• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Els infants i joves de Formentera fan propostes per tenir una illa més sostenible en el Ple de la Infància i Joventut

foto 2021xi ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar de la Mola, que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha agraït a tots els alumnes el gran esforç que han fet des que va començar la pandèmia, i ha recordat que amb el confinament es varen suspendre les classes i quan es varen reobrir les escoles varen haver d'anar amb moltes restriccions i amb l'ús obligatòria de mascareta que encara segueix vigent. "Us volia agrair el vostre comportament exemplar, gràcies per ajudar-nos a tots a complir amb les mesures covid, ja que gràcies al bon comportament de tots, avui estam en una situació més o menys bona i esperam que puguem celebrar les festes de Nadal amb la família i amics i poder avançar per tenir una normalitat quasi com la d'abans", segons ha explicat Ana Juan.

D'altra banda, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per celebrar el primer Ple de la Infància i Joventut amb el Parc de Patinatge en marxa, ja que era una demanda que va néixer en aquest ple. En aquest sentit, Parellada ha destacat que "des del Consell es treballa per crear nous espais i equipaments perquè els puguin fer servir els infants i joves de l'illa, com la nova escola i escoleta de Sant Ferran, o l'antiga escola, on ara s'està creant un nou Espai Cultural que també podran fer servir els joves i nens i nenes de l'illa".

A la sessió s'ha visualitzat el vídeo sobre la intervenció dels i de les representants del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera al X Parlament Infantil celebrat el dia 19/11/2021. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell centrades en fer de Formentera una illa més sostenible en la que demanen que es potenciï l'ús de la bicicleta, el transport sostenible i les energies netes, entre d'altres. Els responsables del Consell han agafat nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d' implicació.

30 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta les accions promocionals de final d'any

Foto 2021 promocio Italia 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa sobre les accions promocionals que està duent a terme aquests dies. Avui Formentera participarà en una fira en línia que porta la nostra destinació fins a Islàndia. Durant la setmana passada Formentera va participar en dos roadshows (esdeveniments promocionals itinerants) que varen recórrer quatre ciutats d'Itàlia i tres de Suïssa. La pròxima setmana la destinació Formentera es promocionarà en la fira International Luxury Travel Market de Cannes (ILTM).

Islàndia

Avui Formentera participa en la trobada en línia 'Relaunch'22' adreçada al sector de viatges i premsa a nivell internacional, però que sobretot se centra en el mercat islandès. "En aquest taller de treball en xarxa posarem els nostres esforços a destacar els aspectes naturals de Formentera, en sintonia amb els d'Islàndia, així com els vincles que ens uneixen amb aquesta destinació que també és illenca com nosaltres", segons ha destacat la vicepresidenta.

Itàlia i Suïssa

La setmana passada Formentera va recórrer quatre ciutats italianes, Milan, Torino, Roma i Nàpols, en un esdeveniment promocional itinerant organitzat per Tourespaña. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha destacat que "ens hem sumat a aquesta promoció per no perdre presència en el mercat italià, tradicionalment fidel a la nostra destinació i en el qual cercam turisme de qualitat, que s'estimi Formentera i ens ajudi a cercar l'equilibri entre la satisfacció del resident i la del turista".

La nostra destinació també ha participat en un altre esdeveniment promocional itinerant organitzat per Tourespaña, que en aquest cas ha recorregut tres ciutats de Suïssa, Ginebra, Berna i Zuric. "En aquesta acció promocional, Formentera ha destacat els atractius de l'illa, sobretot davant la crisi sanitària, on hi ha molts espais a l'aire lliure que els visitants poden gaudir d'una manera segura", segons ha assenyalat Alejandra Ferrer. A més, ha afegit que "també ha promocionat tots els esdeveniments de final i principi de temporada per atreure turistes i oferir un valor afegit".

International Luxury Travel Market de Cannes

La pròxima setmana, entre el 6 i el 9 de desembre, Formentera també es promocionarà a la International Luxury Travel Market de Cannes (França). "Mantendrem trobades de feina amb agents de viatges i empreses especialitzades en turisme de luxe que es mostren interessats a conèixer la nostra illa", segons ha explicat la també responsable de Turisme. "Destacarem els atractius turístics de l'illa durant la temporada baixa així com la seua oferta cultural i esportiva i la seva història, gastronomia i costums", ha afegit.


30 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tallers de cuina tradicional durant el mes de desembre

L'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera i l'Associació Es Forn organitzen dos tallers de cuina tradicional per a aquest mes de desembre. El primer taller serà sobre el frit de matances i se celebrarà aquest dimecres 1 de desembre a les 19 hores. El següent serà sobre la salsa de Nadal, el 21 de desembre a les 17 hores. Ambdós tallers es faran a la cuina de l'IES Marc Ferrer.

Les places són limitades i les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat. Una vegada inscrites, rebran un correu electrònic de confirmació.

29 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 taller cuina tradicional

Una trentena de persones participen en les jornades de voluntariat a Formentera

foto 2021 voluntariatAUna trentena de persones ha participat aquest cap de setmana en les dues jornades organitzades per la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per fomentar el voluntariat a l'illa. En la primera d'elles, una jornada informativa, varen participar onze persones de sis entitats de l'illa; i en la jornada de formació de dissabte varen assistir prop de vint persones. Des de l'àrea de Benestar Social, es valora de manera "molt positiva" la celebració d'aquesta iniciativa per "l'alta participació i el contingut molt útil" de la formació.

29 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

More Articles...

Page 7 of 324

7

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat