• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Ana Juan rep el cònsol d'Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti

foto 2022 consol italiaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui el cònsol d'Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti, que visita les Illes Balears aquests dies. A la trobada, que també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i representants del consolat italià, s'ha parlat de la forta presència de ciutadans del país transalpí a l'illa, tant com a mercat emissor de turistes, que actualment ocupa la segona posició, així com ciutadans italians empadronats a l'illa. En l'actualitat, a Formentera hi ha 1.699 persones empadronades d'origen italià.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera cedeix el sistema de geolocalització de cases en sòl rústic perquè Correus millori el seu servei a l'illa

foto 2022 gps correus El Consell de Formentera informa que ha cedit l'ús del sistema de geolocalització que permet situar per GPS 3.600 cases situades en sòl rústic i 800 camins, platges i llocs d'interès al servei de repartiment de Correus de Formentera. El Consell va posar en marxa l'any 2016 aquest sistema de geolocalització per millorar els temps de resposta dels serveis d'emergència de l'illa.

"Gràcies a aquesta aplicació que hem cedit a Correus esperam que els carters puguin identificar els punts d'entrega de paquets amb més facilitat i oferir un millor servei a la ciutadania", segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Territori, Rafael González.

El personal de repartiment de Correus que atén postalment l'illa de Formentera ja ha començat a utilitzar-lo per identificar els domicilis de l'illa situats en zones disseminades i les maneres d'accedir-hi. Durant els primers dies de funcionament d'aquest servei, Correus ha millorat en més d'un 60 % les ràtios d'enviaments lliurats en la unitat de repartiment de Sant Francesc, segons han explicat. Així mateix, l'empresa postal també assegura que ha reduït els enviaments retornats per adreça desconeguda o incorrecta.

L'aplicació s'ha instal·lat en els terminals mòbils que usen els carters per a aquesta localització, gràcies a la col·laboració del Consell Insular, que ha facilitat la cessió de cinc llicències gratuïtes.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inaugurada la mostra "50 fotografies amb història" a la plaça d'Europa des Pujols

foto 2022 50 fotosLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; i la directora de programació d'Acción Cultural Española (AC/E), Isabel Izquierdo i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han presentat avui la mostra "50 fotografies amb història", una mostra que recull un resum de 50 fotografies dels últims vuitanta anys del nostra país. L'exposició està comissariada per José María Díaz-Maroto i Gonzalo Revidiego.

Alejandra Ferrer ha agraït als organitzadors l'oportunitat que aquesta mostra "de gran importància històrica" s'exposi a Formentera i ha convidat els residents i els turistes a "visitar-la i conèixer d'una manera didàctica i artística un resum d'instantànies de les darreres vuit dècades al nostre país".

Per la seua part, Isabel Izquierdo, ha explicat que la mostra és "una producció d'èxit de la societat estatal d'Acción Cultural Española, per la seua qualitat i amplitud de temes que mostra, i perquè reuneix els noms més destacats de la fotografia espanyola del segle XX". És un recorregut visual a través de 50 imatges que narren 50 històries, des de la Guerra Civil fins al món contemporani. Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats espanyoles, segons ha destacat.

D'altra banda, el director del Formentera Fotogràfica ha assegurat que "ens sentim molt orgullosos d'haver aconseguit portar aquesta magnífica exposició de Acción Cultural Española a l'illa coincidint amb la celebració de la desena edició de Formentera Fotogràfica. Molts dels fotògrafs i fotògrafes que formen part d'aquest recorregut per la història de la fotografia dels últims 50 anys han format part, també, de la vida del festival. És per això que ens fa molta il·lusió compartir de nou amb tots ells aquesta edició tan especial: Chema Madoz, Joan Foncuberta, Isabel Muñoz, Sandra Balsells, Joana Biarnés, Ricardo Cases, Cristina García Rodero, Alberto García-Alix, Cristina de Middel, Carlos Pérez-Siquier i Gervasio Sánchez. A més a més, enguany comptarem amb la presència de Chema Conesa i Ramon Masats, a qui li fem un merescut homenatge coincidint amb el centenari de Francesc Català-Roca".

La mostra col·lectiva està exposada a la plaça d'Europa des Pujols i es podrà visitar fins al 3 juliol. Entre la selecció de fotògrafs, n'hi ha disset que han rebut el Premi Nacional de Fotografia. L'exposició ofereix al visitant l'oportunitat de fer la visita guiada a través del seu telèfon mòbil gràcies als codis QR que acompanyen cada fotografia.

La mostra està organitzada per Acción Cultural Española (AC/E), el Consell de Formentera i Formentera Fotogràfica que aquest any celebra el seu dècim aniversari i que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de maig a la nostra illa.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Concert de piano a la plaça de la Constitució el pròxim dijous

El compositor i pianista Alessandro Martire oferirà un concert amb el seu piano waves a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, el pròxim dijous 26 de maig a les 22 h.

Aquest jove pianista i compositor italià, nascut el 1992, oferirà composicions inspirades tant en la tradició clàssica com en elements contemporanis, amb els quals crea melodies i harmonies evocadores i encomanadisses. No existeix una definició per a la seua música i, per això, des del Consell es recomana a residents i turistes que el pròxim dijous vagin a veure'l en directe.

L'entrada és gratuïta. Aquest esdeveniment compta amb el suport de l'àrea de Turisme.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 piano

More Articles...

Page 1 of 351

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat