• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Presenten la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presentació de la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027, al qual han assistit la consellera de Joventut, Majors i Participació Ciutadana, Eva Nieto, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra.

La presentació ha estat a càrrec de María Casanovas, representant de la consultoria Regenerando Consultoria, sociòloga experta en gènere i metodologies participatives. Els treballs previs a la presentació d'aquestes diagnosis han consistit en entrevistes prèvies a tècnics, consellers i associacions; l'anàlisi del seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat 2019-2022; la realització d'un qüestionari per a la ciutadania consistent en 350 preguntes per a aportar la visió de la població en matèria d'Igualtat i diverses sessions de treball amb determinades entitats de l'illa per a la detecció de necessitats.

Una vegada presentada la diagnosi a la Junta de Portaveus i al personal tècnic del Consell es realitzarà un taller per a definir les accions que recollirà el II Pla d'Igualtat i es procedirà a la seva presentació definitiva, per al que encara no hi ha una data determinada.

Julie Aubrun retrata la seva visió de les Illes Baleares en l’exposició ‘Essència balear’

El Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acollirà a partir de les 19 hores la inauguració de l'exposició ‘Essència balear’, de l'artista francesa establerta a Formentera Julie Aubrun.

La mostra acull una col·lecció d'aquarel·les sobre paper en la qual l'artista pretén retratar les Balears a través de la seva flora, la seva fauna autòctona i la seva cuina ja que, segons Aubrun, “la diversitat i l'art culinari d'un lloc és el que el fa específic, les característiques sense les quals no seria el que és”.

Natural de Nancy, França, Julie Aubrun és autora i il·lustradora. Va efectuar els seus estudis d'Art i Comunicació Visual a l’Escola Intuit/Lab de París. Diplomada el 2000, l'escriptura i la pintura la porten fins a una carrera artística entremesclant les paraules i els colors. Resideix a Formentera des de 2012 i el seu treball està inspirat a l'illa que es pot reconèixer en les seves pintures. L'artista dibuixa un univers imaginari on els personatges i les formes es barregen en composicions poètiques.

Des de la seva primera exposició el 2009 a la galeria Artevistas de Barcelona, Aubrun ha anat exposant al llarg dels anys a Formentera, Mallorca, Menorca i París, entre d’altres llocs.

‘Essència balear’ es podrà visitar del 29 de setembre al 8 d'octubre en el Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ de dilluns a diumenge d'11 a 13 hores i de 18 a 21 hores.

Homenatje de “Chano” als seus amics de Formentera ja desapareguts a l’exposició “Tierra de legendarios”

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 2 al 14 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Tierra de legendarios’, de l’artista Juan Antonio Vidal Pardos “Chano”.

“Tierra de legendarios” és un projecte expositiu consistent en 12 obres realitzades en tècnica mixta sobre taula, en formats de 70 x 114 cm i 97 x 60 cm, per a ser exposades a la Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” de Sant Francesc.

L'impuls creatiu neix de la necessitat i voluntat de retre homenatge a les persones amb les quals l'autor ha compartit amistat al llarg de la seva vida a l'illa de Formentera, i que li acompanyen des dels records de les experiències i temps que amb ells va compartir.

Es tracta d'obres fruit de l'experimentació amb antigues tècniques i nous procediments, amb la introducció a la pintura a l'oli i l'acrílica, en la qual ha desenvolupat la seva obra, de l'element del collage i materials com el guix, l’arena, la cola i el paper.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 2 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) . 

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova una modificació de crèdit amb càrrec al romanent de Tresoreria d'1.150.000 euros

El Ple del Consell de Formentera ha aprovat el programa d'explotació de l'any 2023 del contracte subscrit entre el Consell d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera i l'UTE GIREF per a la redacció dels projectes la construcció, la posada en funcionament i l'explotació d'algunes instal·lacions de tractament integral de residus previst en el Pla Director Sectorial de Gestió de Residus Urbans d'Eivissa i Formentera per un import d'1.643.852,91 euros, IVA no inclòs. Aquest import, segons ha explicat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, correspon al pagament anual que ha de fer Formentera per afrontar les despeses de la gestió dels seus residus.

La proposta ha tirat endavant amb el vot favorable de l'equip de Govern i el Grup Socialista i l'abstenció del Grup Gent per Formentera.

L'equip de Govern ha donat compte així mateix al ple de l'acord d'acceptació de la consulta preliminar de mercat en relació a la construcció de la planta de valorització de residus de construcció i demolició.

El Ple ha aprovat també atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd als agents de la Policia Local Marcos Roig Ferrer i Pilar Daviu. Al primer dels policies se li concedeix la condecoració per la seua decisió, fermesa, determinació i valentia i per la seva tranquil·litat i calma davant una situació greu, que només amb una bona formació i un entusiasme professional va aconseguir que una persona romangués amb vida fins a l'arribada i assistència del personal sanitari especialitzat.

Quant a Pilar Daviu, se li atorga la distinció per la seua gran implicació, la seua calma i decisió, la seua fermesa, determinació i professionalitat, per la seua valentia i saber estar, i per la seua capacitat de conjugar tranquil·litat i calma amb la tensió i pressió del moment davant una situació tan greu com un intent de suïcidi d'un jove, alguna cosa que només una professional amb una gran formació és capaç d'afrontar.

També ha acordat atorgar la Medalla de Permanència de Segona a l’agent Javier Torrens per acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la Policia Local havent tengut una trajectòria professional recta i justa, sense que tingui cap expedient disciplinari en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal. La proposta ha rebut el vot favorable unànime de tots els grups del Ple.

El Ple del Consell Insular de Formentera ha donat també llum verda a l'aprovació inicial a l'expedient de modificació de crèdit, amb càrrec al romanent de tresoreria, per a dotar al pressupost insular d'1.150.000 euros amb la finalitat de fer front a diversos pagaments de la institució. En aquest sentit el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, ha insistit que aquestes modificacions es deuen al fet que l'anterior equip de Govern va deixar completament esgotat el pressupost per a tot l'any 2023 “i bàsicament s'està usant els diners per a pagar factures provinents de la passada legislatura”.

S'aprova amb el vot a favor de l'equip de Govern i l'abstenció dels dos grups de l'oposició.

A proposta de la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació Ciutadana, Eva Nieto, el Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat ratificar la sol·licitud a UNICEF Espanya per a l'obtenció de la renovació del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, una proposta que ha comptat amb la unanimitat del Ple.

També a proposta de la Conselleria de Joventut el Consell ha aprovat inicialment el III Pla de la Infància i Joventut de Formentera 2023-2027. Un document en el qual es recullen propostes i accions per a la construcció d'un present i un futur adequat per als nens i joves de Formentera, com a integrants de la ciutadania.

Més articles...

Pàgina 8 de 448

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat