• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

El Consell tramita quaranta-sis denúncies per contaminació acústica imposades el 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, està tramitant quaranta-sis expedients sancionadors per contaminació acústica, vistes les actes de denúncia que varen ser realitzades l'any passat per la Policia Local de Formentera. La majoria de les sancions imposades corresponen al que estableix l'article 18 sobre la prohibició de la pertorbació de la convivència, segons l'Ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls o vibracions. Les infraccions estan tipificades amb sancions de fins a 750 euros, les faltes lleus, i fins a 3.000 euros les molt greus. Segons l'ordenança, la reincidència de faltes lleus en un període inferior a dos anys causa faltes greus, i la reincidència de faltes greus, les molt greus.

Nou Pla acústic i modificació de l'Ordenança
En aquest sentit, el departament de Medi Ambient està finalitzant el Pla acústic d'acció municipal, el mapa de remors i la zonificació acústica de Formentera. L'aplicació d'aquest pla "ajudarà a millorar la qualitat de vida de la població i del nostre entorn i ens permetrà impulsar polítiques de millora de la qualitat ambiental", ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur.

foto 2023ii mapa remors

El nou pla acústic "permetrà a Formentera complir amb la normativa europea, estatal i autonòmica i modificar l'actual ordenança, que data de 2014, per estudiar que sigui més restrictiva a l'hora d'aplicar sancions". A més, el conseller ha destacat que "la coordinació amb altres administracions competents i cossos de seguretat ha de ser fonamental per evitar la contaminació acústica en zones sensibles i protegides de l'illa".

El pla es divideix en tres fases. La primera és l'elaboració del mapa de remors i zonificació acústica; la segona, la redacció del Pla acústic d'acció municipal; i la tercera, la proposta de modificació de l'actual Ordenança municipal de remors, i de la declaració de zones de protecció acústica especial (ZPAE). A més, la singularitat de l'illa fa que s'estableixin dos mapes de remors diferenciats, per temporada alta i baixa.

Amb aquest document, es podran avaluar les decisions urbanístiques i d'activitats econòmiques amb criteris acústics, a més de permetre que Formentera compleixi la normativa europea, estatal i autonòmica sobre contaminació acústica.

3 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb el nou president de l'APB a Formentera

foto 2023ii visita apb BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui amb el nou president de l'Autoritat Portuària, Jaume Colom, al port de la Savina per transmetre "la preocupació que hi ha a l'illa per la situació actual del port i per demanar solucions per als empresaris locals afectats pels contenciosos sobre les adjudicacions".

La presidenta, que ha estat acompanyada pel conseller de Mobilitat, Rafael González, s'ha reunit en primer lloc amb el president de l'APB, el delegat de l'APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla, i el director de l'APB, Jorge Nasarre. Posteriorment, els representants del Consell i de l'APB s'han reunit amb representants de la Pimef i de l'associació de Serveis Nàutics de la Savina per abordar la problemàtica actual del port, afectat per un contenciós per l'explotació de la dàrsena de ponent.

Ana Juan ha assenyalat que a la reunió s'han plantejat possibles vies de solució fins que es resolgui la situació judicial i, a més, s'han posat sobre la taula les principals reclamacions del Consell.

3 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Espectacle familiar de titelles: "Las Cotton", sobre la supervivència d'una família en plena revolució industrial

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de cultura, informa que el pròxim dissabte 11 de febrer es representarà l'obra Las Cotton, a les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d'una obra sense text de la companyia Anita Maravillas, de 50 minuts de durada, que relata la història d'una família obligada a adaptar-se al nou ritme que instaura la revolució industrial i les conseqüències que han de pagar per aquesta entrada. És un espectacle familiar per infants a partir dels 5 anys

La peça teatral relata com la família Cotton es dirigeix a la ciutat a la recerca de noves vides i oportunitats. Entre les teulades i els llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seues dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts. Però aquesta vegada no estan soles i es llançaran amb força cap al desig de ser feliços.

Segons expliquen des de la companyia, "l'obra exposa l'arribada de la industrialització, l'èxode a les ciutats i la duresa de la fàbrica, però també realça l'exemple de les dones que varen entendre que, només juntes, podran aconseguir unes vides dignes".

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, persones amb diversitat funcional, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses. També es podran adquirir a les taquilles mitja hora abans de l'espectacle.

Tràiler de Las Cotton


3 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i las cotton

Organic livestock course: regulatory aspects and sanitary handling

The Office of Rural Affairs of the Consell de Formentera is pleased to report that 21 and 22 February islanders are invited to attend a free course titled "Organic Livestock: regulatory aspects and sanitary management." The five-hour session will be led by veterinarian and teacher Raquel Servitja Dalmau.

The aim of the course is to highlight the regulatory and technical guidelines of organic livestock farming to optimise production and make it cleaner and more hygienic. Servitja will cover theoretical and practical aspects of regulations around organic production involving sheep, goats and pigs, alternative options for feed and medicine, and tailoring feed and parasite control to prevent disease.

Josep Marí, rural affairs councillor, said the course was designed "to help Formentera's livestock sector use an ecological approach to improve the care and feeding of its animals."

The course for farmers and anyone on the island interested in agricultural training. Registrations are now open at the Citizen Information Office (OAC) and online on the Virtual Citizen Information Office (OVAC). Want more information? Visit the Office of Agriculture (àrea d'Agricultura) at Centre Antoni Tur "Gabrielet" or call the office at 971 32 10 87.


2 February 2023
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2023ii ramaderia eco

More Articles...

Page 1 of 401

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat