies se signaran els convenis amb la resta de clubs de majors de l'illa.


22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Mig centenar de persones participaran en el festival VerSus+ Patrimoni per a les persones a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, informa que entre el 23 i 28 de març l'illa acull el festival VerSus+ Patrimoni per a les persones, que impulsa la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb altres universitats i centres d'estudis de Portugal, França i Itàlia; i que en aquesta edició també compta amb la participació del Consell de Formentera. En total, prop de mig centenar de persones participen en aquest esdeveniment que celebra a l'illa la segona edició i que compagina jornades de feina per als experts amb altres activitats obertes al públic en general.

Es tracta d'un projecte que centra la transmissió del coneixement sobre el patrimoni vernacle a totes les branques de la societat i al públic en general. A Formentera, el festival ofereix una vintena d'activitats entre conferències, tallers, una exposició, activitats familiars i jornades de feina. Els experts que hi participen pertanyen a la Universitat Politècnica de València, la Università di Cagliari, la Università di Firenze, l'Associació CRAterre-ENSAG de Francia i la Universidade Portucalense.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que "Formentera s'ha implicat en l'organització d'aquest esdeveniment perquè també és una oportunitat ideal de posar en comú els coneixements de la nostra arquitectura, les tècniques tradicionals i els materials autòctons i de mostrar-ho a experts d'altres països". A més, ha afegit la consellera Guasch, "el festival també és una manera de promocionar turísticament els valors i la riquesa patrimonial i cultural que ofereix la nostra illa".

Les activitats obertes al públic en general són les següents:
Dijous, 23 de març
19.00 hores. Inauguració de l'exposició 'Art i artesania per al futur de la tradició' (Centre Antoni Tur 'Gabrielet').

Divendres, 24 de març
19.30 hores. Xerrades Heritage for People I (sala de plens)
- 'Formentera l'inici de la tradició' a càrrec d'Antoni Ferrer Abárzuza, tècnic de Patrimoni Cultural del Consell de Formentera.
- 'La gestió del patrimoni cultural de Formentera' a càrrec de Jaume Escandell, tècnic de Patrimoni Cultural del Consell de Formentera.

Dissabte, 25 de març
19.30 hores. Xerrades Heritage for People II (sala de plens)
- 'Documentación y estudio de la arquitectura vernácula' a càrrec de Letizia Dipasquale, Alessandro Merlo, Saverio Mecca i Lucia Montoni, de la Università degli Studi di Firenze.
- 'Actividades de participación, formación y sensibilización sobre el patrimonio vernáculo' a càrrec de Nuria Sánchez Muñoz, del Centre International de la Construction en Terre.

Diumenge, 26 de març
9.00 hores. Treball de camp dels diversos grups
- El joc de les famílies (Centre Antoni Tur 'Gabrielet', Sant Francesc)
19.30 hores. Xerrades Heritage for People III
- 'El trabajo de gestión del Patrimonio Cultural Inmaterial de la Administración Pública para la salvaguarda de los conocimientos vernáculos' a càrrec de Cristina Lafuente, de la Subdirecció General de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals del Ministeri de Cultura i Esports.
- 'Strategies for the recognition and the enhancement of the cultural heritage in Sant'Antioco', a càrrec de Maddalena Achenza, Pier Francesco Cherchi, Amanda Rivera Vidal, de la Università degli Studi di Cagliari.
- 'Documentación y difusión de la arquitectura vernácula, el proyecto 3D Past', a càrrec d'Ana Lima, de la Universidade Portucalense.

Dilluns, 27 de març
19.30 hores. Xerrades Heritage for People IV (sala de plens)
- 'Experimentación con hormigón de cal y posidonia para una arquitectura contemporánea y sostenible', a càrrec de Sara Ferran, Taller 11 (en línia).
- 'Una isla y su fibra: la madera de sabina en la arquitectura tradicional de Formentera', a càrrec de Valentina Cristini, de la Universitat Politècnica de València.
- 'Presentation of European Heritage Volunteers Programme 2023', a càrrec de Bert Ludwig, de l'European Heritage Volunteers (en línia)

Dimarts, 28 de març
17.00 hores. Acte de clausura i presentació de resultats (sala de plens)
- Activitats i resultats dels tallers realitzats durant el festival.
- Anunci del premi i esments als artistes i artesans de l'exposició "Art i artesania per al futur de la tradició" i intervenció dels concursants premiats
- Clausura per Raquel Guasch, consellera de Patrimoni del Consell de Formentera.

22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii versus plus

Més articles...

Pàgina 1 de 413

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat