• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Visita escolar a la nova deixalleria

Visita deixalleria premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha organitzat una visita a la nova deixalleria de l'illa per mostrar als escolars «com funciona aquesta instal·lació i quins són els residus que no tenen cabuda als contenidors i s'han de portar a aquesta nau», segons ha explicat Javier Asensio, tècnic de Medi Ambient, que els ha acompanyat en aquesta trobada.

Un total de 34 nens i nenes de l'escola de Sant Ferran han comprovat avui matí de primera mà les funcions de la deixalleria. Abans, els boixos han visitat també la planta de transferència i han vist com es pesen i es compacten els fems. L'objectiu d'aquesta visita és conscienciar als infants de què passa amb els residus i la importància del reciclatge, segons ha destacat el tècnic.

Formentera demana al Govern i l'Estat solucions pel problema de l'habitatge a l'illa

Foto ple novembre 2015Avui s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de novembre del Consell de Formentera. El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta relativa a l'habitatge, els desnonaments i la pobresa energètica. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer, ha explicat que uns dels problemes més greus que hi ha a l'illa és «la cerca d'habitatge per tot l'any», tot i les polítiques dutes  a  terme pel Govern per lluitar contra aquesta situació, com la construcció d'una promoció d'Habitatge de Protecció Oficial.

Des de la institució també s'han fet polítiques en matèria d'habitatge, com la creació del reglament d'estades turístiques que «esperem que en un futur serveixi per destriar els habitatges no turístics i crear una borsa de cases de lloguer per tot l'any», segons ha destacat Alejandra Ferrer.

Però per cercar una solució a aquesta situació, el Ple del Consell ha aprovat «demanar al Govern Balear l'obertura a Formentera d'una oficina de l'IBAVI que serveixi per abordar el problema de l'habitatge», segons ha assenyalat la consellera. A més s'ha instat a l'executiu autonòmic i central a «fer polítiques actives per protegir el dret a l'habitatge i evitar la pobresa energètica».

Millora de l'accessibilitat

A la sessió plenària també han donat suport per unanimitat a la proposició del grup Socialistes de Formentera relativa a la redacció d'un Pla Municipal d'Accessibilitat als edificis. El conseller de Mobilitat, Rafael González ha explicat la feina que des del seu departament ja s'està duent a terme per millorar l'accessibilitat, i ha assegurat que es seguirà treballant en aquesta línia ja que des de la institució són conscients de les limitacions que en aquest sentit hi ha a l'illa, però ha assegurat que «totes les noves infraestructures que s'estan realitzant ja són accessibles». Els partits de l'oposició han demanat que s'implementi de manera progressiva.

La proposició dels socialistes relativa a un programa d'alfabetització digital dirigit a grups en risc d'exclusió de les noves tecnologies també s'ha aprovat per unanimitat. El mateix suport ha rebut la proposició de Compromís amb Formentera per la creació d'una associació de voluntariat esportiu, la qual ja es treballa des de l'àrea d'Esport per crear-la, segons ha explicat el conseller responsable, Jordi Vidal.

Platges sense fum

Així mateix a la sessió plenària també s'ha aprovat per unanimitat, la proposició de Compromís amb Formentera, per estudiar la possibilitat de crear platges sense fum. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguillera, ha explicat que la institució «estudiarà la viabilitat jurídica i la possibilitat d'implantació de fer alguna platja o zona de platges lliure de fum», però la consellera ha destacat que aquesta proposició inclourà una campanya de conscienciació perquè «sobretot pensem que és un problema d'educació i allà és on volem fer incidència».

Al plenari s'ha donat el vistiplau a la proposició popular relativa al control d'abocadors il·legals. La consellera de Medi Ambient ha explicat que la institució treballa en «la creació d'un cos d'inspectors que permetrà combatre aquesta i altres problemàtiques». Per últim, la consellera de Benestar Social ha llegit la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Celebració del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut

Ple infancia i joventut premsaAvui s'ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut, a la sala de Plens del Consell de Formentera. El president del Consell de Formentera ha presentat als 24 estudiants de les tres escoles de l'illa i de l'institut que conformen aquest òrgan. Tot seguit, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha explicat totes les activitats que des de la institució s'han organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Infància durant aquest mes.

D'altra banda, Parellada ha destacat les actuacions de millora fetes pel Consell en el manteniment de les escoles durant el passat estiu. La consellera també ha parlat sobre la possibilitat de crear un «cos permanent de joves voluntaris» i ha fet referència al projecte pilot de camins segurs per anar a escola que s'ha començat a implantar a la Mola. Així mateix, Vanessa Parellada ha proposat a la sessió tractar de cercar una ubicació al skate parc.

Per part seva, els nens han parlat sobre l'experiència d'anar al Ple de la Infància que es va celebrar la passada setmana al Parlament Balear i després han fet unes peticions als representants del Consell com que «s'incrementin els carrils bici dins els pobles, els passos de vianants, i el nombre de parcs infantils». Els estudiants han fet diverses preguntes al president i als consellers per conèixer millor la feina de la institució i reclamar millores per l'illa, de les que se donarà informació en la pròxima reunió, segons ha declarat el president. Aquest ple es reuneix dos vegades a l'any.

Una quinzena d'alumnes supera el curs d'integració

Foto curs integracio novembre 2015Ahir dijous 26 de novembre de 2015 a l'Escola d'Adults es va donar per finalitzada la cinquena edició del Curs d'Integració Social i Cultural, que organitza el departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, va entregar personalment als alumnes, «el certificat d'aprofitament» que, juntament amb l'acreditació de formació lingüística complementària, permetrà a la persona interessada sol·licitar, si el necessita, l’informe d’esforç d’integració.

Aquest curs es realitza des de novembre de 2013 dues vegades l'any, al març i al novembre. Aquesta edició hi han assistit 15 alumnes de diverses nacionalitats com ara argentins, colombians, pakistanesos o marroquins. A les classes es fa un repàs dels valors Constitucionals de l'Estat espanyol, els drets humans i llibertats públiques, l'estatut de ses illes, la Unió Europea, o la igualtat entre homes i dones, segons ha detallat la consellera.

Vanessa Parellada ha explicat que es tracta d'un curs de 20 hores que s'ha portat a terme durant tot el mes de novembre els dimarts i els dijous a la tarda. «El curs està adreçat a persones immigrants, que resideixin al municipi de Formentera, i que tenen interès a aconseguir la plena integració en la societat d'acollida», segons ha manifestat.

Campanya d'inspeccions als contenidors

Contenidors premsaEl Consell de Formentera a través de l'àrea de Presidència, i en col·laboració amb l'àrea de Medi Ambient, ha posat en marxa una campanya d'inspeccions a les bateries de contenidors per «controlar i sancionar els actes incívics d'algunes persones que tiren els fems fora de lloc», segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

Un zelador de Medi Ambient i un Policia Local estan fent rondes d'inspeccions a les bateries de contenidors per dissuadir i en cas d'infracció multar a les persones que no dipositin els residus allà on toca, segons ha afegit el conseller que ha demanat a la ciutadania que «col·labori en mantenir l'illa neta».

A més Bartomeu Escandell ha recordat que «hi ha un servei de recollida gratuïta a domicili de mobles vells i voluminosos, i que des del passat mes de maig funciona la nova deixalleria en horari de matí i tarda». Les multes per incompliment de l’ordenança municipal en aquesta matèria poden anar des dels 50 euros, fins als 3.000 euros.

Més articles...

Pàgina 390 de 403

390

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat